Μυτιλήνη 2050

Τομέας Ποδηλατικής Παιδείας Λέσβου

Rate this item
(0 votes)

Mυτιλήνη 24/6/2050
Η σχολική χρονιά έλαβε τέλος με μια τεράστια συμμετοχή των σχολείων της Μυτιλήνης στο πρόγραμμα της Ποδηλατικής Παιδείας του 2050.
Άλλη μια χρονιά Ποδηλατικής Παιδείας έφτασε στο τέλος της, αποχαιρετώντας με τεράστια επιτυχία μικρούς κι μεγάλους μελλοντικούς χρήστες του δρόμου.
Χιλιάδες μαθητές σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Λέσβου, παρακολούθησαν και συμμετείχαν στις δραστηριότητες του Τομέα Ποδηλατικής Παιδείας Λέσβου. Μεγάλο το ενδιαφέρον μαθητών και εκπαιδευτικών για το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα κυκλοφοριακής παιδείας του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη για τακτικότερη και ασφαλέστερη χρήση του ποδηλάτου στο αστικό δίκτυο, όσο και η υποχρεωτική πλέον ενασχόληση των μαθητών από νεαρή ηλικία με την κυκλοφοριακή αγωγή που εδώ και χρόνια έχει ενταχθεί στα μαθήματα από την 4η Δημοτικού. Με τη ματιά στους χρήστες του δρόμου (πεζούς, δικυκλιστές, αυτοκινητιστές) αποσκοπεί στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου καλεί τους εκπαιδευτικούς να συντονιστούν, ώστε να ενταχθούν έγκαιρα στην σχολική ποδηλατική ατζέντα του 2051. Παράλληλα με ανοιχτό κάλεσμα σε όλα τα σχολεία τα καλεί να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Τομέα Ποδηλατικής Παιδείας, να συνδράμουν και να ενισχύσουν στο τεράστιο αυτό έργο στον χώρο της παιδείας και της εκπαίδευσης που στόχο έχει την αλλαγή νοοτροπίας σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια και τη μείωση των θυμάτων στο δρόμο.
Γιατί η καλύτερη πρόληψη είναι η παιδεία!

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish