Ενημέρωση

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

Αναβολές και ακυρώσεις εκδηλώσεων λόγω πανδημίας

Αντιμέτωποι με αυτή την άνευ προηγουμένου συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση, πρέπει να προσαρμοστούμε και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε, στο μέτρο του δυνατού, την ασφάλεια των συμπολιτών μας. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε εν όψει της σημερινής κατάστασης απαιτούν σοβαρή και προληπτική προσέγγιση που φτάνει στην αναβολή ή και ακύρωση όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Ποδηλατικού Συλλόγου για 14 μέρες τουλάχιστον.
Για τις επόμενες 2 εβδομάδες παραμένουμε όλοι σε καραντίνα. Όχι για το δικό μας μόνο καλό, αλλά με σεβασμό στο καλό των άλλων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να πάρουμε το ποδήλατο και να πάμε βόλτα, αλλά καλό θα ήταν να αποφύγουμε τις μεγάλες οργανωμένες βόλτες, εκδηλώσεις, γιορτές, συναντήσεις. Δεν πάμε ολομόναχοι στο βουνό, είναι κι αυτό επικίνδυνο. Επιλέγουμε διαδρομές που αν χρειαστεί θα είναι εύκολο να βρεθεί βοήθεια. Αποφεύγουμε στα πλαίσια του δυνατού κινήσεις, διαδρομές, ελιγμούς που μπορεί να μας οδηγήσουν στο νοσοκομείο, να μας εκθέσουν δηλαδή στον κίνδυνο του ιού, να δεσμεύσουμε έναν παραπάνω ιατρό ή νοσοκομειακό προσωπικό, ένα παραπάνω κρεβάτι σε νοσοκομείο, μια μονάδα εντατικής θεραπείας.
Στα πλαίσια όλων των ακυρώσεων ο Ποδηλατικός Σύλλογος θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι προκειμένου να συμβάλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού δεν θα πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες σε ετήσια βάση εκδηλώσεις του για την "Παγκόσμια ημέρα Βουνού" που θα γινόταν στις 21 Μαρτίου 2020 και της ποδηλατοπορείας για την "Ώρα της Γης" που παγκοσμίως γιορτάζεται στις 28 Μαρτίου του 2020.
Σε προηγούμενή μας ενημέρωση ανακοινώθηκε και η αναβολή του αγώνα "Marathon Γέρας" που θα γινόταν 29 Μαρτίου 2020 ενώ περιμένουμε με αγωνία να δούμε τι θα γίνει και για τους υπόλοιπους αγώνες της χρονιάς.
Για τις επόμενες μέρες μένουμε σπίτι.
Με εκτίμηση
Το ΔΣ του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΕΡΑΣ 2020 (Αναβολή)

Ο προγραμματισμένος για τις 29 Μαρτίου ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας αναβάλλεται.
Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών:
"Με αίσθημα ευθύνης και στα πλαίσια συμμόρφωσης με τις οδηγίες σχετικά με τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του κορωνοϊου σας γνωρίζουμε ότι ο προγραμματισμένος για την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 3ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας αναβάλλεται. Ευελπιστούμε οι συνθήκες να μας επιτρέψουν τη διεξαγωγή του μετά την άρση των μέτρων. Θα σας ενημερώσουμε για κάθε νεότερο σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα."

Κλειστό Προπονητικό Κέντρο Ορεινής Ποδηλασίας

Μυτιλήνη 9/3/2050
Κλειστό Προπονητικό Κέντρο Ορεινής Ποδηλασίας.

Χρόνια εγκαταλειμμένο το παλιό κλειστό κολυμβητήριο Μυτιλήνης, μετά την κατάρρευση της πισίνας ήταν ένα από τα επόμενα κτήρια που θα γκρεμιζόταν. Είχαν μείνει γερά μόνο η σκεπή και οι εξωτερικοί τοίχοι. Μέλλον δεν υπήρχε για κάποια χρήση του, μετά και την ολοκλήρωση του νέου υπερσύγχρονου στα Θέρμα, πέρυσι το 2049.
Από την άλλη η προπόνηση των μικρών αθλητών ορεινής ποδηλασίας τους χειμερινούς μήνες και μέρες με κρύο, βροχή κι αέρα, ήταν ένα θέμα. Έτσι ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου βρήκε τη λύση. Το άδειο εσωτερικό του κτηρίου γέμισε με τόνους χώμα που διαμορφώθηκε ειδικά για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες τεχνικές δυσκολίες που θα εκπαιδεύσουν τους μικρούς αθλητές. Κι έτσι απλά δημιουργήθηκε το πρώτο κλειστό κέντρο προπόνησης ορεινής ποδηλασίας στον κόσμο.

Έργα Ποδηλατόδρομου πίσω από το κάστρο - Ημέρα 106η

Μυτιλήνη 7/3/2020
Ήταν 21η Νοεμβρίου του 2019 όταν η πρώτη μπουλντόζα έσκαψε τα πρώτα μέτρα μπροστά στο εκκλησάκι του Άι Γιάννη πίσω από το κάστρο για την εκκίνηση του έργου Πεζόδρομου Ποδηλατόδρομου από το άγαλμα της Ελευθερίας έως τη βόρεια είσοδο του κάστρου Μυτιλήνης. Από τότε συχνές ήταν οι επισκέψεις μας παρακολουθώντας το πρώτο πολυαναμενόμενο ποδηλατικό έργο στον τόπο της Μυτιλήνης. Σήμερα 106 μέρες μετά την έναρξη του έργου, τα έργα έχουν προχωρήσει αρκετά. Με το που φτάνεις στο άγαλμα της Ελευθερίας ο δρόμος είναι κλειστός με συρματόπλεγμα και μια μεγάλη καγκελόπορτα. Τόνοι χώματος, σκαπτικά μηχανήματα και υλικά πλακόστρωσης είναι το πρώτο που συναντάμε απέναντι από την πόρτα της Πλαζ του ΕΟΤ. Το τμήμα μέχρι τα πρώτα 500 μέτρα από το άγαλμα και μετά δηλαδή, δεν έχει διανοιχτεί ακόμα μια και αναμένεται (όπως πληροφορηθήκαμε από τον υπεύθυνο του έργου) συνεργείο της ΔΕΗ για να μεταφερθούν οι στύλοι του ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να διαπλατυνθεί! Από κει και μετά μέχρι τη Φυκιότρυπα, έχει αφαιρεθεί όλη η άσφαλτος και ο δρόμος έχει διαπλατυνθεί για να χωρέσει πεζόδρομος ποδηλατόδρομος αλλά και ο δρόμος για αυτοκίνητα. Στη Φυκιότρυπα όπου και πρόκειται να γίνει ο κόμβος επιστροφής των αυτοκινήτων, έχουν επικεντρωθεί οι εργασίες τις τελευταίες μέρες. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που τραβήξαμε αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας, από κει και πέρα οι δρόμοι των ποδηλάτων και των πεζών έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο των εργασιών τους και μόνο η άσφαλτος μένει για να ολοκληρωθεί η εικόνα τους. Στο κέντρο η νησίδα θα φιλοξενήσει τα καλλωπιστικά φυτά. Πυρετώδεις ήταν οι εργασίες την ώρα της επίσκεψής μας μπουλντόζες, φορτηγά, γκρέιντερ, μπόμπκατ, οδοστρωτήρες, γερανοί, εργάζονταν αδιάκοπα! Το έργο στην φάση που βρίσκεται φτάνει μέχρι το εκκλησάκι του Άι Γιάννη, απ' όπου και ξεκίνησε 106 μέρες πριν. Όπως ενημερωθήκαμε από τον επί τόπου αρμόδιο το έργο από τον Άι Γιάννη έως και την Φυκιότρυπα θα είναι ολοκληρωμένο και παραδοτέο στην κυκλοφορία πριν το Πάσχα. Επόμενη φάση θα είναι η ολοκλήρωση του χώρου μπροστά στη Φυκιότρυπα με χώρους αναψυχής και τον κόμβο επιστροφής των αυτοκινήτων. Από τη Φυκιότρυπα έως το Απελλή θα είναι σε 3η φάση έτοιμο αμέσως μετά και τέλος, μόλις λυθεί και το θέμα με τη ΔΕΗ θα ολοκληρωθεί με τα τελευταία 500 μέτρα έως και το άγαλμα της Ελευθερίας εντός του έτους σίγουρα.
Από τον Άι Γιάννη λοιπόν και μετά έως την βόρεια είσοδο του κάστρου στην Επάνω Σκάλα, το έργο θα συνεχίσει η Αρχαιολογία. Σ' αυτό το τμήμα δεν εντοπίσαμε κάποιες εργασίες που να υποδηλώνουν την έναρξη του έργου.
Επιγραμματικά η εικόνα που μας έμεινε από την αυτοψία του νέου έργου, ήταν πολύ θετική. Πιστεύουμε ότι θα παραδοθεί στο κοινό σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα ποιοτικό έργο που στόχο θα έχει την αναψυχή των συμπολιτών μας αλλά και την αναβάθμιση μιας παραμελημένης για χρόνια και πανέμορφης περιοχής.

Προηγούμενα άρθρα:

Η Δημοπράτηση του έργου ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2019
Έναρξη έργου
Μέρα 50

 

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish