Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Items filtered by date: Δευτέρα, 22 Νοέμβριος 2021

GERA MTB

Γέρα Λέσβου 21/11/2021
Το Lesvos MTB βρέθηκε καλεσμένος του Lesvos Ride την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 στο Πέραμα της Γέρας, για να δοκιμάσουμε την διαδρομή του αγώνα Grande Gera MTB xc+enduro...
Η διπλή διαδρομή του αγώνα (το Σάββατο 4/12/2021 xc, την Κυριακή 5/12/2021 enduro) σύμφωνα με τις αποκλειστικές δηλώσεις του διοργανωτή, έχει σκοπό να φέρει πιο κοντά τους αγωνιζόμενους των κατηγοριών xc και enduro, να αγωνιστούν ακριβώς στην ίδια πίστα, την ίδια διαδρομή και να διαπιστώσουν οτι όλοι μαζί μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη, το ίδιο πάθος για την ορεινή ποδηλασία.
Η διαδρομή θα είναι στην περίπτωση του αγώνα xc κυκλική των 2 γύρων συνολικής απόστασης λίγο πάνω από 20 χλμ με ήπιες ανηφόρες, μικρά ανηφορικά μονοπάτια στο 39%, ενδιαφέροντα τεχνικά κατηφορικά μέτριας δυσκολίας (μερικά άλματα με εξόδους διαφυγής) σ' ένα ποσοστό μόλις 19% και ατέλειωτα μονοπάτια σε επίπεδο (έστω και με υποψία μικρής κλίσης στο υπόλοιπο απολαυστικό 42% ! Εκπληκτική δουλειά και τέλειος καθαρισμός μονοπατιών έχει γίνει σ' όλες τις ειδικές διαδρομές. Επειδή πρόσφατα έτυχε να κάνουμε την ίδια διαδρομή, μείναμε έκπληκτοι από το μέγεθος της δουλειάς που έχει γίνει!
Προς το τέλος της διαδρομής σ' ένα από τα άλματα της διαδρομής ο Ισραηλινός επαγγελματίας αθλητής, πρωταθλητής ορεινής ποδηλασίας, προπονητής εθνικής ομάδας Ισραήλ, προπονητής αθλητών δρόμου και βουνού, εκφωνητής τηλεοπτικών εκπομπών αγώνων ποδηλασίας, γνωστός από τις συμμετοχές του στους τοπικούς αγώνες, γοητευμένος από τις ανυπολόγιστα μεγάλες προοπτικές του νησιού λόγω τερέν αλλά και κουλτούρας να πρωταγωνιστήσει στο παγκόσμια ΜΤΒ σκηνή και σχεδόν μόνιμος κάτοικος Λέσβου ο Dror Pecatch είχε την ευγενή καλοσύνη, αφού παρακολούθησε τον τρόπο προσπέλασης του μεγαλύτερου άλματος της διαδρομής απ' όλους σχεδόν τους αναβάτες, να μας κάνει μάθημα με σχόλια πάνω στα λάθη και τις γραμμές, ενώ μας μετέφερε λίγη κι από την απεριόριστη γνώση του πάνω στον τρόπο προσέγγισης ενός τόσο μεγάλου εμποδίου, μαθαίνοντάς μας ταυτόχρονα τεχνικές βελτίωσης αλλά και βοηθώντας μας είτε να πάμε γρηγορότερα στον αγώνα είτε ν' αποφύγουμε ένα λάθος.
Ο Αγώνας Enduro θα κινηθεί στην ίδια ακριβώς διαδρομή την Κυριακή 5/12/2021 με 3 ειδικές. Τις ίδιες που θα κάνουν οι αγωνιζόμενοι και το Σάββατο 4/12/2021 στον αγώνα XC απλά εδώ θα είναι χρονομετρημένες στα πλαίσια των αγώνων enduro MTB.
Η διαδρομή είναι απολαυστική, με πολύ πράσινο, ελιές και με μόλις 180 μέτρα θετικά υψομετρικά (ανά γύρο). Στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2021 με εκκίνηση από το Πέραμα.
Η μέρα του δοκιμαστικού γύρου που είχαμε την τύχη να συμμετέχουμε την περασμένη Κυριακή, μας χάρισε ένα ηλιόλουστο πρωινό μαζί με ανθρώπους που αγαπάνε τα ίδια με μας. Περάσαμε υπέροχα κι ελπίζουμε το ίδιο να περάσουμε και στον αγώνα.
Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα κι εγγραφές ΕΔΩ

Επαναφορά

Μυτιλήνη 22/11/2050
Επαναφορά

Στη Μυτιλήνη του 2050 που σκέφτεται σοβαρά τον ποδηλατικό τουρισμό, τους φυσιολάτρες και τους αμέτρητους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας, δημιουργούνται οι σωστές προϋποθέσεις για να κάνουν τους πολίτες να κινηθούν με ποδήλατο. Η ανάπτυξη έρχεται μέσα από έργα των τοπικών αρχών, που επαναφέρουν παλιούς χωματόδρομους που τσιμεντοστρώθηκαν στις αρχές του αιώνα, στην αρχική τους κατάσταση!
Έγιναν όλοι τσιμέντο την εποχή που οι Δήμοι αυτό θεώρησαν ανάπτυξη, να παραδώσουν δηλαδή το νησί μας αδιαπραγμάτευτα και χωρίς όρους στην αυτοκίνηση. Μέγα λάθος που αναθεωρήθηκε λίγα χρόνια αργότερα, αλλά δυστυχώς ήταν αργά, μια και τα πάντα είχαν γίνει... τσιμέντο. Σήμερα, οι αρχές του 2050, έρχονται με στόχο να αποκαταστήσουν το λάθος και να επαναφέρουν όλους αυτούς τους χαμένους δρόμους στην αρχική τους φυσική κατάσταση.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish