Ενημέρωση

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας - Ανασκόπηση

Rate this item
(0 votes)

Μυτιλήνη 16-22/9/202
Στον εορτασμό μαζί με τη Μυτιλήνη συμμετείχαν πάνω από 2.500 πόλεις της Ευρώπης.
Η εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας δεν είναι φιέστα. Είναι εβδομάδα εκεχειρίας έτσι ώστε να δοκιμαστούν νέα μοντέλα μετακίνησης. Είναι εβδομάδα προβληματισμού και διαλόγου. Οι δήμοι καλούνται να μοιράσουν το δημόσιο χώρο ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ για να εξετάσουν εναλλακτικά σενάρια μετακίνησης και να δείξουν στους πολίτες τα οφέλη παρακινώντας τους να συμμετέχουν στην δοκιμή.
Η εβδομάδα ήταν γεμάτη δράσεις που σε συνεργασία με το Δήμο Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκαν από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου.
Οι δράσεις αυτές ήταν:

  • Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου δωρίζει μια Ποδηλατική θέση στάθμευσης στο Δήμο Μυτιλήνης. Ο Δήμαρχος σε ειδική τελετή καλεί τα ΜΜΕ και την τοποθετεί μπροστά στο Δημαρχείο Μυτιλήνης.
    Περισσότερα για τη δράση της Δευτέρας ΕΔΩ
  • Βόλτα με το Δήμαρχο. Μετά από πρόσκληση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης (που ΚΑΙ περπατάει ΚΑΙ χρησιμοποιεί ποδήλατο στην πόλη μας) ήρθε βόλτα μαζί μας. Συζητήσαμε, σταματήσαμε σε καίρια σημεία της πόλης κι επισημάναμε ελείψεις, κακοτεχνίες και λάθη, μας ανακοίνωσε την πορεία των εξελίξεων στους ποδηλατόδρομους που σχεδιάζονται για την πόλη και φτάνοντας μέχρι τα Τσαμάκια πάνω από τον μόνο ποδηλατόδρομο της πόλης, μας έδωσε μια πλήρη συνέντευξη που μπορείτε να παρακολουθήστε σε σχετικό βίντεο ΕΔΩ
    Περισσότερα για τη δράση της Τρίτης ΕΔΩ
    Δηλώσεις του Δημάρχου στη διάρκεια της βόλτας 
  • Παραχώρηση ενός ποδηλάτου στο Δημαρχείο Μυτιλήνης. Ένα ποδήλατο πόλης προσφορά του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, κλειδώθηκε στην νέα θέση στάθμευσης μπροστά στο Δημαρχείο, τα κλειδιά παραδόθηκαν στο γραφείο του Δημάρχου και παραμένει διαθέσιμο για μια εβδομάδα για τις αστικές μετακινήσεις των υπαλλήλων του Δημαρχείου.
    Περισσότερα για τη δράση ΕΔΩ
  • Όλη την εβδομάδα τα μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου και όσοι περισσότεροι καταφέραμε να προσθέσουμε στη δράση κυκλοφορούμε με το ποδήλατο και με τα πόδια, δείχνοντας εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης σε όσους δεν κάνουν το ίδιο.
  • Ο Δήμος Μυτιλήνης για όλη την εβδομάδα, προτρέπει τους υπαλλήλους του, να χρησιμοποιήσουν βιώσιμο τρόπο μετακίνησης με την εισαγωγή των συμμετεχόντων σε ειδική πλατφόρμα-εφαρμογή σε ΜΚΔ που καταγράφει χιλιόμετρα, αριθμό μετακινήσεων και χρόνο, έτσι ώστε να αποκομίσει πολύτιμα στοιχεία για το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης.
  • Σε μια δράση μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής για μικρά παιδιά σχολικής ηλικίας, στήθηκε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή με διαβάσεις, σήματα κοκ, διασταυρώσεις και κυκλικό κόμβο όπου τα παιδιά υπό την επίβλεψη πιστοποιημένου εκπαιδευτή ποδηλασίας πήραν τα πρώτα τους ερεθίσματα όσον αφορά το κυκλοφοριακό. Το εργαστήρι ζωγραφικής είχε για θέμα την ασφάλεια, την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, το ποδήλατο και τον ΚΟΚ. Παιχνίδια στήθηκαν για ποδήλατα, διαγωνισμός βραδυπορίας και θεωρητικές συμβουλές ασφάλειας. Περισσότερα για τη δράση της Κυριακής ΕΔΩ 
Last modified onΤετάρτη, 25 Σεπτέμβριος 2024 18:30

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish