Μυτιλήνη 2050

Δακτύλιος Μυτιλήνης

Rate this item
(0 votes)

Μυτιλήνη 18/4/2050

Δακτύλιος Μυτιλήνης

Μετά την ολοκλήρωση των έργων του Master Plan Μυτιλήνης το 2025, σ’ ένα λιμάνι που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η μετεγκατάστασή του 10 χρόνια πριν, η ήδη ανυπόφορη κατάσταση ήταν αναμενόμενο να επιδεινωθεί. Μέχρι και σήμερα στο 2050, κανένα νέο έργο δεν έγινε για να φύγει τελικά το λιμάνι. Κι αυτό το επακόλουθο σε μια από τις ωραιότερες πόλεις της Μεσογείου, ήταν φυσικό κι αναμενόμενο, αφού δαπανήθηκε αστρονομικό ποσό για να υπογραφεί η οριστική καταδίκη του παραδοσιακού μας κέντρου, σε μια πόλη που θα μπορούσε να είναι παράδεισος για πεζούς, επισκέπτες και τουρίστες. Δυστυχώς αδιαφορήσαμε κι εμπιστευτήκαμε το μέλλον της σε ανθρώπους που είχαν αυτοκινητοκεντρικά οράματα. Ανθρώπους που ονειρεύονταν να κάνουν την πόλη μας... Πειραιά.
Το ιστορικό κέντρο ασφυκτιεί κυκλοφοριακά. Φορτηγά, νταλίκες και όλο το φόρτο των καθημερινών αυτοκινήτων, έφεραν το αναπόφευκτο “έμφραγμα” στην προκυμαία. Μετέτρεψαν το χώρο που οι γονείς μας απολάμβαναν τους περιπάτους τους, στην επίγεια κόλαση της αυτοκινούμενης λαμαρίνας.
Κι η μόνη λύση τώρα που σκέφτηκαν οι νέοι “ειδικοί”, έρχεται να μπερδέψει τα πράματα ακόμα περισσότερο. Δακτύλιος που επιτρέπει σε συγκεκριμένα νούμερα να εισέρχονται κάθε μέρα
και με τη βοήθεια της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, όχι πάνω από μια φορά τη μέρα!

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish