Διαδρομές στο βουνό

Items filtered by date: Κυριακή, 28 Ιούλιος 2024

Ασώματος ΜΤΒ 2024 - Ανασκόπηση - Αποτελέσματα - Φωτογραφίες - Βίντεο

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
Ασώματος Λέσβου

Η αφόρητη ζέστη του Ιουλίου, επέβαλε ο πρώτος γύρος του Λεσβιακού Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας του 2024 να πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου στις 19:00.
32 τολμηροί αναβάτες αψήφησαν τις υψηλές θερμοκρασίες, τις μεγάλες κλίσεις, τα πλακόστρωτα και τις ανηφόρες και εκκίνησαν το Σάββατο τον πρώτο αγώνα από τους 4 που θα κρίνουν το Λεσβιακό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας.
Πρώτος νικητής της γενικής κατάταξης ήταν ο Δημήτρης Αλεξίου, που γι ακόμη μια φορά δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν συναθλητή του και από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό διατήρησε με άνεση την πρώτη θέση. Στη 2η θέση της Γενικής Τερμάτισε ο Γιάννης Γιαννόγλου και τρίτος ο Γιώργος Σαραϊδάρης.
Ο Ασώματος είναι ένα πανέμορφο χωριό της Λέσβου χτισμένο στους πρόποδες του Ολύμπου σε υψόμετρο 260 μέτρων με πληθυσμό περίπου 260 άτομα, 20 χλμ δυτικά της Μυτιλήνης.
Πανέμορφα επιβλητικά κτήρια, λιθόστρωτοι δρόμοι απ' άκρη σ' άκρη του χωριού (χωρίς ούτε μια λακκούβα), χωρίς καθόλου τσιμέντο, με παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, μέσα στο πράσινο, με εκπληκτική θέα, μέσα στα νερά, με την επιβλητική εκκλησία στο κέντρο του χωριού, γραφικά καφενεδάκια στην κεντρική πλατεία και εικόνα ενός προσεγμένου χωριού που αξίζει να επισκεφθείτε.
Στις επιμέρους κατηγορίες...
Στους "JUNIOR" πρώτος τερμάτισε ο Χρήστος Σαχλός με 2ο τον Δημήτρη Μαντό που σε έναν αγώνα τακτικής σώμα με σώμα σχεδόν σε ολόκληρη τη διαδρομή, κατάφερε και προσπέρασε τον 3ο Χαράλαμπο Μπαρέλη λίγο πριν τη γραμμή του τερματισμού.
Στους "ΑΝΔΡΕΣ" Πρώτος ο Δημήτρης Αλεξίου, δεύτερος ο Γιάννης Γιαννόγλου και 3ος ο Αντώνης Σακελλαρίου.
Κατηγορία "ΜΑΣΤΕΡΣ" Πρώτος ο Γιώργος Σαραϊδάρης, 2ος ο Στράτος Λάμπος και τρίτος ο Παναγιώτης Καμάτσος.
Στους "VETERAN" πρώτος ήταν ο Κώστας Λαϊνάς, δεύτερος ο Γαβριήλ Σαχλός και 3ος ο Ανδρέας Τριανταφύλλου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ
VIDEO: Σύντομα ΕΔΩ σε επόμενο update, το βίντεο από τη θέση του αγωνιζόμενου.
Ο αγώνας ήταν συνδιοργάνωση της Κοινότητας Ασωμάτου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασωμάτου "Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ" και του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Τεχνικός σύμβουλος ήταν το Lesvos Ride.
Η συνέχεια στις 1 Σεπτεμβρίου 2024 στο μαγευτικό Σίγρι, για το 5th PETRIFIED FOREST MTB ADVENTURE.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish