ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ELIMINATOR MTB 2025 - Αποτελέσματα
- Αρθρογράφος Τάκης Ανεζίνος
- Διαβάστηκε 117 times
- Comment it!
Κυριακή, 6 Απριλίου 2025
Ολυμπιακό Χωριό του Δήμου Αχαρνών.
Ο Μπάμπης Μπουντάκης κι ο Γιάννης Γιαννόγλου (Πρωταθλητής Ελλάδας 2022 XCE Cross Country Eliminator) αθλητές και οι δύο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, αγωνίστηκαν την Κυριακή 6/4/2025 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας Eliminator που διεξήχθει στο Ολυμπιακό Χωριό του Δήμου Αχαρνών.
Το αγώνισμα κρίνεται με αγώνες των 4ων μέχρι να φτάσει στους 4 καλύτερους και με μεταξύ τους αγώνα, να κρίνει τον Πρωταθλητή.
Ο Μπάμπης Μουντάκης αγωνιζόμενος στην κατηγορία Μάστερ Ανδρών, έφτασε έως τους 16. Πολύ καλή θέση και μεγάλη νίκη για τον Γιάννη Γιαννόγλου, που έδειξε για ακόμα μια χρονιά το επίπεδο του Λέσβιου Πρωταθλητή που κρύβει μέσα του. Έφτασε με νίκες έως τον μεγάλο τελικό των 4, όπου σε μια άτυχη στιγμή κι ενώ βρισκόταν στη δεύτερη θέση, ξεκούμπωσε το πετάλι του και έπεσε στην 4η θέση, χωρίς τη δυνατότητα να επανακάμψει ως τον τερματισμό. Κατέκτησε μ' αυτό τον τρόπο μια τέλεια 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2025 στην κατηγορία του, που μας κάνει όλους πολύ περήφανους στη Λέσβο, άσχετα αν ξέρουμε ότι άξιζε πολύ περισσότερα!
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του ΔΕΗ Tour of Hellas, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο “Πρωτέας”, και την Cycling Greece, διοργάνωσαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα XCE (Cross Country Eliminator) στις κατηγορίες
Ανδρών Elite/U23, Γυναικών Elite/U23, Μάστερ Ανδρών, Μάστερ Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων και Παμπαίδων και Παγκορασίδων. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην Αττική, στον συνοικισμό του Ολυμπιακού Χωριού του Δήμου Αχαρνών, όπου την ίδια ημέρα τερμάτιζε και το 4ο ΕΤΑΠ του ΔΕΗ Tour of Hellas.
Ένα τεράστιο μπράβο στους Λέσβιους αθλητές που ακόμα και κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες συναγωνισμού με τους καλύτερους των καλυτέρων της Ελλάδας, κατάφεραν και σήκωσαν τη σημαία του Ποδηλατικού Συλλόγου του νησιού μας ψηλά, στις θέσεις κατάταξης του Πανελλήνιου αγώνα!
Καλή επιστροφή, καλή ξεκούραση, καλή αποκατάσταση.