Ενημέρωση

Enduro Greek Series round 3 - Dark Forest Enduro

Rate this item
(0 votes)

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, 30/6-1/7, πραγματοποιήθηκε ο τρίτος αγώνας της σειράς του Ελληνικού Enduro MTB στην Οίτη. Την Παρασκευή η παρέα, Γιαννούλης Παναγιώτης, Στρατής Αναγνώστου, Σταύρος Ψαρρός και Βασίλης Τριανταφύλλου, ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη με το πλοίο. Στη Χίο η παρέα μεγάλωσε, Ξενοφών Μπουμπάρης, Σπύρος Κουσκουσάκης, Λευτέρης Κουντουρούδης, Μιχάλης Σεζένιας.
Σάββατο πρωί φεύγουμε από τον Πειραιά για την Οίτη με ακόμη μεγαλύτερη την παρέα. Φτάσαμε στην Παύλιανη νωρίς το μεσημέρι και κατευθείαν για το καταφύγιο για να ξεκινήσουμε την προπόνηση. Το τοπίο τρομερό, μέσα στα έλατα, με τα χώματα να είναι μαλακά. Γενικά η διάθεση ήταν πολύ καλή και απολαύσαμε τα μονοπάτια. Τέσσερις ειδικές διαδρομές με την 1η και την 4η να έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό την κλήση. Στην 1η είχε λίγη "τσουλήθρα" καθώς τα χώματα ήταν αρκετά βρεγμένα και τα φρένα δεν άκουγαν. Η 4η ήταν ένα μονοπάτι αρκετά διασκεδαστικό καθώς είχε φτιαγμένα berm και κάποια άλματα. Στην 2η και 3η το κύριο χαρακτηριστικό ήταν το πετάλι. Ειδικά η 2η με 3,5 χλμ μήκος είχε αρκετό πεταλάρισμα με πολύ ωραία ανηφοροκατηφόρα, συνεχείς εναλλαγές και στενά σημεία σε ένα πανέμορφο μέρος δίπλα από ένα ποταμάκι. Η 3η πέραν από το πετάλι που είχε κυρίως στην αρχή, στη συνέχεια είχε μια όμορφη ροή με στροφές και ωραία χασίματα που εάν τα "διάβαζες" σου έδιναν ταχύτητα. Η προπόνηση τελείωσε και στα πρόσωπα όλων υπήρχε μια ικανοποίηση. Το απόγευμα έγιναν η εγγραφές και η διοργάνωση μας είχε ένα hotdog κέρασμα. Το Σάββατο έκλεισε με μπίρες, πολλές μπίρες!!!
Η Κυριακή ήταν μέρα αγώνα και ξεκινήσαμε νωρίς για το καταφύγιο. Η εκκίνηση ήταν σε 15αδες ανά 5'. Οι συνδετικές διαδρομές είχαν ομαλή κλήση και ανέβαινες όμορφα στις αρχές των ειδικών. Ο καιρός πολύ καλός και η ζέστη υποφερτή. Ο αγώνας για όλους είχε ενδιαφέρον, άλλοι με πτώσεις, άλλοι να σπάνε KOM. Σίγουρα όλοι το ευχαριστηθήκαμε και περάσαμε ωραία.
Στα αποτελέσματα τώρα είχαμε στην 3η θέση τον Ξενοφών Μπουμπάρη από την Χίο και το Chios Mtb team στην κατηγορία των ανδρών και τον Βασίλη Τριανταφύλλου από την Μυτιλήνη και τον Πο. Συ. Λέσβου στη 2η θέση στην κατηγορία Junior. Αναλυτικά αποτελέσματα θα έχουμε στις επόμενες μέρες.

Photo: actionphotos.gr

          +P. Giannoullis onboard GoPro camera

Last modified onΔευτέρα, 02 Ιούλιος 2018 22:17

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish