Ημέρα Δάσους 2026
---UPDATE---
Η εκδήλωση αναβάλλεται. Θα υπάρξει σύντομα ανακοίνωση για την νέα ημερομηνία.
Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 11:00
Παγκόσμια Ημέρα Δασών
Εθελοντικός καθαρισμός μονοπατιών υδρόμυλων από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Μυτιλήνης, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Δάσους, διοργανώνουν εθελοντικό καθαρισμό των μονοπατιών στην περιοχή που βρίσκονται οι Υδρόμυλοι Κρατήγου την Κυριακή 22/03/2026 στις 11:00.
Την δράση του Δήμου Μυτιλήνης και του Ποδηλατικού Συλλόγου θα υποστηρίξουν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, η Δ/νση Δασών Λέσβου και η Ανακύκλωση Αιγαίου.
Η ευαισθητοποίηση μας για το περιβάλλον είναι δεδομένη καθώς πολλά από τα μέλη του Πο.Συ.Λέσβου χρησιμοποιούν το δάσος και τα μονοπάτια του, φροντίζοντας για την αειφορία και την προστασία του. Καλούμε φίλους της ποδηλασίας και όσους αγαπούν το δάσος να έρθουν στον καθαρισμό.
Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει καθαρισμό μονοπατιών, καθαρισμό από σκουπίδια της ευρύτερης περιοχής, καθώς και μαθήματα διαμόρφωσης και σχεδιασμού μονοπατιών,
Σημείο συγκέντρωσης έχει οριστεί το Πλάτωμα πριν το πεύκο μετά το στρατόπεδο 221. Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει τσουγκράνες και μικροεργαλεία για τον καθαρισμό.
Εκ μέρους του Δ.Σ.
Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου
- Published in Εκδηλώσεις