Ενημέρωση

3rd Molyvos Urban MTB Race - Ανασκόπηση

Rate this item
(0 votes)

"Βροχή" οι ανηφόρες, "βροχή" τα πλακόστρωτα, "βροχή" τα σκαλοπάτια, ανηφορικά και κατηφορικά... "βροχή" οι λάσπες και στο τέλος... ήρθε η (κανονική) βροχή.
Για πάνω από μισή ώρα μέχρι να ολοκληρωθεί ο αγώνας χρειάστηκε να ποδηλατήσουν οι αγωνιζόμενοι κάτω από καταρρακτώδη βροχή... Το 3rd Molyvos Urban MTB Race ξεκίνησε αυτή τη φορά πίσω από τη "μοτοσυκλέτα ασφαλείας" προκειμένου να περιοριστεί η ταχύτητα στα πρώτα μέτρα. Συνέχιζε με οριοθετημένη διαδρομή μέσα από το δασύλλιο στη διασταύρωση Εφταλούς - Μολύβου, με ανηφορικά πλακόστρωτα και σκαλοπάτια οδηγούσε μέσα στο χωριό για να ξανά ανηφορίσει πίσω από το κάστρο... Εκεί μέσα από χωμάτινη για πρώτη φορά διαδρομή, μας κατέβαζε σε εκπληκτικά διαμορφωμένα μονοπάτια μέσα στο δασάκι πίσω από το κάστρο και με ξύλινες κατασκευές, κι άλλα μονοπάτια, σκαλοπάτια, drop, και λίγο άσφαλτο, τερμάτιζε ύστερα από 4 χιλιόμετρα και 140μ. θετικά υψομετρικά πάλι στο σημείο εκκίνησης για να ξεκινήσει και πάλι ο επόμενος γύρος. Η μεγάλη διαδρομή φέτος είχε σκοπό να περιορίσει τα προβλήματα του μεγάλου αριθμού συμμετοχών των προηγούμενων ετών.
Η διαδικασία κύλησε ομαλά χωρίς απρόοπτα, όπως ήταν φυσικό άλλωστε. Η διοργανώτρια αρχή (Lesvos Ride) μας εξέπληξε (για ακόμη μια φορά) με τις εναλλακτικές λύσεις σε όλα τα πιθανά απρόοπτα δείχνοντας την πείρα της αλλά και την τέλεια προετοιμασία της κάθε λεπτομέρειας του event.
Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησαν οι βραβεύσεις. Οι νικητές παρέλαβαν για πρώτη φορά τρόπαια - έργα τέχνης, και μάλιστα από τη Λεσβιακή τοπική βιοτεχνία κεραμοποιίας. Τα πανέμορφα, μοναδικά, ξεχωριστά βραβεία, κεραμικά δισκόφρενα σε διαστάσεις 200, 180 και 160 χιλιοστών παραδόθηκαν στους 3 πρώτους νικητές των κατηγοριών. Κεραμικά έργα τέχνης ήταν επίσης και τα μετάλλια που πήραν οι αγωνιζόμενοι στις θέσεις 4 έως 6 όλων των κατηγοριών.

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish