Ενημέρωση

Λονδίνο - Αθήνα σε 2 τροχούς 2023 - Τερματισμός

Rate this item
(0 votes)

17/8/2023 Βράχος Ακρόπολης
Ο Steffen Streich τερματίζει πρώτος το "Λονδίνο - Αθήνα σε 2 τροχούς 2023".
Το απόγευμα της Πέμπτης 17/8/2023, μετά από 12 μέρες 2 ώρες και 28 λεπτά ο Steffen Streich ήταν ο πρώτος του γκρουπ που έφτασε στο Μουσείο της Ακρόπολης, μετά από 3.500 χιλιόμετρα με το ποδήλατό του.
Ξεκίνησαν στις 5 Αυγούστου 2023 τη διαδρομή, σε διοργάνωση της Βασιλικής Βουτζαλή, η οποία συμμετείχε 2η φορά στο θεσμό. Το Λονδίνο - Αθήνα σε 2 τροχούς 2023 είναι μια ποδηλατική πρόκληση υπεραντοχής, με στόχο την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση περισσότερων ανθρώπων στο θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην πατρίδα τους, που αφαιρέθηκαν πριν από 200+ χρόνια από την Ακρόπολη. Με σημείο εκκίνησης το Βρετανικό Μουσείο και τερματισμό το Μουσείο Ακρόπολης, ποδηλάτες από όλο τον κόσμο διέσχισαν ατομικά, χωρίς καμία υποστήριξη, αντιμέτωποι με καθε δυσκολία τη διαδρομή από Λονδίνο - Αθήνα. Πρόκειται για μια απόσταση περίπου 3.500 χλμ, αυτή ακριβώς που πρέπει να κάνουν τα γλυπτά, για να επιστρέψουν και πάλι στην πατρίδα τους. Σκοπός είναι να καθιερωθεί ένας αγώνας-θεσμός που ενώνει τους ανθρώπους, με πρόσημο την αγάπη για τον αθλητισμό, τον τουρισμό και το ποδήλατο.
Με κίνητρο την περιπέτεια και το ταξίδι 10 συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο κλήθηκαν να ακολουθήσουν όποια διαδρομή επιθυμούν περνώντας υποχρεωτικά από 5 σημεία ελέγχου (Μονς, Μόναχο, Βουδαπέστη, Καστοριά, Τρίκαλα).

Last modified onΠαρασκευή, 18 Αύγουστος 2023 12:25

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish