Προβολή & Διαφήμιση

Items filtered by date: Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2022

My 1st Ride 2022 - Ευρωπαϊκή εβδομάδα Κινητικότητας

Τσαμάκια 17/9/2022 ®17:00
Το My 1st Ride είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα Τσαμάκια στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας Κινητικότητας 2022.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου εντάσει αυτή τη δράση μέσα στη σειρά εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας. Η European Mobility Week κρατά (φυσικά) μια εβδομάδα, ξεκινά στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 και ολοκληρώνεται με 3 εκδηλώσεις φέτος από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, στις 22 Σεπτεμβρίου.
Πρώτη εκδήλωση θα είναι το "My 1st Ride" μια δράση για παιδιά, κορίτσια και αγόρια, 6-16 ετών που θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στο άλσος Τσαμάκια πάνω από τον ποδηλατόδρομο Μυτιλήνης στις 17:00. Μαθήματα ασφάλειας από τους ειδικούς του χώρου, συμβουλές, σωστή θέση οδήγησης, παιχνίδια και μικρή βόλτα στο άλσος σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μοιράζονται δωρεάν στους μικρούς μας φίλους, επώνυμα αθλητικά ποδηλατικά παπούτσια σε μικρά νούμερα από 39 έως και ...36.
Όλοι οι ανήλικοι θα πρέπει να συνοδεύονται από έναν κηδεμόνα. Η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική. Προτείνονται γάντια κι επιγονατίδες.
Όλες οι δράσεις του Πο. ΣΥ. Λέσβου έχουν ως στόχο να συστήσουν στους συμπολίτες μας ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, προωθώντας το ποδήλατο για τις αστικές τους μετακινήσεις, αλλά και σαν ένα πολύ καλό μέσο άθλησης κι αναψυχής.
Σας περιμένουμε όλες και όλους.

Βατερά 2022 - Video

31/8/2021 Βατερά Λέσβου.
Ένα μήνα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή των Βατερών και μετά από 2 αναβολές, επιτέλους κατάφερε να γίνει πραγματικότητα η βόλτα σταθμός του καλοκαιριού.
Η βόλτα που όλοι περιμένουμε όλο το καλοκαίρι, το "Τάμα" στα Βατερά όπως συνήθως χαρακτηρίζεται, είχε φέτος (εκτός από τη διασκέδαση και) ιερό σκοπό. Την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων που δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα από την πυρκαγιά του Ιουλίου, έστω μ' ένα σνακ, ένα καφέ ένα σουβλάκι, από όλους μας.
Πιστοί λοιπόν και φέτος στην παράδοση, 17 μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και φίλοι της Ορεινής Ποδηλασίας, έκαναν την καθιερωμένη καλοκαιρινή ΜΤΒ βόλτα από τη διασταύρωση Αμπελικού έως τα Βατερά. Μόνο κατάβαση, μόνο κατηφόρες, μόνο χαρά.
Η Βόλτα των Βατερών είναι η έννοια της πιο απολαυστικής βόλτας του καλοκαιριού. Αγροτικά - δασικά δρομάκια και "ξεχασμένοι" χωματόδρομοι, σε μια συνεχόμενη απολαυστική κατάβαση δίπλα στην κοίτη του ποταμού.
Πλησιάζει τα 500 μέτρα αρνητικά - ενώ σε θετικά ξεπερνά μετά βίας τα 100μ σε υψομετρικά. Πολύ πράσινο, εκπληκτική θέα, άγρια ομορφιά ενώ κινούμαστε σχεδόν σε όλη τη βόλτα στην αριστερή πλαγιά του ποταμού με μικρό πέρασμα στη δεξιά από το χωριό Σταυρός έως τον κάτω Σταυρό και τελείωμα με ένα ατέλειωτα απολαυστικό μονοπάτι 3,5 χιλιομέτρων που φτάνει έως το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στο ανατολικό άκρο της τεράστιας παραλίας των Βατερών.
Η βόλτα όπως και κάθε χρόνο αποτελεί ταυτόχρονα και μια περιπολία πυρασφάλειας, μια και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη της Πολιτικής Προστασίας από το 2019 καθ' ότι διαθέτει μεγάλο αριθμό ατόμων που κινούνται καθημερινώς στα δάση και αποτελούν τα "μάτια" όλων όσων το αγαπούν και φροντίζουν το δάσος. Το δάσος των Βατερών αποτελεί έστω και μετά την μεγάλη του καταστροφή, έναν από τους πολυτιμότερος πνεύμονες πρασίνου του νησιού μας.
Η ετήσια βόλτα περιλαμβάνει (όπως είναι φυσικό) πολύ ποδήλατο αλλά και μπάνιο αμέσως μετρά, στα καταγάλανα νερά της μεγαλύτερης παραλίας των Βαλκανίων, σ' ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα με καφέ, κρύα νερά κι αργότερα, σουβλάκια, φαΐ και αναψυκτικά. Η βόλτα των Βατερών ξεπερνά ελάχιστα τα 20,5 χιλιόμετρα, θεωρείται η πιο απολαυστική βόλτα του χρόνου κι όχι άδικα καθώς είναι καθαρά ευχαρίστηση με το επίπεδο δυσκολίας να πέφτει πολύ κάτω απ' το μέσο όρο, κάτι που επιβάλλεται από την χαλαρή διάθεση που επικρατεί το καλοκαίρι.

Άλμουμ με Φωτογραφίες

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish