Ποδήλατα Βουνού

Items filtered by date: Δευτέρα, 01 Απρίλιος 2024

6ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας - Ανασκόπηση, Αποτελέσματα, Φωτογραφίες και Βίντεο

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024
Μεσαγρός Γέρας Λέσβου
Για 6η συνεχόμενη χρονιά η Γέρα μάγεψε τον ποδηλατικό κόσμο! Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαγρού “Ειρήνη” με μεγάλο διοργανωτή το Μάριο Λουτραγώτη κατάφεραν να διοργανώσουν ακόμα έναν εκπληκτικό αγώνα που τα είχε όλα! Στην καταπράσινη βουνοκορυφή πάνω από το Μεσαγρό, με το τοπίο να εναλλάσσεται συνέχεια με ελιές και πεύκα, οι αθλητές διέσχισαν την απόσταση των 33 χιλιομέτρων μέσα από δασικούς δρόμους, και στενά γραφικά δρομάκια των γύρω χωριών. Μια διαδρομή σχεδιασμένη από το Lesvos Ride με αρκετά απαιτητικές ανηφόρες, αλλά και την απαράμιλλη ομορφιά της θέας του κάμπου από τα βουνά της Γέρας. Ο 6ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας ήταν ο καλύτερος από οργάνωση από κάθε άλλη χρονιά και είμαστε σίγουροι ότι κάθε χρόνο θα γίνεται καλύτερος!
Στον αγώνα συμμετείχαν 50 αθλητές σε 5 κατηγορίες. Έτρεξαν για 33 απαιτητικά χιλιόμετρα, ανέβηκαν 1000μ υψομετρικά και χρειάστηκαν περίπου 2 ώρες αγώνα για να ολοκληρώσουν τον αγώνα.
Στον αγώνα προηγήθηκαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα καθώς η μεγάλη ανάβαση στο βουνό ξεχώρισε από νωρίς τα e-bikes από τους υπόλοιπους. Είναι χαρακτηριστικό ότι 9 στα 10 ηλεκτρικά πέρασαν τον πρώτο "μη ηλεκτρικό". Στα "κανονικά" ποδήλατα ξεχώρισε από νωρίς ο Δημήτρης Αλεξίου από τους "Ποδηλάτες Χίου" που με άνεση και διαφορά λεπτών διατήρησε την πρώτη θέση από την αρχή του αγώνα μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας.
Ειδικά στις κατηγορίες:
E-Bike: 1ος Τζανής, 2ος Γιαννούλης, 3ος Καλλιπολίτης, 4ος Δαλέκος, 5ος Μαντός, 6ος Σκορδομπέκης.
Junior: 1ος Μπαρέλης, 2ος Μαντός, 3ος Ιππιώτης, 4ος Σωτηρχέλλης, 5ος Μαλαμάς.
Men: 1ος Αλεξίου, 2ος Νιδήμος 3ος Γιαννόγλου, 4ος Πέππας, 5ος Σακελλαρίου, 6ος Μιχαλακέλλης.
Master: 1ος Σαραϊδάρης, 2ος Μπουντάκης, 3ος Τζενεράλης, 4ος Λασκαρίδης, 5ος Π. Καμάτσος, 6ος Αϊβαλιωτέλης.
Veteran: 1ος Λαϊνάς, 2ος Λουτραγώτης, 3ος Τριανταφύλλου, 4ος Σαχλός, 5ος Π. Καμάτσος, 6ος Παπαδόπουλος.
Παράλληλα με τον ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΓΕΡΑΣ στο προαύλιο χώρο του σχολείου του Μεσαγρού έγιναν ποδηλατικά παιχνίδια με παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.
Ο αγώνας ήταν συνδιοργάνωση του πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαγρού ¨ΕΙΡΗΝΗ¨, του Επιμελητηρίου Λέσβου και του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.
Η διοργάνωση υποστηρίχθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου, τον Πολιτιστικό σύλλογο Παλαιοκήπου ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ, τον αθλητικό σύλλογο "Αρίων Παλαικοκήπου", το Εθελοντικό κλιμάκιο Γέρας και από την Ελληνική ομάδα διάσωσης παράρτημα Λέσβου. Τεχνικός σύμβουλος ήταν όπως πάντα το Lesvos Ride.
Συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές και σε όλους αυτούς που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η αξέχαστη και όμορφη εκδήλωση.

Αποτελέσματα: ΕΔΩ
Φωτογραφίες: ΕΔΩ

Παρτέρια Ποδηλατόδρομου

Μυτιλήνη 1/4/2050
Παρτέρια Ποδηλατόδρομου

Καλαίσθητα παρτέρια με βλάστηση αποκλειστικά προερχόμενη από το τα Λεσβιακά βουνά, προστέθηκαν σε κάθε ποδηλατόδρομο της Μυτιλήνης. Τα επίπεδα καυσαερίου στην πόλη τα τελευταία χρόνια έχουν μηδενιστεί και σ’ αυτό ευθύνεται το εκτενές δίκτυο ποδηλατόδρομων, που βοήθησε να μειωθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Η Μυτιλήνη μπορεί να είναι η πόλη με τον πιο καθαρό αέρα στη Μεσόγειο, τα νέα παρτέρια όμως έχουν πάει τον καθαρό αέρα, ένα σκαλί πάνω, προσθέτοντας αρώματα λουλουδιών ή άλλων τοπικών φυτών, κάνοντάς μας να νιώθουμε, ότι είμαστε έξω στη φύση κι όχι στο κέντρο της πόλης!

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish