Διαδρομές στο βουνό

Items filtered by date: Δευτέρα, 05 Νοέμβριος 2018

Παντού με ποδήλατο...

Μυτιλήνη 5/11/2050

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ξεκινά ο Δήμος Λέσβου που στόχο έχει την αύξηση των μετακινήσεων με ποδήλατο στην πόλη της Μυτιλήνης.

Η πρόταση αποτελεί μέρος του προγράμματος "Παντού με Ποδήλατο" ύψους 11 εκατ. Ευρώ που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση πριν από το τέλος του έτους. Αναμένεται να τεθεί σε ισχύ έως το τέλος του 2050 και αποσκοπεί στον τριπλασιασμό του αριθμού των μετακινήσεων με ποδήλατο έως το 2051.
Εκτός από τη δημιουργία μεγαλύτερων δικτύων ποδηλατόδρομων, το σχέδιο περιλαμβάνει μέτρα ασφάλειας και ένα πρόγραμμα για την εκμάθηση των παιδιών από το δημοτικό σχολείο.
Η κυβέρνηση εξετάζει επίσης τη βελτίωση των οικονομικών κινήτρων για όσους επιλέγουν να μετακινηθούν προς την εργασία τους με ποδήλατο, παρόμοιων με εκείνα που δίνονται στους εργαζόμενους στο πλαίσιο επιδότησης της χρήσης των δημόσιων μέσων μεταφοράς, έως και 400 ευρώ ετησίως.
Το σχέδιο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί επί 17 έτη, έχει ως στόχο να αυξήσει το ποσοστό των μετακινήσεων με ποδήλατο στη Ελλάδα από 46% έως και 52%.
Ο Δήμος Λέσβου έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει ποδηλατικά πάρκα για την ασφαλή εκμάθηση των μαθητών και να εγκρίνει επιδοτήσεις για τις οικογένειες που επιλέγουν τις τοπικές ακαδημίες ποδηλάτου για τα νεαρά μέλη τους, προκειμένου να ελπίζουμε για μια γενιά καλύτερων, ασφαλέστερων και ευγενέστερων συμπολιτών, στους μελλοντικούς δρόμους της Μυτιλήνης.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish