Ποδήλατα Δρόμου

Items filtered by date: Πέμπτη, 22 Απρίλιος 2021

Έργα Ποδηλατόδρομου πίσω από το κάστρο - Ημέρα 517η

21/4/2021 Τσαμάκια Μυτιλήνης.
Ο Ποδηλατόδρομος ένα βήμα πριν το τέλος!
Ακριβώς 17 μήνες μετά την έναρξη του έργου, βρισκόμαστε μια αναπνοή πριν φτάσουν στο τέλος τους οι εργασίες του ποδηλατόδρομου που θα αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα του έργου.
Σχεδόν όλα τα τμήματα έχουν ολοκληρωθεί στο έργο του Πεζόδρομου Ποδηλατόδρομου πίσω από το κάστρο και το μόνο τμήμα σε εκκρεμότητα είναι πλέον μόνο ο ποδηλατόδρομος.
Σήμερα ολοκληρώθηκε η τελευταία στρώση υλικού, πριν την εφαρμογή του ποδηλατικού δαπέδου, τη σηματοδότηση και τον διαχωρισμό. Η εφαρμογή του υλικού ξεκίνησε στις αρχές του μήνα πριν τη γέφυρα (το τελευταίο σημείο του έργου του ποδηλατόδρομου που υπεύθυνος είναι ο Δήμος) και σήμερα έφτασε έως και το άγαλμα της ελευθερίας. Υπέροχη είναι η εικόνα του ποδηλατόδρομου δίπλα στον πεζόδρομο, τώρα που όλα ήρθαν στο ίδιο επίπεδο και αρχίζει να παίρνει μια τελική μορφή όλο το έργο. Προς το παρόν ο ποδηλατόδρομος είναι κλειστός ακόμα και σε πεζούς, προκειμένου να διασφαλιστεί η ελαχιστοποίηση των ζημιών στο υπόστρωμα. Κοντά στο τέλος βρίσκονται και οι εργασίες στην πλατεία Φυκιότρυπας. Από κει και πέρα και ως τη γέφυρα, ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος είναι έτοιμοι να δεχτούν την τελική τους στρώση. Κι αυτό το τμήμα βρίσκεται κοντά στο οριστικό στάδιο, πριν την τελική του εικόνα. Στην επόμενη μικρή πλατεία μετά τον Άι Γιάννη και πριν τη γέφυρα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στο δάπεδο και τη λιθόκτιστη τοιχοποιία.
Η γέφυρα όμως ακόμα παραμένει κλειστή για το κοινό και απαγορεύει την είσοδο όλων στον υπόλοιπο χώρο του πεζόδρομου ποδηλατόδρομου, τμήμα που για την ολοκλήρωση του ευθύνεται η αρχαιολογία. Στο χώρο εκεί, δυστυχώς δεν φαίνεται να έχει γίνει καμία παρέμβαση στο τμήμα του ποδηλατόδρομου, σε σχέση με την τελευταία μας αυτοψία πριν 2 μήνες.

Μέρα 1η: 
Μέρα 50: 
Μέρα 106: 
Μέρα 147: 
Μέρα 197: 
Μέρα 217:
Μέρα 282: 
Μέρα 320: 
Μέρα 340: 

Mέρα 360:

Μέρα 460:

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish