Βίντεο

Elysion Avance

Full Moon Night Ride Video - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021

Rate this item
(0 votes)

Μυτιλήνη 22/9/2021
"Ντου Ντου Ντου" έκαναν τα ποδήλατα στη Μυτιλήνη από παντού και γέμισε η προκυμαία χαρούμενους ανθρώπους που με το ποδήλατό τους σε μια μεγάλη ομαδική βόλτα διέσχισαν τα φεγγαρόλουστα σοκάκια της παλιάς πόλης την περασμένη Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα την ίδια μέρα ολοκληρώθηκε σειρά εκδηλώσεων του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.
Η ποδηλατοπορεία του αυτή του ΠοΣυΛε είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης όσον αφορά την αστική βιώσιμη μετακίνηση. Να κάνει περισσότερο γνωστή την ιδέα ότι όλα γίνονται στην πόλη μας και χωρίς αυτοκίνητο και ότι αν το διαπιστώσουμε μπορούμε να κινηθούμε και με τα ΜΜΜ και με τα πόδια... Η αρχική ιδέα είναι ότι η αρχαία πόλη μας ΔΕΝ φτιάχτηκε για αυτοκίνητα αλλά για πεζούς και ότι αυτοκινητοκεντρική επέμβαση και να γίνει, το αυτοκίνητο θα είναι ένα ξένο σώμα για τους δρόμους μας. Αντίθετο όμως το ποδήλατο;;;
Μικροί και μεγάλοι ξεκίνησαν στις 19:30 από τον ποδηλατόδρομο Μυτιλήνης στα Τσαμάκια και μετά από μια ώρα επέστρεψαν πάλι μέσα από τον ποδηλατόδρομο στα Τσαμάκια όπου η βραδιά ολοκληρώθηκε με σουβλάκια, μπύρες και συζήτηση για τι άλλο; Για το μέσο που μας ενώνει όλους και μας δίνει χαρά. Το ποδήλατο!

Media

Last modified onΚυριακή, 17 Οκτώβριος 2021 13:13

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish