Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Items filtered by date: Κυριακή, 17 Μάιος 2020

Με ποδήλατο στη Δουλειά 2020 - Τέλος Δοκιμαστικής Εβδομάδας

Το Bike to Work 2020 έφτασε στο τέλος της δοκιμαστικής εβδομάδας!
Μια πρώτη εικόνα διαμορφώθηκε αυτή την εβδομάδα. Τα προηγούμενα χρόνια οι συμμετοχές, αλλά και το πάθος τους, δεν ήταν το ίδιο. Ίσως δεν είχε γίνει τόσο γνωστός ο διαγωνισμός, ίσως δεν είχε διαπιστωθεί η δυναμική του και τα αιτήματα που μπορεί να προωθηθούν με την επίτευξη μιας καλής θέσης...
Μέσα σ' όλο αυτό το απροσδιόριστο σκηνικό με συνεχείς αναφορές, άρθρα και καθημερινή ανασκόπηση τα προηγούμενα χρόνια από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, καταφέραμε πέρυσι να συγκεντρώσουμε 26 συμμετοχές-εγγραφές από την πόλη μας. Όμως οι συνθήκες είναι φέτος διαφορετικές. Από τη μια το χρονικό περιθώριο είναι πιο στενό. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν 4 εβδομάδες φέτος θα είναι μόλις 2, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 18/5/20. Από την άλλη το αουτσάιντερ "Μυτιλήνη" η πόλη που δεν έχει ποδηλατόδρομους για να πας στη δουλειά σου και δεν την υπολόγιζε κανείς, η πόλη που δεν έχει ούτε μια ποδηλατική υποδομή, η πόλη που για τις "αρχές" δεν υπάρχει καν ποδήλατο... ανέβηκε ξαφνικά το 2019 από τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης και κατάλαβε τη 2η θέση σε απόλυτο αριθμό εγγεγραμμένων στο θεσμό (ούτε καν υπολογίζοντας ότι όλες οι άλλες πόλεις της πρώτης δεκάδας είχαν πολλαπλάσιο πληθυσμό από μας!) Φέτος κάτι τέτοιο ενδέχεται να μη γίνει. Ήδη όλες οι άλλες πόλεις της Ελλάδας ακολουθούν τις "ενέργειές" μας ενημερώνονται και ετοιμάζονται. Ήδη ο Δήμαρχος Καρδίτσας (άσχετα αν η πόλη του βρίσκεται και πάλι στην πρώτη θέση) προκειμένου να "μαζέψει" κι άλλες εγγραφές, ανήγγειλε μια μέρα άδεια σε όλους τους εργαζόμενους που θα εγγραφούν στο διαγωνισμό. Κι εκεί είναι η ειδοποιός διαφορά... Αλλού ο Δήμαρχος προσπαθεί να πείσει τους πολίτες, εδώ οι πολίτες προσπαθούν ακόμα να πείσουν το δήμαρχο. Τόση σημασία δείχνουν οι "άλλοι Δήμαρχοι" στο θεσμό. Εμάς... κάνει θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων πάρκα - παιδικές χαρές κι αγνοεί τα αιτήματα του τοπικού συλλόγου να γίνει ο χώρος τουλάχιστον ένα ποδηλατικό πάρκο, μια έσω μία ποδηλατική υποδομή στο νησί!

Προσωρινή κατάταξη - αποτελέσματα δοκιμαστικής εβδομάδας:
Οργανισμοί: Εδώ την (δοκιμαστική) πρωτιά κατέλαβε ο Πο.Συ.Λε με 3 συμμετοχές ανθρώπων που πήραν το ποδήλατό τους, έκαναν 19 διαδρομές κι έγραψαν 50 χιλιόμετρα. Μέσα στον Πο.Συ.Λε. εγράφησαν 2 ομάδες, o "Lesvos MTB" και το "Φαρμακείο Κατερίνα Παυλή". Από τη Λέσβο να αναφέρουμε και τη επίτευξη της 17ης θέση του "ΠΔΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" που με μια συμμετοχή κατέγραψε 6 διαδρομές και 30 χιλιόμετρα!
Σημείωση: προσοχή να μην καταχωρήστε 2η φορά οργανισμό ή ομάδα που έχει ήδη καταχωρηθεί γιατί έτσι "μοιράζονται" τα αποτελέσματα.
Ομάδες: Στις ομάδες ο ΔΟΠΑ Καρδίτσας κατέλαβε την (πάντα δοκιμαστική) πρώτη θέση με 14 διαδρομές αφήνοντας το "Lesvos MTB" στην 3η θέση με 12 διαδρομές και το "Φαρμακείο Κατερίνα Παυλή" που με 2 συμμετοχές κατέγραψε 7 διαδρομές, κατετάγη στην 8η θέση στην Ελλάδα!
Και πάμε στις Πόλεις: Εδώ δεν υπάρχει αντίπαλος για την Καρδίτσα που κατέχει την πρώτη θέση στο διαγωνισμό χρόνια... Η Μυτιλήνη βρίσκεται στην (πάντα για τη δοκιμαστική εβδομάδα) 3η θέση των πόλεων. Με 6 συμμετοχές, 28 συνολικά μετακινήσεις και 107 χιλιόμετρα.
Συνολικά σε όλη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή 85 άνθρωποι που επέλεξαν γι αυτή την εβδομάδα το ποδήλατό τους για να πάνε στη δουλειά, έκαναν 355 διαδρομές, κάλυψαν 4.171 χιλιόμετρα, "δεν" έκαψαν 417 λίτρα βενζίνης και "γλύτωσαν" τον πλανήτη από 931 κιλά CO2,
Ότι και να πετύχουμε, όποια θέση και να πάρουμε, όποιος και να είναι ο πρώτος θα το αξίζει και θα είναι χαρά μας να γεμίζει η Ελλάδα ποδηλατικές πόλεις. Αν γίνουν πολλές, κάποτε θα ρθει κι η σειρά μας. Κι αν δεν είναι η σειρά μας φέτος να γίνουμε (με έργα) ποδηλατική, ανθρώπινη πόλη, ίσως είναι του χρόνου... ίσως και σε 2-3 χρόνια... Η αρχή έγινε.

Και μη ξεχνάτε... αύριο Δευτέρα 18/5/2020 ο Διαγωνισμός αρχίζει κανονικά.
Κάντε εγγραφή εδώ
Πληροφορίες εγγραφής εδώ

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish