Εκδηλώσεις

5ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας

Rate this item
(0 votes)

Την Κυριακή 23 Απριλίου 2023 και ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί ο ποδηλατικός γύρος της Γέρας που θα ξεκινήσει από την πλατεία του Μεσαγρού στην Γέρα. Ο αγώνας είναι συνδιοργάνωση του πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαγρού ¨ΕΙΡΗΝΗ¨, του ΝΠΔΔ Δήμου Μυτιλήνης και του Επιμελητήριου Λέσβου.
Η διοργάνωση υποστηρίζεται από το Μουσείο φυσικής ιστορίας Λέσβου, τον Πολιτιστικό σύλλογο Παλαιοκήπου ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, το Εθελοντικό κλιμάκιο Γέρας και από την Ελληνική ομάδα διάσωσης παράρτημα Λέσβου. Τεχνικός σύμβουλος θα είναι όπως πάντα το Lesvos Ride.
Η διαδρομή του ποδηλατικού Μαραθώνιου Γέρας συνολικά είναι 30 χιλιόμετρα. Ξεκινά από την πλατεία Μεσαγρού και ακολουθεί τους αγροτικούς δρόμους προς Πλακάδο και Παλαιόκηπο. Επιστρέφει από Παλαιόκηπο προς Μεσαγρό ανεβαίνοντας από Παναγιά Σπηλιώτισα και συναντά μετά από 6 χιλιόμετρα το μονοπάτι της Παναγιούδας.
Από αυτό το σημείο τα υπόλοιπα 8 χιλιόμετρα που απομένουν μέχρι τον Μεσαγρό και την εκκίνηση της διαδρομής θα τα ποδηλατίσουμε αυτή την φορά και ακόμα 2 φορές. Το μονοπάτι της Παναγιούδας μας οδηγεί ανηφορικά ως την Καλικάβενα και από εκεί ακόμα ψηλότερα στο Παλιόκαστρο. Στην κορυφή του αγροτικού δρόμου του Παλιόκαστρου στρίβουμε αριστερά προς το ξωκλήσι της Ζωσας όπου ξεκινά κατηφορικό μονοπάτι μέχρι την ρίζα του λόφου. Απομένουν 3 ακόμα χιλιόμετρα για την εκκίνηση στον Μεσαγρό. Η περιοχή Νίτσα είναι ο τελευταίος ανηφορικός σταθμός και από εκεί το κατηφορικό μονοπάτι μας οδηγεί στην άσφαλτο λίγο έξω από τον Μεσαγρό. Λίγα μέτρα πλακόστρωτου παραδοσιακού δρόμου μέσα στο χωριό και έχουμε καλύψει τα πρώτα 14 χλμ από τα 30. Εκεί για κάποιους ο αγώνας θα σταματήσει.
Τα πρώτα 14 χιλιόμετρα θα πρέπει να γίνουν σε λιγότερο από 1 ώρα 45 λεπτά ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε για τα επόμενα 16 χιλιόμετρα Τα επόμενα 16 χλμ είναι δύο ίδιοι κύκλοι 8 χιλιομέτρων. Αυτά τα 8 χιλιόμετρα μας είναι γνωστά γιατί είναι τα τελευταία από του πρώτου κύκλου των 14 χιλιομέτρων που ήδη έχουμε κάνει. Έτσι ο κύκλος των 8 χιλιομέτρων θα οδηγήσει τους αθλητές, που θα περάσουν εντός του χρονικού ορίου, στα ίδια γνωστά μονοπάτια και αγροτικούς δρόμους που ποδηλάτησαν λίγη ώρα πριν. Στο Παλιόκαστρο θα χρειαστεί να ανεβούμε ακόμα 2 φορές για να ολοκληρώσουμε το σύνολο των 30 χιλιομέτρων.
Παρόλα αυτά όλοι οι συμμετέχοντες θα καταταχθούν, ανάλογα την κατηγορία τους, άσχετα αν θα περάσουν ή όχι εντός του χρονικού ορίου της 1 ώρας και 45 λεπτών.
Παράλληλα με τον ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΓΕΡΑΣ στο προαύλιο χώρο του σχολείου του Μεσαγρού θα γίνονται ποδηλατικά παιχνίδια με παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Απαραίτητη προϋπόθεση τα παιδιά να συνοδεύονται από ενήλικα. Η χρήση ποδηλατικού κράνους είναι απαραίτητη. Τα παιδιά του γυμνασίου θα μπορέσουν να αγωνιστούν στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής του μεγάλου αγώνα που είναι μέσα στο χωριό του Μεσαγρού.
Για την συμμετοχή των μικρών μας φίλων παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Lesvos Ride στο τηλέφωνο 6945934834 μέχρι τις 18 Απριλίου. Έπαθλα συμμετοχής θα δοθούν σε όλα τα μικρά παιδιά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΓΈΡΑΣ
WOMEN
JUNIOR 15-18
MEN 19-40
MASTER 41 – 49
VETERAN +50
E-BIKE

ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Σε κάθε κατηγορία θα βραβευτούν οι έξι ( 6 ) πρώτοι. Στην κατηγορίες των WOMEN και E-BIKE για να δοθούν στους 6 πρώτους μετάλλια θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον 6 αθλήτριες και αθλητές. Οι υπόλοιπες κατηγορίες για να ισχύσουν θα πρέπει τουλάχιστον 4 αθλητές να αγωνιστούν αλλιώς θα συγχωνευτούν σε επόμενη κατηγορία.

Εγγραφές

Last modified onΔευτέρα, 01 Μάιος 2023 07:42

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish