Ενημέρωση

Με Ποδήλατο στη δουλειά - Φωτογραφικός Διαγωνισμός.

Rate this item
(0 votes)

Η διοργάνωση "Με ποδήλατο στη δουλειά" είναι γνωστή!
Κάθε χρόνο από κάθε ποδηλατική πόλη της Ελλάδας συμμετέχουν άνθρωποι που πάνε με το ποδήλατο στη δουλειά τους. Η Μυτιλήνη συμμετέχει για 4η φορά στο θεσμό και κάθε χρόνο καταλαμβάνει μια από τις πρώτες θέσεις. Παρόλο τον μικρό πληθυσμό μας καταφέρνουμε και πολλοί να είμαστε κάθε φορά και πολλά χιλιόμετρα να "γράφουμε" και πολλές διαδρομές να καταχωρούμε.
Μέσα απ το διαγωνισμό κάθε χρόνο βγαίνουν κάποια συμπεράσματα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε πόλη σαν μοχλός πίεσης για περισσότερα αστικά ποδηλατικά έργα.
Στη Μυτιλήνη το 2019 τα πήγαμε αρκετά καλά. Παρουσιάσαμε 350% αύξηση συμμετοχών σε σχέση με το 2018 και καταφέραμε με 26 συνολικά εγγραφές να ενταχθούμε στη 2η θέση στις πόλεις της επαρχίας (εκτός Αθήνα - Πειραιά) δίπλα και πάνω από πόλεις με πολλαπλάσιο πληθυσμό, ανεπτυγμένα δίκτυα ποδηλατόδρομων, δημάρχους που σέβονται και αξιοποιούν το ποδήλατο στο Δήμο τους, και πολλούς πολλούς ανθρώπους που δεκαετίες πριν εξαιτίας όλων των παραπάνω έχουν εντάξει τις μετακινήσεις με ποδήλατο στην καθημερινή τους ζωή. Αυτή η Πανελλαδική 2η θέση δείχνει την επιθυμία των κατοίκων της Μυτιλήνης για μια περισσότερο ποδηλατική πόλη και την ανάγκη τους να στραφούν σ' ένα περισσότερο οικολογικό, ασφαλή, βολικό και ανθρώπινο μέσο μετακίνησης.
Φέτος ο διαγωνισμός δεν θα κρατήσει ένα μήνα όπως τις άλλες χρονιές αλλά μόλις 2 εβδομάδες. Αρχίζει στις 18 Μαΐου και λήγει στις 31 Μαΐου. Για τους όρους συμμετοχής και τον τρόπο εγγραφής θα σας ενημερώσουμε κοντά στην έναρξη...
Άμεσα όμως αυτή τη χρονιά ξεκινά ο φωτογραφικός διαγωνισμός. Να σημειώσουμε εδώ πως η Μυτιλήνη το 2019 κατέλαβε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό φωτογραφίας του BTW2019, οπότε πάμε δυνατά το 2020 να κρατήσουμε τα πρωτεία. Τοπία ωραία έχουμε, καιρό καταπληκτικό, ωραία πόλη... οπότε ξεχυθείτε με το ποδήλατό σας και στείλτε όσες φωτό θέλετε στο διαγωνισμό!
Πληροφορίες...
ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ BTW2020
Διοργάνωση: ΠοδηλΑττική Κοινότητα
Τα μέτρα φεύγουν το ποδήλατο έρχεται!!! Αν και εσύ ποδηλατείς για την δουλειά και ανυπομονείς για το Bike to Work 2020 αυτός ο φωτογραφικός διαγωνισμός είναι για σένα!!! Η πανδημία του κωρονοιού απέδειξε ότι το ποδήλατο είναι ιδανικό μέσο για να κρατάς αποστάσεις και αν οι δρόμοι είναι ασφαλείς οι ποδηλάτες θα έρθουν, γι' αυτό πριν ξεκινήσεις με το ποδήλατο για τη δουλειά, ψηφίζεις εδώ για ασφαλέστερους δρόμους https://secure.avaaz.org/.../pros_k_kyriako_mitsota.../details/...
<<ΘΕΜΑ>>
Δείξε μας γιατί πηγαίνεις “Με Ποδήλατο Στη Δουλειά”!
Φωτογραφίες με τη διαδρομή σου προς / από τη δουλειά, δεκτές. Φωτογραφίες με τους συνάδελφους και τα ποδήλατά σας, δεκτές (σε σωστές αποστάσεις). Φωτογραφίες με ποδήλατα και καρδούλες, δεκτές! Φωτογραφίες με μάσκα, δεκτές! Αρκεί να αποτελούν δείγμα της αγάπης σου για το ποδήλατο και να σχετίζονται με τον φιλικό διαγωνισμό “Με Ποδήλατο Στη Δουλειά”!
<<ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ>>
1) Δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Facebook ή στο Instagram τοποθετώντας τα hashtags #biketoworkgr2020 και #podilatostidouleia2020 #betterbybikegr. Τάγκαρε επίσης Με Ποδήλατο στη Δουλειά(στο Facebook) ή @biketowork.gr (στο Instagram).
2) Πρόσθεσε και ένα μικρό ή μεγάλο σχόλιο σαν τίτλο.
3) Μην ξεχάσεις να προσθέσεις και το όνομα του οργανισμού με ένα hashtag.
<<ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ>>
1) Οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν αναρτηθεί το αργότερο μέχρι την 31η Μαΐου 2020 με τον τρόπο που περιγράφεται παραπάνω.
2) Συμμετέχεις με όσες φωτογραφίες επιθυμείς.
3) Φωτογραφίες και σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται.
4) Οι νικητήριες φωτογραφίες θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή στην τελετή λήξης του “Με Ποδήλατο Στη Δουλειά” τον Ιούνιο. Τα κριτήρια θα είναι η αγάπη για το ποδήλατο, η προβολή του διαγωνισμού, η καλλιτεχνική αξία της φωτογραφίας και βέβαια η δημοφιλία της στα κοινωνικά δίκτυα όπου θα αναρτηθεί.
5) Οι 3 πρώτοι νικητές θα λάβουν συλλεκτικά δώρα του “Με Ποδήλατο Στη Δουλειά”.
6) Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν.

Παρακάτω η φωτό από τη Λέσβο που κέρδισε το διαγωνισμό του 2019.

Last modified onΣάββατο, 09 Μάιος 2020 10:08

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish