Ενημέρωση

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020

Rate this item
(0 votes)

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» είναι ένας πανευρωπαϊκός θεσμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε πολλές χώρες της Ευρώπης από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.
Βάζοντας σε προτεραιότητα την βιώσιμη μετακίνηση, ο θεσμός δίνει αυτή τη βδομάδα την ευκαιρία να αναπτυχθούν στοχευμένες δράσεις με στόχο να ανακαλυφθούν και να δημιουργηθούν νέοι βιώσιμοι και εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης μέσα στις πόλεις.
Αυτή την εβδομάδα δίνεται έμφαση στην παιδεία και την ενημέρωση γύρω από την ασφαλή και ανεμπόδιστη μετακίνηση όλων των πολιτών και κυρίως στο σεβασμό στο πεζό, τον γονιό με το καροτσάκι, τους ηλικιωμένους και τα ΑμΕΑ. Ενθαρρύνονται και παρακινούνται οι πολίτες να επιλέγουν βιώσιμους και εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο, η συγκοινωνία, προστατεύοντας το περιβάλλον, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στην πόλη και συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της κοινωνικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής, διάστασης του Δήμου Μυτιλήνης.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου προσκαλεί μεγάλους και παιδιά να συμμετέχουν μια ολόκληρη εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, δεν θα πραγματοποιηθούν κάποιες δράσεις όπως πορείες βόλτες κλπ, για την αποφυγή του συνωστισμού.
Ο Πο.Συ.λε. προτείνει σε όλους τους πολίτες της Μυτιλήνης, να ακολουθήσουμε από μόνοι μας το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020 και να κινηθούμε με το ποδήλατό μας ή με τα πόδια (και όχι μόνο για μια εβδομάδα) όπου αυτό είναι δυνατόν. Είναι σίγουρο ότι όλα αυτά είναι απαραίτητα, αναπτύσσουν και διαμορφώνουν το περιβαλλοντικό μας ήθος. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 με την "Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο", Αυτή τη μέρα καλό είναι (αν μπορούμε) όλοι μας να αφήσουμε το αυτοκίνητο σπίτι.

Last modified onΤετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2020 20:44

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish