Μυτιλήνη 2050

15 ποδηλατικά πάρκα στην Λέσβο

Rate this item
(0 votes)

Μυτιλήνη 15/07/2050
Το ημερολόγιο έγραφε Σάββατο 9 Νοεμβρίου του μακρινού 2013 όταν το Lesvos MTB στην ετήσια Γιορτή ποδηλάτου, ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του πρώτου ποδηλατικού πάρκου στη Λέσβο.
Στον φιλόξενο χώρο του άλσους Τσαμάκια, διαμορφώθηκαν οι πρώτες τεχνικές "δυσκολίες" και οι πρώτοι μαθητές ήταν γεγονός... Ήταν η απάντηση του ποδηλάτου απέναντι στη νεολαία της καφετέριας, του υπολογιστή, των video games, και του καναπέ. Σε χρόνο ρεκόρ τα τμήματα έγιναν υπεράριθμα και πολλαπλασιάστηκαν, το Lesvos MTB χρησιμοποίησε όλους του "έμπειρους" ποδηλάτες της εποχής για εκπαιδευτές και η επιτυχία του, ήταν δεδομένη. Σήμερα όλοι οι Λέσβιοι με διακρίσεις και κύπελλα στο παλμαρέ τους, τοποθετούν σε περίοπτη θέση στο βιογραφικό τους, τα πρώτα τους "άλματα" στο Ποδηλατικό Πάρκο του Lesvos MTB.
Δεν χρειαζόταν πολύς χρόνος από την έναρξη λειτουργίας του πρώτου mountain bike park στον νησί για να γεμίσουν τα βουνά μας με παρόμοιες εγκαταστάσεις. Λίγο ο "πυρετός" του ποδηλάτου, λίγο η νέα επαγγελματική διέξοδος και σήμερα αριθμούμε περί τα 15 Bike Parks στο νησί καθώς και την επίσημη 1η Πανελλήνια Ακαδημία Ποδηλάτου εγκεκριμένη από την Διεθνή αλλά και την Ελληνική Ένωση Ορεινής Ποδηλασίας (ΕΕΟΠ).
Στα ποδηλατικά πάρκα θα βρείτε διαδρομές για αρχάριους ποδηλάτες και οικογένειες, πεζοπορικές έως και ειδικά διαμορφωμένες πίστες για downhill, απόλυτα εναρμονισμένες με το φυσικό περιβάλλον και φτιαγμένες από ανθρώπινα χέρια χωρίς την παρέμβαση καμίας "μηχανικής" βοήθειας.
Από τα Bike Parks βγαίνουν ποδηλάτες με εμπειρία στις δυσκολίες που προσφέρει η φύση στην οδήγηση στο χώμα, που η καθημερινή οδήγηση στην άσφαλτο τους φαίνεται παιχνιδάκι. Αν δεν το έχετε κάνει μέχρι σήμερα, επισκεφτείτε ένα Bike Park και θα εκπλαγείτε από την φιλική και επαγγελματική συμπεριφορά, τις παροχές υπηρεσιών και το επίπεδο τεχνογνωσίας των εκπαιδευτών. Πολλές εγκαταστάσεις φιλοξενούν στο χώρο τους καφετέρια και αναψυκτήριο για τους γονείς, όση ώρα το καμάρι τους ... εκπαιδεύεται!

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish