Εκδηλώσεις

Η Ώρα της Γης 2021

Rate this item
(0 votes)

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021.
Εδώ και χρόνια η σχέση του ανθρώπου με τη φύση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Πρόκειται για μια σχέση υπερεκμετάλλευσης, υπερκαταναλωτισμού κι αλόγιστης σπατάλης φυσικών πόρων, τις συνέπειες των οποίων βιώνουμε στην καθημερινότητά μας. Καταστροφικές πυρκαγιές, ακραία καιρικά φαινόμενα και κρίσεις όπως επιδημίες, με οδυνηρές συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία, την κοινωνία, την ψυχολογία και την οικονομία.
Η υγεία μας και η υγεία του πλανήτη συνδέονται άρρηκτα. Η φύση δεν είναι μια φωτογραφία από τη τελευταία μας εξόρμηση στο βουνό, στο desktop του υπολογιστή μας, αλλά η ουσία και η ύπαρξή μας. Έτσι λοιπόν το 2021 επαναξιολογούμε τη σχέση μας μαζί της και στρεφόμαστε σε εκείνη περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, για να βρούμε όσα πραγματικά έχουν αξία στη ζωή μας, για την υγεία μας, για όσους αγαπάμε και μας αγαπούν, για τα παιδιά μας, για το μέλλον που ονειρευόμαστε. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε μια νέα αρχή!
Κάθε χρόνο την ίδια μέρα και ώρα στις 20:30 όλοι πρέπει να σβήσουμε τα φώτα μας, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα που δίνει ο πλανήτης να επιβιώσει.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου κάθε χρόνο (από το 2012) διοργανώνει ποδηλατική πορεία στους δρόμους της Μυτιλήνης, την ώρα που τα φώτα της πόλης είναι σβηστά.
Φέτος δυστυχώς για 2η χρονιά η ισχύουσα νομοθεσία δεν μας επιτρέπει και πάλι τις συγκεντρώσεις. Γι' αυτό η πορεία με ποδήλατα στους δρόμους της πόλης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και φέτος. Δυστυχώς δεν μας το επιτρέπει ούτε η ώρα καθώς μετά τις 19:00 ισχύει και απαγόρευση κυκλοφορίας για να πηγαίναμε μόνοι μας βόλτα το Σάββατο στις 20:30!
Γι' αυτό λοιπόν ο Πο.Συ.Λε. προτείνει αφού θα είμαστε κλεισμένο στα σπίτια μας, το μόνο που μας μένει για να πάρουμε μέρος στην στην μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης που υπήρξε ποτέ για την προστασία του πλανήτη μας, στις 20:30 είναι να σβήσουμε όλοι μαζί για μια ώρα, τα φώτα στο σπίτι μας.
Και πάνω απ' όλα... το μήνυμα της καμπάνιας του 2021 είναι "Κάνε μια νέα αρχή". Ας το σκεφτούμε.. Ας κάνουμε από σήμερα στην άκρια όλες τις αλόγιστα καταστροφικές μας συνήθειες, που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη φύση. Από σήμερα ας χαράξουμε μια νέα πορεία φιλικότερη στη φύση που μας φροντίζει.

Last modified onΠαρασκευή, 19 Μάρτιος 2021 17:41

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish