Ενημέρωση

7 χρόνια "Μυτιλήνη 2050"

Rate this item
(0 votes)

Ήταν σαν σήμερα πριν 7 χρόνια. Το ημερολόγιο έγραφε 26 Νοεμβρίου του 2012, όταν το φως του διαδικτύου είδε μια ανάρτηση με τίτλο "Μυτιλήνη 2050". Χρειάστηκαν ακόμα 4 δημοσιεύματα της στήλης για να έρθει η πρώτη πρόταση από το νεοσύστατο αλλά καθιερωμένο ήδη στον Λεσβιακό ποδηλατικό χώρο site του LesvosMTB. Έτσι το "Μυτιλήνη 2050" έφτιαξε τη δική του στήλη σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Δευτέρα πρωί. Από τότε και μέχρι σήμερα μας κρατά συντροφιά κάθε βδομάδα. Μετά από 7 χρόνια, αριθμεί πια πάνω από 350 δημοσιεύσεις άρθρων/φωτογραφιών από το μακρινό μέλλον της πόλης μας, το έτος 2050. Φωτογραφίες που μας δείχνουν πως θα είναι τα πράγματα, πως θα μπορούσαν να είναι, πως θα θέλαμε να ήταν, πως τα φανταζόμαστε...
Το πρώτο "Μυτιλήνη 2050" αφορούσε έναν ποδηλατόδρομο, οριοθετημένο με κυβόλιθο ο οποίος γινόταν σεβαστός απ' όλους, πεζούς, ποδηλάτες αλλά κυρίως απ τ' αυτοκίνητα... Σίγουρα μια εικόνα από μακρινό μέλλον, μια και στην πόλη μας ούτε ποδηλατόδρομος δεν υπήρχε, ούτε σεβασμός στο δρόμο, όχι ότι έχει αλλάξει και κάτι μέχρι και σήμερα.
Όλα αυτά τα χρόνια μας έκανε να συγκινηθούμε με σχόλια των αναγνωστών μας, να γελάσουμε, μερικές φορές ακόμα και να προβληματιστούμε. Μέσα στα χρόνια που πέρασαν δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και τα δημοσιεύματα της στήλης που ανακοινώθηκαν από ειδησιογραφικά σαν ... αληθινά. Πρώτη φορά συνέβη στην δημοσίευση των κοινόχρηστων ποδηλάτων του Μολύβου, που πριν προλάβουμε ν' αντιδράσουμε είχε αναδημοσιευτεί από site που δεν έλεγξαν την αληθοφάνεια, πάνω από 20 φορές σαν... πραγματικό! Από τότε καθιερώθηκε να αναγράφεται πάνω στη φωτογραφία λογότυπο της στήλης που θα ταυτοποιεί τη δημοσίευση. Όχι ότι και μετά απ' αυτό δεν υπήρξαν και κάποιοι που δυσνόησαν τα δημοσιεύματα. Αξέχαστες θα μας μείνουν και οι περιπτώσεις ατόμων που έφτασαν στο σημείο να τηλεφωνήσουν για ν' αγοράσουν προϊόντα του ...2050! Τα χρόνια που πέρασαν έγινε προφήτης πολλών εξελίξεων που συνέβησαν, ή έστω κάποιες από τις ιδέες του, μπορεί να αποτέλεσαν έμπνευση σε όσους πήγαν ένα βήμα παραπέρα τις εξελίξεις στον ποδηλατικό κόσμο της Μυτιλήνης. Εδώ δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο "Μυτιλήνη 2050" που αναφέρθηκε σε ποδηλατικό αγώνα που γίνεται στο Μόλυβο (το 2050) ένα χρόνο ακριβώς πριν γίνει πραγματικότητα ο πρώτος αγώνα εκεί, που έκτοτε καθιερώθηκε ως ο μεγαλύτερος ποδηλατικός αγώνας που γίνεται στο νησί.
Απ την αντίθετη πλευρά πολλά ήταν και τα (μη "2050") δημοσιεύματά μας (όπως το πρόσφατο της εκκίνησης του έργου του ποδηλατόδρομου πίσω από το κάστρο) που θεωρήθηκε από τους αναγνώστες μας σαν... "Μυτιλήνη 2050".
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε να σας συντροφεύουμε τα πρωινά κάθε Δευτέρας μέσα από τις σελίδες του Lesvos MTB για άλλα τόσα χρόνια, ποιος ξέρει, ίσως και μέχρι το μακρινό 2050!

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish