Ενημέρωση

1st Lesvos Enduro MTB Δοκιμαστικά

Rate this item
(0 votes)

Αφήσαμε για το τέλος το Σάββατο πριν τον αγώνα.
Πρώτη φορά σε αγώνα ΜΤΒ στη Λέσβο γίνονταν δοκιμαστικά και όλοι μας είχαμε την επιθυμία να λάβουμε μέρος σε μια τέτοια διαδικασία.
Η διοργανώτρια αρχή είχε επιλέξει μια εξαιρετικά πολυσύνθετη και αρκετά δύσκολη, απομακρυσμένη και άγνωστη διαδρομή 500 μέτρων κοντά στο εξωκλήσι της Παναγίας στην Αμαλή.
Στις 5:00 μμ άρχισε η διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμαστικών. Χρονόμετρα, ασύρματοι, σημειώσεις, λίστες και πετάλια... πήραν φωτιά. Οι χρόνοι κυμάνθηκαν από το 1,22 μέχρι το 2,23
Η μικρή χρονομετρημένη ειδική με βραχάκια, σκαλοπάτια, σωστή σηματοδότηση, κλειστές στροφές, εγκάρσιους κορμούς, σαμαράκια, άλματα και rock garden, άφησε όλους ενθουσιασμένους και μας έδωσε μια πρόγευση για το τι μας περίμενε την επόμενη μέρα.
Για 2 ώρες όλοι οι συμμετέχοντες ανεβοκατέβηκαν τη χρονομετρημένη διαδρομή για να γράψουν σε μια τελική προσπάθεια, τον καλύτερό τους χρόνο.
Ο μικρότερος χρόνος αντιστοιχούσε σε μια καλή θέση στην σειρά εκκίνησης. Πράγμα πολύ σημαντικό σ' έναν αγώνα enduro, αν και τελικά με τα σωστά υπολογισμένα κενά που δόθηκαν στις εκκινήσεις οι προσπεράσεις που αναγκάστηκαν να κάνουν οι πρωτοπόροι ήταν ανύπαρκτες.
Στις 7:00 μμ δόθηκε τέλος στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και το Σάββατο 7/5/2016 πέρασε στη Λεσβιακή ιστορία του ποδηλάτου σαν την πρώτη φορά που έγιναν χρονομετρημένα δοκιμαστικά enduro mtb στο νησί.
Η μέρα έκλεισε με ποτό, για την ενημέρωση από τη διοργανώτρια αρχή Lesvos Ride, με τη σειρά κατάταξης και τους χρόνους μας μέσα στην ειδική. Χρόνοι που μας έδωσαν ένα πρώτο δείγμα για το ποιοι θα επικρατούσαν την επόμενη μέρα στις σκληρές ειδικές της Αμαλής.

Last modified onΤετάρτη, 11 Μάιος 2016 18:39

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish