Μυτιλήνη 2050

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

5th LESVOS ENDURO MTB

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής...
4 & 5/9/2021
Αγιάσος Λέσβου.
Στην Λέσβο στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί αγώνας ορεινής ποδηλασίας ENDURO με την ονομασία 5th LESVOS ENDURO MTB. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις απότομες πλαγιές του Ολύμπου γύρω από το παραδοσιακό οικισμό της Αγιάσου. Η περιοχή είναι αναγνωρισμένη από την UNESCO ως ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου σας καλεί στον Διασυλλογικό και Open αγώνα Enduro που διοργανώνει σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τον γυμναστικό σύλλογο Αγιάσου «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ». Τεχνικός σύμβουλος του αγώνα θα είναι η εταιρεία Lesvos ride.
Κατηγορίες των αγωνιζομένων θα είναι ΕΦΗΒΩΝ, ΑΝΔΡΩΝ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ και MASTER
Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00. Πρώτα θα ξεκινήσουν οι αθλητές με δελτίο ανά κατηγορία και ανά δεκάδες ανά πέντε λεπτά και θα ακολουθήσουν οι αθλητές OPEN.
Οι ειδικές διαδρομές για την πρώτη μέρα είναι δύο. Η πρώτη ειδική SS 1 FAST έχει μήκος 720 μέτρα. Η δεύτερη ειδική SS 2 NUTS έχει μήκος 1 χιλιόμετρο και 120 μέτρα. Η πρώτη συνδετική LS 1 από την εκκίνηση έως την SS 1 FAST είναι 5 χιλιόμετρα και η δεύτερη συνδετική LS 2 είναι 1 χιλιόμετρο. Στο τέλος της SS 2 και εως τον τερματισμό της πρώτης μέρας στην πλατεία Δημαρχείου η τρίτη συνδετική LS 3 έχει απόσταση 2 χλμ. Την επόμενη μέρα, Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, ο αγώνας ξεκινάει από την πλατεία Δημαρχείου στις 9:00 με τους αθλητές με δελτίο να ξεκινούν σε δεκάδες ανά πέντε λεπτά και να ακολουθούν ομοίως οι OPEN. Η LS 4 μέχρι την τρίτη ειδική SS 3 και πρώτη της δεύτερης μέρας είναι 1 χιλιόμετρο και 450 μέτρα. Η SS 3 RIVER είναι 1 χιλιόμετρο και 250 μέτρα. Στο τέλος της ειδικής θα υπάρχουν φορτηγά αυτοκίνητα που θα μεταφέρουν τους αθλητές ανά δεκάδα στην κορυφή του Ολύμπου για να ξεκινήσουν την SS 4 WHITE ROCK που είναι 2 χιλιόμετρα και 450 μέτρα. Από το τέλος της διαδρομής των φορτηγών έως την ειδική SS 4 WHITE ROCK η συνδετική LS 5 είναι 2 χιλιόμετρα και 500 μέτρα. Η πέμπτη και τελευταία ειδική SS 5 PARADICE είναι 1 χιλιόμετρο και 650 μέτρα με τερματισμό την πλατεία Δημαρχείου. Η συνδετική LS 6 έως την ειδική SS 5 PARADICE είναι 700 μέτρα. Όλοι οι αθλητές θα ξεκινάνε τις ειδικές ανά μισό λεπτό και με κενό 10 λεπτών ανάμεσα στις κατηγορίες του διασυλλογικού και του OPEN
Ο αριθμός αθλητών ανά κατηγορία είναι απεριόριστος. Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2021. Εγγραφές δεν γίνονται δεκτές μετά από το τέλος των ηλεκτρονικών εγγραφών. Γραμματεία τις δυο μέρες του αγώνα θα υπάρξει μόνο για πληροφορίες. Το κόστος αγοράς της τσάντας αθλητή που τους ενεργοποιεί την άδεια να συμμετάσχουν στον αγώνα για τους αθλητές με δελτίο είναι 20 ευρώ και για τους αθλητές OPEN είναι 30 ευρώ.
Η γραμματεία του αγώνα για την παραλαβή της τσάντας αθλητή θα γίνει την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου από τις 17:00 έως 20:00 στην εκκίνηση του αγώνα και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 έως τις 14:00 στο ίδιο μέρος.
Τεχνικό συνέδριο λόγο του υγειονομικού πρωτοκόλλου δεν θα γίνει. Θα αποσταλεί σε όλους ηλεκτρονικά οι τεχνικές οδηγίες. Το Σάββατο στις 16:00 μια ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από τον Αλυτάρχη του αγώνα τεχνική ενημέρωση και απάντηση σε τυχόν απορίες στον χώρο της εκκίνησης στην πλατεία Δημαρχείου Αγιάσου.
Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ. Απαραίτητος εξοπλισμός για την συμμετοχή είναι κράνος καθ όλη την διάρκεια του αγώνα, αγώνας ορίζονται και οι συνδετικές διαδρομές, γυαλιά και επιγονατίδες. Τεχνική βοήθεια εξωτερική δεν θα υπάρξει κατά την διάρκεια του αγώνα και για τις δύο μέρες. Δυνατότητα προσφοράς νερού από την διοργάνωση θα υπάρχει σε κάθε εκκίνηση ειδικής διαδρομής. Η σειρά εκκίνησης θα οριστεί από τον διοργανωτή και τον Αλυτάρχη μετά το τέλος των ηλεκτρονικών εγγραφών.
Οι απονομές θα γίνουν μετά το τέλος και του τελευταίου αθλητή στον χώρο της εκκίνησης / τερματισμού στην πλατεία Δημαρχείου Αγιάσου. Θα βραβευτούν οι πρώτοι 3 κάθε κατηγορίας στον διασυλλογικό και οι πρώτοι 5 στον OPEN.
Δηλώστε Συμμετοχή ΕΔΩ

Τα εκατοστήσαμε...

Στις 19/7/2021 ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, μετά από 6 χρόνια (και 9 μέρες για την ακρίβεια) υπόστασης κατάφερε να εντάξει στα βιβλία του, 100 καταγεγραμμένα μέλη. 100 ανθρώπους στη Μυτιλήνη που κοινό σκοπό έχουν να προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις για ένα περισσότερο ποδηλατικό αύριο στην πόλη μας. Ευτυχώς βέβαια οι συμπαραστάτες μας στο δύσκολο αυτό έργο είναι πολύ περισσότεροι, απλά δεν είναι εγγεγραμμένοι επίσημα στα βιβλία και στη "δύναμη" του Πο.Συ. Λέσβου.
Ο Σύλλογος συνετέλεσε σε ότι ποδηλατικό έχει δει το νησί αυτό τα τελευταία 6 χρόνια. Οι προσπάθειές του (βέβαια) ξεκινούν μια δεκαετία πριν, όταν ακόμα δεν ήταν σύλλογος. Είναι αδύνατον να αναφερθούμε στο τι κατάφεραν αυτοί οι 100 (σήμερα) άνθρωποι χωρίς να αραδιάσουμε έναν ατέλειωτο πίνακα εκδηλώσεων, πορειών, αγώνων, γιορτών, παγκόσμιων ημερών, με ποδηλατοπορείες, πορείες συμπαράστασης, διαμαρτυρίας, αφύπνισης και άλλα πολλά...
Σήμερα 100 μέλη μετά, μπορούμε να πούμε με σιγουριά οτι οι σημαντικότεροι στόχοι του Πο. Συ. Λε. επιτεύχθηκαν. Καλλιεργήθηκε και αναπτύχθηκε η αγωνιστική ποδηλασία στη λέσβο. Διαδόθηκε κι αναπτύχθηκε η ποδηλατική κουλτούρα στη Λέσβο. Δημιουργήθηκε αθλητικό τμήμα που εδώ και 4 χρόνια συμμετέχει και στο Πανελλήνιο κάθε χρόνο! Υποστηρίχθηκε κάθε αθλητική ποδηλατική εκδήλωση στο νησί. Δημιουργήθηκαν και συντηρήθηκαν υπαίθρια μονοπάτια με σκοπό την ανάδειξη της ορεινής ποδηλασίας και του ποδηλατικού τουρισμού. Υποβλήθηκαν άπειρες προτάσεις στις υπηρεσίας της πολιτείας με σκοπό τα έργα υποδομής για τους χρήστες ποδηλάτων στην πόλη μας. Θεωρούμε μεγαλύτερες επιτυχίες αυτά τα χρόνια την δημιουργία (υπό εξέλιξη) του πρώτου (επίσημου) ποδηλατικού μονοπατιού στην Ευρώπη αλλά και την ολοκλήρωση του πρώτου ποδηλατόδρομου στο νησί.
Οι στόχοι του Πο. Συ. Λε. δεν έχουν τέλος. Με την αμέριστη συμπαράσταση των μελών μας προχωράμε στο μέλλον και ελπίζουμε αυτά να είναι τα επιτεύγματα του Συλλόγου μας στα πρώτα του βήματα μόνο. Ο Πο. Συ. Λε. έχει πολλά και μεγάλα σχέδια για το μέλλον που διαγράφεται τα τελευταία χρόνια πιο ποδηλατικό από ποτέ. Μακάρι να συνεχίσει αυτή η ανοδική πορεία και σε έργα, και σε εκδηλώσεις και σε μέλη και να έρθει μια μέρα η στιγμή που θα τα ... χιλιάσουμε !!!
Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Πο. Συ. Λε. για την συμπαράστασή τους όλα αυτά τα χρόνια κι ελπίζουμε να σας δούμε στην Γενική Συνέλευση Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου 2021

Λέσβος: Ποδηλατόδρομος μήκους 92 χλμ σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ

Μυτιλήνη 19/7/2050
Λέσβος: Ποδηλατόδρομος μήκους 92 χλμ σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ
Ένας νέος ποδηλατόδρομος 92 χιλιομέτρων στη Λέσβο είναι έτοιμος να φιλοξενήσει εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις, εκδηλώσεις, πορείες κι αγώνες, ενισχύοντας περαιτέρω τον τουρισμό στην περιοχή.
Η κορδέλα για τη νέα διαδρομή, που συνδέει τη Μυτιλήνη με το Σίγρι, κόπηκε το περασμένο Σάββατο και διασχίζει ολόκληρο το νησί από την ανατολή ως τη δύση.
Εκτός από την προσέλκυση τουριστών στην περιοχή, η ποδηλατική διαδρομή αναμένεται να φιλοξενήσει εθνικές και διεθνείς εκδηλώσεις ποδηλασίας.
«Έχουμε κατασκευάσει το μεγαλύτερο αδιάκοπο ποδηλατικό μονοπάτι σε δρόμο στον κόσμο», δήλωσε ο δήμαρχος Μυτιλήνης, που σε συνεργασία με τον δήμαρχο δυτικής Λέσβου και την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου, παρέδωσαν αυτό το τεράστιο έργο.
Πρόκειται για μια συνεχόμενη διαδρομή 184 χλμ. (μετ ’επιστροφής).

Oxygen Summer Camp - Ποδηλασία!!!

Μυτιλήνη 15/7/2021
Το Oxygen Summer Camp την περασμένη Πέμπτη 15 Ιουλίου για πρώτη φορά κάλεσε όλα τα παιδάκια του καλοκαιρινού camp στα Τσαμάκια να φέρουν το ποδήλατό τους. Η μέρα περιλάμβανε ασφαλές πετάλι για το νεαρό της ηλικίας των μαθητών στον νεοσύστατο ποδηλατόδρομο της πόλης μας αλλά και μαθήματα ασφαλούς οδήγησης στο δροσερό περιβάλλον μέσα στη σκιά του άλσους Τσαμάκια από έμπειρα μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Εκεί βρίσκονταν ο Πρόεδρος του Πο. Συ. Λέσβου Ιγνάτης Λασκαρίδης αλλά και ο διακεκριμένος αθλητής ορεινής ποδηλασίας αγώνων enduro Παναγιώτης Γιαννούλης. Αφού τα μικρά παιδιά ηλικίας 5-9 ετών έμαθαν για την σωστή προετοιμασία του αναβάτη και του ποδηλάτου, ολοκλήρωσαν το θεωρητικό μέρος με την ασφάλεια, τη σωστή χρήση του κράνους, και εξοπλισμού ασφαλείας. συνέχεια είχε το παιχνίδι. Και μιλάμε για πολύ παιχνίδι με τα ποδήλατά τους φυσικά. Η ανταπόκριση γονιών και παιδιών σ' αυτή την εκδήλωση ήταν εντυπωσιακή. Τα Τσαμάκια γέμισαν παιδιά, ποδήλατα και χαρούμενες φωνούλες! Πλήθος παιδιών έλαβαν μέρος σ' αυτή την πρώτη ποδηλατική δραστηριότητα του Oxygen Summer Camp. Παιδιά, γονείς, διοργανωτές αλλά και εκπαιδευτές εντυπωσιάστηκαν θετικά από τη μέρα. Νέες εμπειρίες, νέες δραστηριότητες, στον ολοκαίνουριο ποδηλατόδρομο !!! Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου έφερε φρέσκο αέρα και πολύ θετική ενέργεια... και έχουμε συνέχεια.
Το Oxygen Summer Camp κέντρο δημιουργικής απασχόλησης, καθιέρωσε την Πέμπτη σαν μέρα ποδηλάτου και θα είναι Τσαμάκια όλο το καλοκαίρι
 με τη βοήθεια των ειδικών του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου ευχαριστεί το Oxygen Academy και την Φωτεινή Χατζηιωαννίδου η οποία είναι και αθλήτρια του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μας έδωσε να μοιραστούμε την αγάπη μας για το ποδήλατο με τα παιδιά, με το μέλλον του τόπου να μεταδώσουμε αλλά και να μοιραστούμε την αγάπη μας για το ποδήλατο.
Oxygen Academy 2251026970
www.oxygenacademy.gr

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish