Βίντεο

13η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία - Το Βίντεο

Rate this item
(0 votes)

Πλατεία Σαπφούς
Μυτιλήνη 2/10/2022
Η Μυτιλήνη με μια μεγαλειώδη ποδηλατοπορεία-διαμαρτυρία έδειξε το δυναμικό της, φώναξε εκκωφαντικά τα αιτήματά της, γέμισε την προκυμαία και κάθε δρόμο που περνούσε ποδήλατα και ακούστηκε σ' όλες τις άκρες της πόλης μας.
Η Μυτιλήνη έδειξε για ακόμα μια χρονιά με την μαζική Ποδηλατοπορεία της, οτι ενώ εντάσσεται σε μια από τις πρώτες πόλεις της Ελλάδας σε ποδηλατική κουλτούρα σίγουρα είναι η μόνη που στερείται τόσα χρόνια ασφαλούς δικτύου αστικών ποδηλατόδρομων που θα κάνουν ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας να αφήσουν το αυτοκίνητο και να πάρουν το ποδήλατό τους στο δρόμο για τη δουλειά.
Οι νέοι Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Κοινοτάρχες, αυτοί που θα προκύψουν από τις επόμενες εκλογές (μια και αυτή η 4ετία χάθηκε ανεπιστρεπτί για την βιώσιμη αστική κινητικότητα στη Μυτιλήνη) πρέπει τώρα να προσεγγίσουν για πρώτη φορά τη λύση "ποδήλατο" στην πόλη μας. Να εφαρμόσουν τα ΣΒΑΚ για το καλό του τόπου, για μια πόλη καθαρή, πολιτισμένη, με μικρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση, υγιέστερους πολίτες, καλύτερη τουριστική εικόνα, πιο ήσυχη, πιο ασφαλής, που θα σέβεται τον ίδιο τον πολίτη, τον πεζό, τον ΑμεΑ, τον γονιό με καροτσάκι, τον ηλικιωμένο, τον άνθρωπο με κινητικά προβλήματα, τον άνθρωπο που προσπαθεί να επιλέξει το ποδήλατο... και τόσους άλλους.

Media

Last modified onΚυριακή, 09 Οκτώβριος 2022 19:33

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish