Μυτιλήνη 2050

Μυτιλήνη: Ο Μεγάλος Περίπατος

Rate this item
(0 votes)

Μυτιλήνη 22/6/2050

Οδηγώντας το ποδήλατό χθες στην εκ νέου διαμορφωμένη προκυμαία Μυτιλήνης, είχα την αίσθηση ότι ζω ένα όνειρο. Το 3ο ρεύμα κυκλοφορίας, αυτό που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από κινούμενα αυτοκίνητα, ούτε καν την πρώτη μέρα της παλιάς διαμόρφωσης, έδωσε τη θέση του στο πρώτο τμήμα του αστικού ποδηλατόδρομου της Μυτιλήνης.

Ο "Μεγάλος Περίπατος" ξεκίνησε... Η δημιουργία ποδηλατικών υποδομών στην κεντρικότερη αρτηρία της Μυτιλήνης είναι μια πραγματικά ιστορική εξέλιξη, που μπορεί, αν αξιοποιηθεί σωστά, να αποτελέσει αφορμή για να αλλάξουν τα δεδομένα της κινητικότητας στην πόλη. Το ερώτημα δεν είναι πλέον γιατί η Προκυμαία θα έχει στο εξής δύο μόνο λωρίδες για οχήματα (μια για κάθε ρεύμα) αλλά γιατί, τόσα χρόνια, επιτρέπαμε σε ένα ποτάμι αυτοκινήτων να καταλαμβάνει τόσο μεγάλο ποσοστό του δημόσιου χώρου με οχήματα διπλά και τριπλά παρκαρισμένα αριστερά και δεξιά του δρόμου!

Αντιδράσεις λογικό είναι να υπάρξουν. Η δημοτική αρχή πρέπει στο εξής να επιδείξει υπομονή ώστε να υποστεί τον αρχικό καταιγισμό επικρίσεων. Όλοι αυτοί που βολεύονταν στο παράνομο παρκάρισμα, τώρα θα πρέπει να βρουν άλλες λύσεις. Φυσικά απέχουμε πολύ από το να επιλεγεί το ποδήλατο ως βασικό μέσο μετακίνησης στην πόλη της Μυτιλήνης. Και για να συμβεί αυτό χρειάζεται να δημιουργηθεί, όσο πιο γρήγορα γίνεται ένα εκτενές δίκτυο ποδηλατόδρομων που να διαπερνά όλες τις γειτονιές.

Το καλό όμως είναι ότι τουλάχιστον η αρχή έγινε. Ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκε ο ποδηλατόδρομος με κολωνάκια και χρώμα στην άσφαλτο καταρρίπτει κι έναν άλλο μύθο, ότι οι υποδομές αυτού του τύπου, είναι πολυέξοδες!

More in this category: « BTW 2050 ΜΤΒ Κάψαλα »

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish