Βίντεο

Vatera 2024 (Video)

Rate this item
(0 votes)

Βατερά Λέσβου
21/8/2024

Πιστοί και φέτος σε μια παράδοση που κρατάει από το 2012, ποδηλατίσαμε την καθιερωμένη καλοκαιρινή ΜΤΒ βόλτα από τη διασταύρωση Αμπελικού έως τα Βατερά. Μόνο χώμα, μόνο κατάβαση, μόνο κατηφόρες, μόνο χαρά, ευχαρίστηση, διασκέδαση κι ατελείωτα χαμόγελα.
Η ετήσια Βόλτα των Βατερών είναι η πιο απολαυστική του καλοκαιριού, συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό συμμετοχών (αυτή τη φορά 17) με πολλές φορές (όπως και φέτος) αναβάτες και εκτός Ελλάδας. Αγροτικά - δασικά δρομάκια και ξεχασμένοι χωματόδρομοι, σε μια συνεχόμενη απολαυστική κατάβαση δίπλα στην κοίτη του ποταμού Βούρκου. Την ονομασία του ο Βούρκος την πήρε γιατί σε μερικά σημεία τα νερά του λιμνάζουν και 5 από αυτά διασχίζουμε κάθε χρόνο στη βόλτα μας. Εμφανής φέτος η ισοπέδωση του εδάφους σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της διαδρομής, από ειδικά μηχανήματα, κάτι που σίγουρα έγινε για να διευκολυνθεί η διέλευση οχημάτων σε πιθανή κατάσβεση πυρκαγιών.
Η διαδρομή πλησιάζει τα 500 μέτρα αρνητικά υψομετρικά, ενώ σε θετικά ξεπερνά μετά βίας τα 100. Πολύ πράσινο, εκπληκτική θέα, άγρια ομορφιά ενώ σχεδόν σε όλη τη βόλτα αλλάζουμε πλαγιές στον ποταμό με τερματισμό το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο, στις εκβολές του Βούρκου, στο ανατολικό άκρο της τεράστιας παραλίας των Βατερών.
Η βόλτα όπως κάθε χρόνο αποτελεί ταυτόχρονα και την περιπολία πυρασφάλειας της περιοχής, μια και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη της Πολιτικής Προστασίας από το 2019. Το δάσος των Βατερών αποτελεί έστω και μετά την μεγάλη του καταστροφή, έναν από τους πολυτιμότερος πνεύμονες πρασίνου του νησιού μας.
Η ετήσια βόλτα περιλαμβάνει πολύ ποδήλατο αλλά και μπάνιο αμέσως μετρά, στα κρυστάλλινα, διάφανα, καταγάλανα, δροσερά νερά της τεράστιας παραλίας των Βατερών, σ' ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα με καφέ, σουβλάκια, κι αναψυκτικά. Η βόλτα των Βατερών ξεπερνά ελάχιστα τα 20 χιλιόμετρα, θεωρείται η πιο απολαυστική βόλτα της χρονιάς κι όχι άδικα, καθώς είναι καθαρή ευχαρίστηση με το επίπεδο δυσκολίας να πέφτει πολύ κάτω απ' το μέσο όρο, κάτι που επιβάλλεται λόγω της χαλαρής διάθεσης που επικρατεί το καλοκαίρι.

Media

Last modified onΠέμπτη, 29 Αύγουστος 2024 08:45
More in this category: « Full Moon Night Ride 2023 - Video

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish