Μυτιλήνη 2050

Χαμένος Χρόνος

Rate this item
(0 votes)

Μυτιλήνη 7/10/2050
Χαμένος Χρόνος
Ποιος είναι πραγματικά ο λόγος που κρατάει τους χρήστες αυτοκινήτου ακόμα εγκλωβισμένους στη λαμαρίνα; Ποιοι είναι οι λόγοι που κρατούσαν την πόλη δέσμια του αυτοκινήτου και τους κατοίκους κολλημένους στην κίνηση και το κυκλοφοριακό; Σύμφωνα με έρευνα ο χαμένος χρόνος μέσα στο αυτοκίνητο φτάνει τα επτά ολόκληρα εικοσιτετράωρα ανά έτος, ενώ ο ίδιος χρόνος μετακίνησης γι αυτούς που επιλέγουν το ποδήλατο είναι μόλις 30 ώρες το χρόνο! Το πολυτιμότερο πράγμα στη ζωή μας είναι ο χρόνος. Ούτε αγοράζεται ούτε επιστρέφεται ούτε υποκαθίσταται. Θέλετε 6 ολόκληρες μέρες το χρόνο κερδισμένες μόνο από τη μετακίνησή σας; Ξανασκεφτείτε το. Κι ας μην αναφερθούμε στα κερδισμένα χρόνια, από άποψη υγείας! Στο θέμα υγεία. θα επιλέξουμε να μην αναφερθούμε στην ψυχική υγεία και τα νεύρα που προκαλεί καθημερινά η οδήγηση αυτοκινήτου στην πόλη.
Παρόλα αυτά οι αυτοκινητιστές επιμένουν να θεωρούν τρελούς, ιδιαίτερους, εκκεντρικούς, ή απλά χομπίστες, όσους επιλέγουν κάθε πρωί το ποδήλατο για την αστική τους μετακίνηση; Τόσα χρόνια αυτοκινητοκεντρική πολιτική, αυτή η αναχρονιστική ιδέα έχει ταυτιστεί με το σωστό και εμμένουμε ν' ακολουθούμε τυφλά την ίδια συνταγή τα τελευταία 100 χρόνια.
Κάτι δείχνει όμως να αλλάζει τα τελευταία χρόνια. Μετά την ολοκλήρωση του ποδηλατικού άξονα "Παναγιούδα - Παραλία Κάτια", που όπως και να το κάνουμε προσφέρει ασφάλεια μετακίνησης, μια έντονη αύξηση των συμπολιτών μας που επιλέγουν το ποδήλατο καθημερινά, αρχίζει να εμφανίζεται στο κέντρο της πόλης.

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish