Διαδρομές στο βουνό

Items filtered by date: Σάββατο, 21 Σεπτέμβριος 2019

VelvetRides EnduroGreekSeries Round#5 – Ανασκόπηση

Ένας ακόμα αγώνας Enduro πέρασε και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις! Πραγματικά δεν ξέρω από πού να αρχίσω για αυτό το καταπληκτικό Σαββατοκύριακο στο Βελβεντό. Θα αφήσω τον αγώνα στο τέλος και θα ξεκινήσω από τους ανθρώπους....
Καταρχάς ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μπράβο στον Χάρη Παπανικολάου! Χάρη, ότι και να γράψω θα είναι λίγο. Θεωρώ ότι έβαλες όλο σου το μεράκι αλλά και την εμπειρία από τα τόσα χρόνια που είσαι μέσα στον χώρο και έκανες αγώνα πρότυπο. Πάντα με το χαμόγελο και πάντα αποτελεσματικός! Θωμά, ευχαριστούμε για όλα και να ξέρεις ότι παιδιά σαν εσένα σπανίζουν. Το κτήμα μπορεί να μη προλάβαμε να το δούμε αλλά δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον «Αμπελώνα Καμκούτη»...
Σαν περιοχή το Βελβεντό είναι φυσικά καταπράσινο, με έναν τεράστιο κάμπο γεμάτο καταπληκτικά ροδάκινα και αμπέλια. Από το Μετόχι και πάνω ξεκινάνε τα πεύκα, οι καστανιές και μέχρι την κορυφή τα έλατα. Το απίστευτο είναι ότι εκεί στα όρη και τα ψηλά βουνά φάγαμε και καραβίδες! Ναι, ναι, καραβίδες μέσα από την λίμνη που έχουν κάνει με το φράγμα στον Αλιάκμονα! Και παρόλη την φυσική ομορφιά και τους υπέροχους ανθρώπους αυτό που μου έκανε την περισσότερη εντύπωση ήταν η καθαριότητα. Απλά δεν υπήρχαν ΠΟΥΘΕΝΑ σκουπίδια..... πουθενά, ούτε ένα!
Και ήρθε η ώρα για ποδήλατο.....
Οι διαδρομές τα είχαν όλα. Γρήγορα κατηφορικά, στροφές με καλή υποστήριξη, στροφές με ανάποδη κλίση, βραχάκια, πετάλι, drop... από όλα! Είχε και ανηφόρα φυσικά!!! Όσοι αγαπάνε το πετάλι χορτάσαμε στα συνδετικά. Την μέρα του αγώνα ήταν όλα έτοιμα από νωρίς. Ομάδα Διάσωσης, ΕΚΑΒ, ραδιοερασιτέχνες, πρόσκοποι παντού εθελοντές! Όλα καλοκουρδισμένα, πράγμα που φάνηκε στις μηδενικές ουρές στην είσοδο των ειδικών, και πάνω από όλα με τεράστια ασφάλεια για τους αθλητές τόσο εντός όσο και εκτός ειδικών. Οι κριτές των ειδικών άψογοι και ο αγώνας κύλησε ομαλά χωρίς απρόοπτα. Στον τερματισμό μας περίμεναν τα γνωστά σουβλάκια και μπύρες και μέσα σε ένα πανέμορφο ποδηλατικό σκηνικό εγιναν οι απονομές και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 27 Οκτωβρίου στο Βαλτετσινίκο.
Η αποστολή μας δεν γύρισε με άδεια χέρια. Ο Βασίλης Βασιλείου πήρε την 4η θέση στην κατηγορία e-bike και ο Στρατής Αναγνώστου την 5η θέση στην κατηγορία Masters. Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε απο ΕΔΩ.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish