Ενημέρωση

O Πο. Συ. Λέσβου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας XCO 2018

Rate this item
(0 votes)

Στις Σέρρες βρέθηκε στις 21 και 22/7/2018 η ομάδα του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου για τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2018 XCO.
Με Αφροδίτη Ζούρου, Γιώργο Σαραϊδάρη, Νίκο Πέππα, Γιώργο Ντάρα, Κώστα Λαϊνά, Παναγιώτη Μπιτάδο, Παντελή Κωνσταντάρα και την επόμενη μεταγραφή του συλλόγου μας τον Νίκο Λάντρου από τη Σάμο.
Πολλές και διαφορετικές οι κατηγορίες που αγωνίστηκαν οι αθλητές μας, έδωσαν όλοι ένα δυναμικό παρόν, τα κατάφεραν πολύ καλά και κράτησαν ψηλά τη σημαία του νεοσύστατου και πρωτοεμφανιζόμενου συλλόγου μας.
Αναλυτικά, στην κατηγορία ανδρών επικράτησε ο Δημήτρης Αντωνιάδης του Κρόνου Νικαίας (Νέος Πρωταθλητής Ελλάδας 2018) με 2ο τον Περικλή Ηλία και 3ο τον Charoun Molla Amet Ali Oglou. Σ' αυτή τη δυνατή κατηγορία "φωτιά" έτρεξαν οι δικοί μας Γιώργος Σαραϊδάρης ο οποίος πήρε επάξια μια μεγάλη και σημαντική 9η θέση, που τον κατατάσσει 9ο καλύτερο άντρα στην Ελλάδα για το 2018 στο ΜΤΒ XCO! Στην ίδια κατηγορία έτρεξε και ο Νίκος Λάντρου που τερμάτισε στην 25η θέση των καλύτερων Ελλήνων αναβατών, με τον Νίκο Πέππα να κατατάσσεται 39ος (DNF)!
Στην κατηγορία γυναικών επικράτησε η Βαρβάρα Φασόη του Ολυμπιακού με 2η την Δανάη Στρουμπούλη.
Στην κατηγορία νεανίδων είχαμε εκπροσώπηση από την Αφροδίτη Ζούρου που κατέκτησε την πολύ καλή 6η θέση της κατάταξης δείχνοντας άριστη φυσική κατάσταση και τέλεια προετοιμασία!
Στην κατηγορία Masters B αγωνίστηκε ο Γιώργος Ντάρας όπου δυστυχώς μετά από μια δυναμική εκκίνηση, είχε ζημιά στη μετάδοση και εγκατέλειψε στο τέλος του πρώτου γύρου (DNF)!
Στην κατηγορία Masters Γ έτρεξε ο Κώστας Λαϊνάς που τερμάτισε στην πολύ καλή 8η θέση της κατηγορίας.
Στους Παίδες τώρα είχαμε 2 συμμετοχές. Τον πολύπειρο 14χρονο Παναγιώτη Μπιτάδο και τον νεαρό πρωτοεμφανιζόμενο Παντελή Κωνσταντάρα. Ο Παναγιώτης πολέμησε δυνατά και κατέλαβε την 11η θέση της κατάταξης. Ο Παντελής παρά το άπειρο της ηλικίας του κατάφερε να τερματίσει στην 41η θέση σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία με εξαιρετικά έντονο ανταγωνισμό!
Τέλος ενδιαφέρον είχαμε και στην κατηγορία των Εφήβων, που αν και δεν είχαμε εκπροσώπηση από τον Πο. Συ. Λέσβου έτρεχε ο Νίκος Τελωνιάτης του Παναθηναϊκού, που εκπροσωπούσε το νησί μας. Ο Νίκος σε άλλη μια "καυτή" και δύσκολη κατηγορία γεμάτη από τους πρωταθλητές των επόμενων χρόνων, κατάφερε να καταταγεί στην πολύ καλή 13η θέση στην κατηγορία.
Ήταν η πρώτη εμφάνιση της ομάδας των αθλητών του συλλόγου της Λέσβου, σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας (εκτός νησιού). Οι αθλητές μας πέρασαν καλά, ήρθαν σε επαφή με τους καλύτερους αθλητές της Ελλάδας και αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες που θα τους χρησιμεύσουν στις επόμενες αγωνιστικές δυναμικές μας εμφανίσεις.
Η χαρά της διοίκησης του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου είναι έκδηλη για τις αξιόλογες θέσεις και την πολύ καλή εμφάνιση όλων των αθλητών μας. Το ΔΣ του Πο.Συ. Λέσβου συγχαίρει τους αθλητές του που πήραν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2018 και τους ευχαριστεί που εκπροσώπησαν επάξια το νησί μας.
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της ομάδας, Coffee Bean Shop, VITEX Μανιατέλλης, Elysion Hotel, Anagno Cycles, Specialized Κασσιμάτης καθώς και την Hellenic Seaways και Blue Star Ferries.

Last modified onΠαρασκευή, 27 Ιούλιος 2018 14:06

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish