Εκδηλώσεις

12η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 19-5-2019

Rate this item
(1 Vote)

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΐΟΥ 2019 - ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ
Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία είναι η ταυτόχρονη διαμαρτυρία πολιτών που γίνεται σε 30+ πόλεις σε όλη την Ελλάδα κάθε 2η Κυριακή του Μαΐου. Φέτος από φόβο μήπως πέσει την ίδια μέρα των εκλογών αρχικά είχε μετατεθεί την πρώτη Κυριακή του Απριλίου... Δυστυχώς ήταν πολύ νωρίς σαν εποχή κι έτσι εξαιτίας των έντονων καιρικών συνθηκών με βροχόπτωση σε όλη την Ελλάδα, αναγκάστηκαν αρκετές πόλεις να αναβάλλουν την Ποδηλατοπορεία. Μια απ αυτές ήταν και η Μυτιλήνη.
Μετά από ένα μηνά και παραπάνω, ελπίζουμε πια αυτή τη φορά στις 19 Μαΐου να έχει έρθει η άνοιξη !!! για να πάρουμε τα ποδήλατά μας και να διαμαρτυρηθούμε για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στην πόλη μας.
Είναι ώρα να αποκτήσει η Μυτιλήνη ποδηλατόδρομους. Κάντε τον ποδηλάτη να νοιώσει ασφαλής, κάντε τον ν' αφήσει το αυτοκίνητο στο σπίτι και να κατέβει στο κέντρο με το ποδήλατο. Βοηθήστε την επόμενη γενιά να μάθει από μικρή να κινείται με ασφάλεια με ποδήλατο μέσα στην πόλη. Εμείς θα βγούμε για 12η χρονιά στους δρόμους στις 19 Μαΐου, να ζητήσουμε το μερίδιο που μας αναλογεί στο δρόμο. Τα μηνύματα φέτος είναι: Εκτενές δίκτυο ποδηλατόδρομων μέσα στην πόλη, ελεύθερα πεζοδρόμια και πλατείες, δίκαιη διαχείριση Δημόσιου χώρου, ελεύθερες ράμπες, ελεύθερες θέσεις ΑΜΕΑ, και καλύτερα μέσα μεταφοράς. Μαζί μας για πρώτη φορά μπορούν να λάβουν μέρος στην πορεία πεζοί, μαμάδες με καρότσι, ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ, σύλλογοι ή ανεξάρτητα άτομα που αισθάνονται ότι ζουν σε μια πόλη όχι φιλική γι αυτούς, ή όποιος άλλος πιστεύει οτι η αυτοκινητοκεντρική αντίληψη στην πόλη μας πρέπει κάποτε να λάβει τέλος.
Στις 19 Μαΐου, στις 12:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Σαπφούς, ελάτε όλοι μαζί μας. Ήρθε η ώρα να βάλουμε το ποδήλατο στην ατζέντα των δημοτικών αρχών που θα προκύψουν από τις εκλογές. Ας κάνουμε όλοι μαζί πορεία για μια ιδέα που επιτέλους πρώτη φορά στην Ελλάδα, ωριμάζει.

 

Last modified onΠαρασκευή, 03 Μάιος 2019 12:37

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish