Μυτιλήνη 2050

Υποχρεωτικά τα parking ποδηλάτων σε κάθε κτήριο

Rate this item
(0 votes)

Μυτιλήνη 7/3/2050

Υποχρεωτικά τα parking ποδηλάτων σε κάθε κτήριο.

Η υποχρεωτική δημιουργία θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων σε όλα τα νέα και ανακαινισμένα κτήρια της πόλης, θα διευκολύνει την ποδηλασία για χιλιάδες Λέσβιους.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε οδηγία για την Ενεργειακή Απόδοση των κτηρίων που καθιστά υποχρεωτική πλέον τη δημιουργία ειδικού χώρου, σε όλα τα νέα και ανακαινισμένα κτήρια στην ΕΕ, χώρου στάθμευσης - φύλαξης ποδηλάτων. Τα νέα μέτρα ανταποκρίνονται σε μια μακροχρόνια σύσταση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Όλα τα νέα κτήρια κατοικιών και μη στην ΕΕ, καθώς και εκείνα που υπόκεινται σε ριζική ανακαίνιση, θα πρέπει να παρέχουν υποχρεωτικούς χώρους για στάθμευση ποδηλάτων, σύμφωνα με νέο νόμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτηρίων.
Η νέα νομοθεσία αναγνωρίζει ότι η βιώσιμη κινητικότητα, όπως το ποδήλατο, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μείωση της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας των νοικοκυριών και ότι η τροποποίηση των ελάχιστων απαιτήσεων όπως του χώρου στάθμευσης ποδηλάτων σε όλα τα κτήρια, είναι αναγκαία, χρήσιμη, θα προσφέρει ευκολότερη χρήση των ποδηλάτων σε κάθε μετακίνηση και κρίνεται απαραίτητη.

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish