Βίντεο

Άγιος Χαράλαμπος Ride

Rate this item
(0 votes)

Η βόλτα από την Πηγή στον Άγιο Χαράλαμπο είναι από τις κλασικότερες στο νησί, τις ωραιότερες και από τις πιο αγαπημένες.
Ενδείκνυνται για χειμώνα (λόγω μικρής διάρκειας) αλλά όχι για περίοδο βροχών καθότι τα οροπέδια που διασχίζουμε βαλτώνουν και κρατάνε νερό αρκετών εκατοστών.
Τοπίο που εναλλάσσεται από παραδοσιακά πλακόστρωτα, μονοπάτια, ποταμάκια, ελαιώνες, απέραντες βραχώδεις εκτάσεις, πευκοδάση και ελαιώνες. Χαρακτηριστικό σημείο της διαδρομής η υπέροχη θέα από το οροπέδιο του Μπαλτζικίου με θέα τα Τουκμάκια που αν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, βλέπεις μέχρι και τις απέναντι ακτές της Τουρκίας. Κερασάκι στην τούρτα; Το εκκλησάκι του Άγιου Χαράλαμπου χτισμένο μέσα στα βράχια. Μετά απ αυτό επόμενος στόχος είναι το οροπέδιο του Ταύρου,
με τερέν αποτελούμενο από ατέλειωτους βράχους και πέτρες αλλά και υπέροχα χρώματα ειδικά αν φτάσεις ηλιοβασίλεμα. Αν σταθείς τυχερός μπορεί και να πετύχεις εκεί και μια αγέλη με άγρια άλογα.
Η διάρκεια της βόλτας περίπου στη μιάμιση ώρα (χωρίς απρόοπτα), το επίπεδο δυσκολίας υψηλό, ειδικά στο τεχνικό τμήμα, η απόσταση μικρή, λίγο πάνω από τα 11 χιλιόμετρα... και με μόνο 500 μέτρα θετικά υψομετρικά το μόνο που σε περιορίζει τόσο, να το κάνεις στο μισό χρόνο, είναι το ιδιαίτερα τεχνικό τερέν.

Last modified onΠέμπτη, 06 Οκτώβριος 2016 16:37

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish