Ενημέρωση

Grande Gera MTB 2022 - Ανασκόπηση και αποτελέσματα

Rate this item
(0 votes)

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Πέραμα της Γέρας την Κυριακή 27/11/2022 ο αγώνας GRANDE GERA MTB XCP 2022, με πάνω από 40 αθλητές. Μ' αυτόν τον ποδηλατικό αγώνα έκλεισε αγωνιστικά και το ποδηλατικό 2022 για τη Λέσβο.
Μετά από μια εβδομάδα βροχών, την Κυριακή του αγώνα μας περίμενε ένα υπέροχο μισό συννεφιασμένο, μισό ηλιόλουστο πρωινό, με 11 περίπου βαθμούς κελσίου. Η ατμόσφαιρα ολοκάθαρη αναδείκνυε τις ομορφιές των ελαιώνων του κόλπου της Γέρας στο μέγιστο. Η φύση καταπράσινη και τα χώματα νωπά, ότι καλύτερο για να χαρούμε τα μονοπάτια. Η επιλογή της διαδρομής η καλύτερη του θεσμού, χωρίς απαιτητικές ανηφόρες. Ο αγώνας ξεκινούσε με ήπια ανηφορικά και χωματόδρομους στο 44%, συνέχιζε με ενδιαφέροντα τεχνικά κατηφορικά μέτριας δυσκολίας σ' ένα ποσοστό μόλις 22% και ενδιάμεσα, ατέλειωτη απολαυστική διαδρομή με επίπεδη κλίση (στο 34%).
Ο GRANDE GERA MTB XCP 2022 ξεκίνησε στις 10:00 από την πλατεία Περάματος στη Γέρα. 41 αθλητές ορεινής ποδηλασίας εκκίνησαν τον αγώνα και τον ολοκλήρωσαν όλοι επιτυχώς μ' ένα τεράστιο χαμόγελο, αυτό που σου προσφέρει η επαφή με τη φύση, την προικισμένη περιοχή της Γέρας, αλλά και ολόκληρου του νησιού που με τους ελαιώνες και τα αμέτρητα μονοπάτια που συνυπάρχουν αρμονικά με το περιβάλλον, σε κάθε πλαγιά, σε κάθε βουνό, σε κάθε κάμπο, καθιστά το νησί ολόκληρο, έναν από τους πλουσιότερους και σημαντικότερους σε ποδηλατικές διαδρομές, προορισμό στην Ελλάδα για τουριστική (και αγωνιστική φυσικά) ορεινή ποδηλασία.
Στον αγώνα πρώτος γενικής ήταν ο Δημήτρης Αλεξίου, δεύτερος ο Γιώργος Σαραϊδάρης και 3ος ο Πρωταθλητής Ελλάδας Γιάννης Γιαννόγλου, όλοι αθλητές του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.
Στους Junior πρώτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Παναγιώτης Κουρής με χρόνο 1:22:40 αφήνοντας δεύτερο τον Χρήστο Μανωλέα μόλις ένα λεπτό και κάτι! Την 3άδα έκλεισε ο Αντώνης Κοζπής.
Στην κατηγορία ΜΕΝ την πρώτη θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Αλεξίου με χρόνο 1:07:25 με δεύτερο τον Γιάννη Γιαννόγλου και 3ο τον Νίκο Πέππα. (Όλοι αθλητές Πο. Συ. Λέσβου)
Στους Μάστερς ο Γιώργος Σαραϊδάρης (1:10:40) πήρε την καρό σημαία αφήνοντας τη δεύτερη θέση στον Μπάμπη Μουντάκη και την τρίτη στον Γιώργο Ντάρα, όλοι αθλητές του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.
Τέλος στους Βετεράνους, πρώτος έκοψε το νήμα του τερματισμού ο Κώστας Λαϊνάς (1:22:47) (αθλητής Πο. Συ. Λέσβου), με δεύτερο τον Δημήτρη Μοσχόβη (αθλητής Πο. Συ. Λέσβου) και τρίτο τον Προκόπη Λινάρδο.
Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Lesvos Ride και είχε συνδιοργανωτές το Δημο Μυτιληνης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Primal Performance. Υποστηρικτές είχε τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, το Lesvos MTB, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου-Hellenic Rescue Team Branch Lesvos, την Ειδική Ομάδα Εθελοντών Λέσβου - Πυροσβεστικό κλιμάκιο Γέρας, τον Spentzas Dimitris και τον Παναγιώτη Γιαννούλη του Ticket2Ride.

Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΩ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΩΝΑ

Last modified onΚυριακή, 27 Νοέμβριος 2022 21:32

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish