Παρουσιάσεις

Items filtered by date: Τετάρτη, 02 Ιούνιος 2021

Enduro Greek Series 2021 - Chios Enduro MTB Ανασκόπηση

Ένας αγώνας γιορτή του Ελληνικού Enduro ΜΤΒ! Ένας αγώνας υπόδειγμα οργάνωσης! Ένας αγώνας που τα χαμόγελα ξεχείλιζαν, τα πρόσωπα έλαμπαν και η μπύρα έρεε άφθονη και φρέσκια!!!!
Μπορώ να σταματήσω εδώ και να έχω περιγράψει με ακρίβεια τον πρώτο αγώνα του EGS για το 2021 που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, 29-30/5/2021 στην Χίο. Όμως θα σας τα γράψω όλα για να μπορέσουν να μπουν στο κλήμα όσοι δεν κατάφεραν να έρθουν και να ζήσουν αυτό το μαγικό τριήμερο.
Στην περιοχή Σκλαβιά και στον χώρο της δημοτικής κατασκήνωσης Χίου στήθηκε ένα σκηνικό μέσα στα πεύκα που κάθε διοργάνωση θα ζήλευε. Η κεντρική πλατεία γέμισε περιμετρικά με ποδηλατικά περίπτερα, σημαίες από κατασκευαστές και συλλόγους και φυσικά ποδήλατα όλων των χρωμάτων. Εκεί από το πρωί ως αργά το βράδυ ήταν τα παιδιά του συλλόγου Ποδηλάτες Χίου όπου με ένα τεράστιο χαμόγελο πάντα ρύθμιζαν την κάθε λεπτομέρεια. Ο πρόεδρος Παναγιώτης Σιταράς μαζί με πάρα πολλά μέλη του συλλόγου και ένα τεράστιο αριθμό από εθελοντές ήταν παντού!
Παρασκευή και Σάββατο, με lift της διοργάνωση, οι ποδηλάτες δοκίμαζαν τις 4 ειδικές διαδρομές και πήραν μια γεύση από Βόρειο Αιγαίο. Πέτρα, βράχια και σφιχτά κομμάτια τα κύρια χαρακτηριστικά των τριών πρώτων μονοπατιών με εξαίρεση το τρελό «Λούκι» για το τέλος. Μετά τα δοκιμαστικά του Σαββάτου και την ενημέρωση, ακολούθησε pasta party με μπόλικη Μπύρα Χίου!!! Πολύ μπύρα! Ατελείωτη! Φρέσκια και υπέροχη!!!
Την Κυριακή το πρωί όλα ήταν ρυθμισμένα και ξεκινήσαμε ανά κατηγορίες για την κορυφή. E-Bikes, Men Elite, Men, Under 21, Masters, Veteran και τέλος Women. Η πρώτη ειδική «Nomad and skull» ήταν απαιτητική με απότομα κατηφορικά, δύσκολα περάσματα, πεταλάκι και μια βαρβάτη έξοδο. Σειρά είχε το ατελείωτο «Lizard» με τα όμορφα drop. Η τρίτη ειδική «Slave» ξεκινούσε με δυνατό παρατεταμένο πετάλι και μια όμορφη τεχνική έξοδο. Τέλος, για κερασάκι είχαμε το «Louki»! Τρελή ροη, τρελό χώμα, τεράστια berm και ένα road gap αρκετά ζόρικο, ανέβασαν την ταχύτητα και την αδρεναλίνη στους αθλητές και χάρισαν ένα υπέροχο θέαμα στους θεατές που ήταν κατά μήκος του μονοπατιού!
Νωρίς το μεσημέρι είχαν τερματίσει και οι 76 συμμετέχοντες με ασφάλεια και στον χώρο της κατασκήνωσης είχε ξεκινήσει το party των απονομών. Ο Phil για μια ακόμη φορά έκανε τα κόλπα του και χάριζε χαμόγελα ενώ οι κουβέντες για τις επιδώσεις αλλά και τα σχέδια για τους επόμενους αγώνες ακουγόταν σε όλα τα παρεάκια. Το μικρόφωνο πηρε ο Χάρης και μαζί με τον πρόεδρο, Παναγιώτη Σιταρά, ξεκινησαν τις απονομές. Στην κατηγορία E-BIKE κυριάρχησε ο Γάλλος Bertrand Briois, εργοστασιακός οδηγός των ποδηλάτων Moustache. Στην ίδια κατηγορία αγωνιζόταν και ο Λέσβιος Καλλιπολίτης Ιγνάτιος ο οποίος με 2 επανωτά λάστιχα στην πρώτη και δεύτερη ειδική, δεν κατάφερε να τερματίσει. Στην κατηγορία WOMEN την πρώτη θέση κατέκτησε η πολύ έμπειρη Μαρία Κατσαρού ενώ η δική μας Φωτεινή Χατζηιωαννίδου έχασε την διαδρομή σε ένα κατηφορικό κομμάτι της δεύτερης ειδικής όπου της κόστισε αρκετό χρόνο και τερμάτισε τέταρτη. Στην κατηγορία VETERANS μετά τον πρωτοπόρο Μιχάλη Ζώτο, το βάθρο έγραφε Λέσβος! 2ος Μάριος Λουτραγώτης, 3ος Νίκος Μωυσής, 4ος Τίτος Χατζέλης και 5ός Μοσχόβης Δημήτρης ενώ ακολουθούσαν ο Παναγιώτης Δελημήτρος και ο Γιώργος Κοντός. Στην κατηγορία UNDER-21 πρώτος ήταν ο μοναδικός Σωκράτης Ζώτος ενώ ο Λέσβιος πρωτοεμφανιζόμενος Πρόδρομος Γιαννίκος κατέκτησε την 5η θέση με ένα πολύ καλό χρόνο. Στην κατηγορία MEN με μια τρομερή εμφάνιση ανέβηκε στο βάθρο ο ντόπιος αθλητής Ξενοφών Μπουμπάρης ενώ ο δικός μας Παναγιώτης Γιαννούλης παρά το σκασμένο λάστιχο στην δεύτερη διαδρομή, κατάφερε να πάρει την 6η θέση και ακολούθησαν ο Μάνος ορφανός στην 7ή, ο Λευτέρης Τιτιρέκης στην 12η, ο Βασίλης Βουρσούκης στην 15η και Γρηγόρης Χατζηγιαννάκης στην 20η . Στην κατηγορία MEN-ELITE πρώτος και κατηγορίας αλλά και γενικής, ο εργοστασιακός οδηγός της PROPAIN, Phil Atwill, χάρισε ταχύτητα και θέαμα σε όλους! Ακολούθησαν οι Λέσβιοι, Αλέξανδρος Κέλμαλης στην 11ή θέση και Παναγιώτης Χουρμούζης στην 14ή. Τέλος στην κατηγορία MASTERS την πρώτη θέση κατέκτησε ο Λασκαρίδης Ιγνάτης, πρόεδρος του Πο. Συ. Λέσβου, και το βάθρο για μια ακόμη φορά μύριζε Λέσβο με τον Αναγνώστου Στρατή από το Anagno Cycles να είναι στην 3η θέση, τον Στέλιο Κακαγιάννη στην 5η, τον Κωνσταντίνο Μπάμη στην 7η και τον Θοδωρής Τιτιρέκη στην 9ή.
Η διοργάνωση έκλεισε με την ευχή όλων να είμαστε γεροί να βρεθούμε στον επόμενο αγώνα του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στις 25-27 Ιουνίου στην Άνω Χώρα Ναυπάκτου και με ένα μεγάλο χειροκρότημα στους ποδηλάτες Χίου για αυτή την υπέροχη διοργάνωση.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish