Ενημέρωση

12η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία

Rate this item
(0 votes)

Κυριακή 7 Απριλίου 2019
Με ήλιο καλή διάθεση και πολύ πολύ κόσμο ολοκληρώθηκε η 12η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Στην Αθήνα οι ποδηλάτες με πανό, συνθήματα και κάθε είδους ποδήλατο, με μεγάλους και παιδιά, αγόρια και κορίτσια, παιδιά, κούρσες, mauntain bike, city bikes, τουριστικά, διπλά, παιδικά, ηλεκτρικά, σπαστά έδωσαν το παρόν στους άδειους δρόμους της Πρωτεύουσας. Εκτός από ποδήλατα στην πορεία ήταν οι "μαμάδες στο δρόμο" και πεζοί, που ήρθαν να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των μαμάδων με καρότσι, των ΑΜΕΑ, των ηλικιωμένων, των πεζών γενικά, στο πεζοδρόμιο. Όλοι αυτοί ξεκίνησαν από το Πεδίο του Άρεως που ήταν και η συγκέντρωση, για να φτάσουν μέχρι τη Βουλή και πίσω. Στην Πλατεία Συντάγματος φωτογραφήθηκαν φώναξαν συνθήματα για ασφαλείς και λειτουργικούς ποδηλατόδρομους, υποδομές για το ποδήλατο, βελτίωση πεζοδρομίων για τους πεζούς και τη βελτίωση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ήταν μια υπέροχη μέρα, με την ατμόσφαιρα της Αθήνας πιο καθαρή από ποτέ λόγω των βροχών που προηγήθηκαν, με τα ποδήλατα να συναντιούνται με την μπάντα του Δήμου Αθηναίων που βρισκόταν στην πλατεία Κλαυθμώνος και την λιακάδα να σκορπάει άφθονα χαμόγελα. "Μακάρι να ήταν έτσι κάθε μέρα, να ποδηλατούσαμε με ασφάλεια και ξεγνοιασιά στους δρόμους για τη δουλειά μας" είπε ένας από τους συμμετέχοντες, όταν η ποδηλατοπορεία επέστρεψε στο Πεδίο του Άρεως. Είναι στο χέρι των δημάρχων να προστατέψουν τα ποδήλατα γιατί αυτοί που θα ήθελαν να τα χρησιμοποιούν, είναι πολλοί περισσότεροι από όσους τώρα τα χρησιμοποιούν σήμερα. Και τα οφέλη της κοινωνίας, της πολιτείας και των πολιτών, πολύ περισσότερα!
Διοργανωτές Ποδηλάτισσες, www.podilates.gr, www.podilatiki.gr, www.filoi-podilatou.gr, μαμάδες στο δρόμο, WWF, Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης.
Την ίδια μέρα και ώρα είχαν προγραμματιστεί Ποδηλατοπορείες σε άλλες 32 Ελληνικές Πόλεις... Γι αυτό και ο όρος "Πανελλήνια".
Στη Μυτιλήνη:
Δυστυχώς η αντίστοιχη ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη αναβλήθηκε για νέα ημερομηνία όταν ο καιρός θα είναι καλύτερος. Δυνατή βροχή που ξεκίνησε μέρες πριν και θα κρατήσει και τις επόμενες έκανε απαγορευτική μια τέτοια συγκέντρωση!
Σύντομα μέσα από τη σελίδα του Lesvos MTB θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της 12ης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας που ναι μεν έγινε με ήλιο στην Αθήνα, αλλά αναβλήθηκε σε πολλές πόλεις με αποτέλεσμα η οργανωτική επιτροπή να επιτρέψει για πρώτη φορά την διεξαγωγή της και άλλη ημερομηνία εκτός από την προκαθορισμένη που θα αποφασιστεί εκ νέου από τους κατά τόπου συλλόγους κάθε πόλης.

Media

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish