Προβολή & Διαφήμιση

Παρουσίαση διαδρομής Δάφνις και Χλόη

Rate this item
(0 votes)

dafni xloi

Μήκος: 11,9 χλμ
Διάρκεια: 1:30'
Μέση ταχύτητα: 7,8 χλμ/ω
Υψομετρικά: +495μ
Θερμίδες: 990
Επίπεδο δυσκολίας: Μέτριο

 

Ανάλυση διαδρομής : Δάφνις & Χλόη
Κατεβάστε το αρχείο της διαδρομής σε gpx μορφή από ΕΔΩ.

 

 

Περιγραφή διαδρομής:
  Έντονες οι εναλλαγές του τοπίου μια και η διαδρομή ξεκινά από το Ένθρονο και μετά από 4 χιλιόμετρα μονοπάτια ανάμεσα σε ελαιώνες συνεχίζει με πευκοδάσος για περίπου 1,5 χλμ μέχρι να φτάσουμε στην υδατογέφυρα της Ανεραΐδας (φωτό στην ανάλυση διαδρομής).
Από εκεί αυξάνονται οι κλίσεις μια και ανεβαίνουμε προς Αγιάσο ανάμεσα σε ελιές πάλι και τοπία με πυκνή βλάστηση σε συνδυασμό με πετρώδες έδαφος. Κάτι που προσφέρει απόλαυση στην επιστροφή μια και είναι μια συνεχής κατάβαση σχεδόν 4ων χλμ.
  Προικισμένος ο τόπος αυτός με πολλά νερά, χείμαρρους και μια συνεχής επαφή με τον ποταμό Ευεργέτουλα μια και χρειάζεται να τον διασχίσουμε πολλές φορές.

  Στη διαδρομή συναντάμε ένα μεγάλο και σημαντικό τμήμα του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου.
Η υδρογέφυρα του Πασπαλά αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη υδατογέφυρα του ρωμαϊκού υδραγωγείου της Μυτιλήνης. Είναι κατασκευασμένη από 4 τόξα, εκ των οποίων σήμερα σώζονται σχεδόν ακέραια τα δύο. Το πλάτος της είναι 34 μ. και το ύψος της στο κεντρικό τμήμα 28 μ. Για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκε μάρμαρο από το κοντινό λατομείο της Καρύνης. Τη συναντάμε στο λεπτό 14:30 της βόλτας, στα δεξιά μας.
  Υδατογέφυρα της Ανεραΐδας: Στο λεπτό 45' της βόλτας συναντάμε την πρώτη μονότοξη υδατογέφυρα του Ρωμαϊκού υδραγωγείου της Μυτιλήνης, το οποίο μετέφερε νερό από τις υπερώες του Ολύμπου έως την πόλη της Μυτιλήνης μέσα από ένα πολύπλοκο δίκτυο κτιστών και λαξευμένων αγωγών (υπόγειων και υπέργειων) και υδατογεφυρών. Η κατασκευή είναι γνωστή ως υδατογέφυρα της Ανεραΐδας.
  Προορισμός μας η λιμνούλα με τον καταρράκτη που έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας "Δάφνις και Χλόη". Τη συναντάμε 45 λεπτά μετά την εκκίνηση της βόλτας. Η "Δάφνις και Χλόη" είναι βουβή ταινία του 1931 βασισμένη στο ομώνυμο ειδύλλιο του Λόγγου (3ος αι π.Χ) σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ορέστη Λάσκου. Μεγάλο μέρος της ταινίας είναι γυρισμένο στη Λέσβο. Η ταινία για την εποχή έχει 3 πρωτιές. Είναι η πρώτη ταινία που κατά το γύρισμα "κινείται" η κάμερα! Χρησιμοποιείται πρώτη φορά το "παγχρωματικό" φιλμ που αποδίδει όλες τις αποχρώσεις του γκρι και είναι η πρώτη ταινία Πανευρωπαϊκά που δείχνει τους πρωταγωνιστές της γυμνούς!

 

Last modified onΚυριακή, 04 Οκτώβριος 2015 17:28

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish