Μυτιλήνη 2050

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

Cycling Dolphin

Μυτιλήνη 10/12/2050
Πολλοί οι ποδηλατικοί αγώνες πλέον σε κοντινά νησιά αλλά ανύπαρκτα και άβολα τα δρομολόγια των πλοίων. Έτσι για τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου δεν υπήρχε άλλη λύση για την μετακίνηση του μεγάλου αριθμού των Λέσβιων αθλητών ποδηλασίας κάθε εβδομάδα, από την αγορά ειδικού ταχύπλοου σκάφους για την κάλυψη των αγωνιστικών τους μετακινήσεων. Έτσι χάρη στο δικό μας πλέον πλοίο ξεκινάμε τώρα την ώρα που θέλουμε, φτάνουμε λίγο πριν τον αγώνα και φεύγουμε αμέσως μετά. Κερδίζουμε χρόνο, ταξιδεύουμε άνετα, με πολυτέλεια και πάνω απ’ όλα γρήγορα.

Ημέρα Βουνού 2018

Την Κυριακή 9/12/2018 ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Παγκόσμια μέρα βουνού και διοργανώνει βόλτα στην Αμαλή.
Η 11η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη να γιορτάζεται παγκοσμίως ως Μέρα Βουνού. Για 8η χρονιά ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργανώνει ποδηλατοβόλτα στο βουνό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ορεινή ποδηλασία στη Λέσβο. Η Παγκόσμια μέρα Βουνού έχει σκοπό να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρησή και την προστασία του βουνού και να αναδείξει τον ζωτικό ρόλο που παίζει στη ζωή των ανθρώπων.
Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 10:30 πμ ξεκινάμε από την Αγία Μαρίνα (κάτω απ το γήπεδο) με προορισμό τις ανεμογεννήτριες της Αμαλής. Εφοδιαστείτε με νερό, σνακ, καλά προετοιμασμένο ποδήλατο και όπως πάντα, το κράνος σας.

Avgonima MTB Race

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας 20 χιλιομέτρων ορεινής ποδηλασίας "Avgonima MTB Race" την Κυριακή 2/12/2018 στη γειτονική Χίο.
  8 ήταν οι Λέσβιοι που ταξίδεψαν για να αγωνιστούν στα Χιώτικα χώματα. Τα αποτελέσματα μας δικαίωσαν, μια και όλοι τους πέτυχαν σημαντικές θέσεις στην κατάταξη. Πρώτος γενικής κατάταξης των περίπου 40 αγωνιζομένων ήταν ο Δημήτρης Αλεξίου αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, με χρόνο 0:57:06. Δεύτερος γενικής αλλά και κατηγορίας (Β) ανδρών κι αυτός από τη Λέσβο, ο Νίκος Τελωνιάτης του Παναθηναϊκού με τρίτο τον Άρη Σταυριανό από τη Χίο, πρώτο βετεράνο (κατηγορία Α), με 2ο στην ίδια κατηγορία τον δικό μας Μπάμπη Μπουντάκη πρωταθλητή βετεράνων Λέσβου 2018 και αθλητή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, 3ο τον Δημήτρη Ακριώτη και 7ο τον Γιώργο Ντάρα αθλητή του Πο.Συ. Λέσβου. Στις γυναίκες επικράτησε η πρωταθλήτρια 2018 του Πο.Συ. Λέσβου, Αφροδίτη Ζούρου ενώ στην 5η θέση της κατηγορίας ¨Δ" (FS) τερμάτισε και ο Μάρτιν Μαυρογένης με την λίστα των Λέσβιων επιτυχιών να ολοκληρώνεται με την 8η θέση στην ίδια κατηγορία από τον Τίτο Χατζέλη του Lesvos Ride.
Διοργάνωση: Ποδηλάτες Χίου.

Ανασχεδιασμός Αστικών Οδών

Μυτιλήνη 3/12/2050
Επιτέλους, φαίνεται ότι ωρίμασαν οι συνθήκες! Θα συμμετέχουμε ενεργά σαν πολίτες στο σχεδιασμό των πόλεων μας με κέντρο τον Άνθρωπο και όχι πια το αυτοκίνητο, θα δούμε το όραμα να πραγματοποιείται! Το πρότυπο των "αυτοκινητοκεντρικών" πόλεων καταργείται παγκοσμίως.
Μηχανικοί των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου συμμετείχαν σε ημερίδα με θέμα: "Ανασχεδιασμός Αστικών Οδών Αρμοδιότητας Δήμου Λέσβου" με ομιλητές πολεοδόμους, χωροτάκτες και αρχιτέκτονες από την Ευρώπη, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και όποιον πολίτη ενδιαφέρεται να καταθέσει τις ιδέες του.
"Να επιστρέψουμε τους δημόσιους χώρους στους ανθρώπους!"
Πώς; Αποθαρρύνοντας την χρήση ΙΧ, βελτιώνοντας τις δημόσιες συγκοινωνίες και προωθώντας το περπάτημα και το ποδήλατο! Είναι πλέον δεδομένο ότι οι τακτικές τόσων χρόνων "ανάπτυξης" που επικεντρώνονταν σε περισσότερες θέσεις στάθμευσης και μεγαλύτερους δρόμους το μόνο που κατάφεραν ήταν να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερο κόσμο να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του μέσα στην πόλη, κάτι που όχι απλά δεν έλυσε το πρόβλημα αλλά το επιδείνωσε σε υπερθετικό βαθμό. Το μόνο που μας μένει τώρα (τονίζουν οι πολεοδόμοι) είναι να πράξουμε το αντίστροφο. Λιγότερο ευνοϊκές συνθήκες για το αυτοκίνητο, μικρότεροι δρόμοι, λιγότερες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων που θα δώσουν χώρο σε ποδηλατόδρομους, πεζοδρόμια, πλατείες και πάρκα, αλλά πάνω απ' όλα στην ποιότητα ζωής του πεζού, τον πολιτισμό, την πραγματική ανάπτυξη, την υγεία, το καθαρό περιβάλλον και πολλά άλλα.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish