Ενημέρωση

Βράβευση πρωταθλητών Lesvos Ride Grand Prix 2015‏

Rate this item
(0 votes)

Απόγευμα Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2015.
Τελετή βράβευσης Πρωταθλητών όλων των κατηγοριών του Λεσβιακού Πρωταθλήματος mountain bike, Lesvos Ride Grand Prix 2015.
Τίποτα δεν μπορούσε να προμηνύει το μέγεθος, τη σημασία και τις δυνατές στιγμές της βραδιάς...
Επί του θέματος λοιπόν. Βρισκόμαστε στην αρχή μιας όπως όλα δείχνουν μεγάλης πορείας προς κάτι πολύ σημαντικό στη Λέσβο... Ήταν η πρώτη χρονιά που πέρασε με ένα πρωτάθλημα με 4 αγώνες σε 4 χωριά του νησιού... Το 2014 ξεκινήσαμε με έναν αγώνα στο Μόλυβο... Η επιτυχία του δεν είχε προηγούμενο στο νησί... Όλα έδειχναν οτι φέτος θα ήταν καλύτερα. Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί όχι μία αλλά 4 παρόμοιες διοργανώσεις! Μας κάνει να αναρωτηθούμε πως θα είναι όλοι αυτοί οι αγώνες το 2016.
Παρόντες όλοι οι φορείς απ' όλα τα χωριά, μας ζήτησαν ευθέως να ορίσουμε ημερομηνία διεξαγωγής των αγόνων του 2016, ενώ ανοιχτά είναι τα σενάρια και για άλλα χωριά. Μας άνοιξαν τις καρδιές τους λέγοντας οτι παρ όλες τις αμφιβολίες τους για τη διεξαγωγή ποδηλατικού αγώνα στο χωριό τους, ανετράπησαν όλες οι προκαταλήψεις που είχαν και οι διοργανώσεις των αγώνων έφεραν χαμόγελα στα πρόσωπα όλων. Μικρά παιδιά ζουν από τώρα για τον επόμενο αγώνα, πολλοί κάτοικοι έζησαν το μεγαλύτερο γεγονός στο χωριό τους και με τη μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό. Μη τουριστικά χωριά έζησαν σε έντονους ρυθμούς τη μέρα του αγώνα, αλλά κι εμείς γνωρίσαμε σοκάκια, στενάκια και όμορφες γωνιές της Λεσβιακής φύσης. Όλες οι αναστολές για αγώνα μέσα στα χωριά εξανεμίστηκαν. Τώρα ετοιμάζουμε το 2016.
Οι υποσχέσεις όλων υπεραισιόδοξες, η χαρά στα πρόσωπά τους εμφανής, το βλέμμα στο... μέλλον. Κάτι τέτοιες βραδιές αναρωτιέσαι αν όντως ζεις στο ...2015!
Μα πάνω απ' όλα θέλω να επιμείνω σ' ένα θέμα. Στον "σπόρο" που "έπεσε" σ' αυτόν τον τόπο. Τα παιδιά, τα παιδιά αυτά που μ' ένα μετάλλιο κι έναν έπαινο, κάνουν τα πρώτα τους ποδηλατικά βήματα, ή μάλλον τις πρώτες τους αγωνιστικές πεταλιές στο νησί... Παιδιά που σε 10-20 χρόνια από σήμερα θα είναι στα πρώτα σκαλιά του βάθρου αυτών των διοργανώσεων. Σκαλιά που δεν είχαμε εμείς όταν μεγαλώναμε... Αυτή η εκδήλωση μας έδωσε την ελπίδα να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο σ' αυτόν τον τόπο και αιτία ήταν οι τοπικοί φορείς των χωριών που έγιναν οι αγώνες. Τα λόγια τους, η συγκίνησή τους, οι αναμνήσεις τους, ηχούν ακόμα μέσα στ' αυτιά μας και θα ηχούν για πολύ καιρό ακόμα.
Στα... αγωνιστικά τώρα!
Πίνακας αποτελεσμάτων Πρωταθλήματος ΕΔΩ και αναλητικά αποτελέσματα ανά κατηγορία ΕΔΩ

Last modified onΠαρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2017 20:14

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish