Μυτιλήνη 2050

Items filtered by date: Σάββατο, 05 Αύγουστος 2023

Λονδίνο - Αθήνα σε 2 τροχούς 2023

Στις 5 Αυγούστου 2023 εγκαινιάζεται, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και διοργάνωση απο την Βασιλική Βουτζαλή και την Alfa Cyclingteam, η ποδηλατική πρόκληση υπεραντοχής με στόχο την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Με σημείο εκκίνησης το Βρετανικό Μουσείο και σημείο τερματισμού το Acropolis Museum - Μουσείο Ακρόπολης, ποδηλάτες από όλο τον κόσμο θα επιχειρήσουν να διασχίσουν ατομικά, χωρίς καμία υποστήριξη, αντιμέτωποι με καθε δυσκολία που θα παρουσιαστεί (unsupported ultraendurance cycling challenge). Πρόκειται για μια απόσταση περίπου 3.500 χλμ, η νοητή διαδρομή που πρέπει να κάνουν τα γλυπτά, για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Σκοπός είναι να καθιερωθεί ένας αγώνας-θεσμός που ενώνει τους ανθρώπους με πρόσημο τη συμπερίληψη και την αγάπη για τον αθλητισμό, τον τουρισμό και το ποδήλατο.
Η Vasiliki Voutzali διοργανώτρια και εμπνεύστρια του εγχειρήματος, η οποία είναι νοσηλεύτρια σε αγγειοχειρουργική κλινική, ξεκίνησε το ποδήλατο το 2011 από τις αστικές ποδηλατοβόλτες του Freeday και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να συμμετάσχει σε οργανώσεις, όπως η Παραολυμπιάδα του Ρίο (2016) και η διάσχιση της Αυστραλίας το 2017 (IPWR), σημειώνει: "τίποτα δεν είναι αδύνατο για αυτόν που θα τολμήσει, δεν υπάρχουν όρια, η ευτυχία είναι γύρω μας, στα μικρά απλά πράγματα»
Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2022, 5 ποδηλάτες, η Βασιλική Βουτζαλή, ο Steffen Streich, ο Σταυρος Σουμας, ο Giannis Efthymiou και ο Vasilis Kordas ξεκίνησαν από το Βρετανικό Μουσείο με τελικό προορισμό 14 ημέρες αργότερα στο Μουσείο της Ακρόπολης για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, στην μνήμη του φίλου τους Costas Kesinis . Στο ελληνικό έδαφος ενσωματώθηκε στην ομάδα ο Christos Koromilas, αθλητής με πρόβλημα όρασης. Το εγχείρημα αυτό βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πολλοί παρακολουθούσαν την καθημερινή τους προσπαθεια και θαυμασμό προκαλεί η αισιοδοξία ,το χαμόγελο και το χιούμορ με τα οποια αντιμετώπιζαν την κάθε δυσκολία. Η βροχή, το χαλάζι, η ζέστη, τα υψομετρικα καποιες από αυτες. Αυτή η δράση έφερε την ομάδα στα πρόσωπα της χρονιάς 2022 για τις αξίες και την προσφορά στον πολιτισμό.
Με κίνητρο την περιπέτεια και το ταξίδι 10 συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο καλούνται να ακολουθήσουν όποια διαδρομή επιθυμούν περνώντας υποχρεωτικά από 5 σημεία ελέγχου (Μονς, Μόναχο, Βουδαπέστη, Καστοριά, Τρίκαλα). Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, o Christopher Ross Bennett (διευθυντής της World Bank). Την εκκίνηση στο Βρετανικό Μουσείο θα δώσουν μέλη της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα (BCRPM) και ο Dr. Chris Stockdale, ο οποίος το 2005 διένυσε την συγκεκριμένη απόσταση με το ποδήλατο.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish