Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Items filtered by date: Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2022

7th Molyvos Urban MTB OPEN - UCI C2 και Αγώνας Κυπέλλου XCO

Molyvos Urban MTB 2-10-2022

Η ιδέα του να γίνει ποδηλατικός αγώνας μέσα σε χωριό, με σκαλοπάτια καλντερίμια απότομες ανηφόρες, αλλά και τη γραφικότητα, τις ανθισμένες αυλές, τουρίστες και ντόπιους θεατές στην άκρη του δρόμου να σε υποστηρίζουν δεν υπήρχε πριν το 2014. Ο πρώτος Urban Mtb έγινε στο Μόλυβο πριν 8 χρόνια!!! Ότι και να λέμε, αυτό το εμψυχωτικό κοινό δεν το βρίσκεις αλλού. Ειδικά στις ανηφόρες οι φωνές, τα μπράβο και το κουράγιο που έδιναν ακόμα και στους τελευταίους είναι μοναδικό! Ερχόμενοι στο Μόλυβο βλέπουμε τον λόφο πάνω στον οποίο θα αγωνιστούμε. Πέτρινα παραδοσιακά σπιτάκια στολίζουν τις πλαγιές του και σαν στέμμα στην κορυφή αγέρωχο το κάστρο του Μολύβου. Παραδοσιακός οικισμός από το 1957. Τρέξαμε, είμαστε θεατές, υποστηρίξαμε, εμψυχώσαμε, απολαύσαμε το ωραιότερο θέαμα του χρόνου σ' έναν από τους ωραιότερους και φανταστικότερους προορισμούς στον κόσμο. Αγώνας μοναδικός. Όχι άδικα έχει χαρακτηριστεί από τις πρώτες διοργανώσεις το "Μονακό" της ποδηλασίας, κοσμικό, τουριστικό, αγωνιστικό, με πολύ αδρεναλίνη, θέαμα, στενά γραφικά περάσματα, εικόνες μοναδικές με θέα το απέραντο γαλάζιο, κάτω από την επιβλητική παρουσία του κάστρου, μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας ποδηλασίας σ' έναν τέλειο συνδυασμό που δένει το αγωνιστικό ποδηλατικό τμήμα και το θέαμα, με το τουριστικό, την αναψυχή και τη διασκέδαση...

Στα αγωνιστικά της ημέρας...

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 ολοκληρώθηκαν οι ποδηλατικοί αγώνες στο Μόλυβο με την διεξαγωγή τριών αγώνων. Λίγο μετά τις εννέα το πρωί πήραν εκκίνηση οι αθλητές για τον διεθνή αγώνα UCI xco οπού συμμετείχε και ο Μυτιληνιός Αλεξίου Δημήτρης του Πο. Συ. Λέσβου. Νικητής του αγώνα στην κατηγορία ΜΕΝ ήταν ο Μεξικανός MARTINEZ GALVAN με δεύτερο τον ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ και τρίτο τον MOLLA AMET ALI OGLOU. Ο ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ κατάφερε και τερμάτισε 5ος μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση. Στις Γυναίκες η Ελευθερία Γιάχου από την αρχή του αγώνα έφυγε μπροστά και την ακολουθούσε η Αλεξάνδρα Αδάμ, η οποία τερμάτισε στην 2η θέση. Στην 3η θέση τερμάτισε η αθλήτρια Ειρήνη Καρούσου. Στην κατηγορία xco men junior στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Ερατοσθένης Κοτούλας, στην 2η ο Χιώτης Ιωάννης, και στην 3η ο Βάρδας Μιχαήλ. Τέλος στην κατηγορία woman junior xco, τερμάτισε και συμμετείχε η Αθηνά Τζουλάκη, του ΑΤΛΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.
Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα του αγώνα UCI.
Στην συνέχεια στις 12:30 δόθηκε ταυτόχρονη εκκίνηση του αγώνα Κυπέλλου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε ως διασυλλογικός, μαζί με τον αγώνα OPEN όπου και συμμετείχαν όλοι οι Μυτιληνιοί ποδηλάτες μαζί με τους αθλητές των αθλητικών σωματείων όλων των κατηγοριών MASTER. Νικητής του διασυλλογικού αγώνα με καθαρή και άνετη νίκη στέφτηκε ο Λέσβιος αθλητής του Πο. Συ. Λέσβου Σαραΐδάρης Γεώργιος με τον Κοντογεωργάκη Φανούρη από τον Πο. Όμιλο Κω δεύτερο και τον Γιάννη Γιάνναρο από την Δόξα Πεύκης στην τρίτη θέση.
Δειτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα του διασυλλογικού αγωνα.
Στον αγώνα MOLYVOS URBAN MTB OPEN είχαμε 4 κατηγορίες αθλητών. Στην Κατηγορία VETERAN Νικητής ήταν ο Λουτραγώτης Μάριος με δέυτερο τον Τριαναφύλλου Ανδρέα και τρίτο τον Λινάρδο Προκόπη. Στην Κατηγορία MASTER νικητής ήταν ο Λασκαρίδης Ιγνάτιος με δέυτερο τον Μαλαπάσχα Γρηγόρη και τρίτο τον Τιτιρέκη Θεόδωρο. Στην κατηγορία MEN νικητής ήταν ο Σανταβάς Άγγελος με δέυτερο τον Σακελαρίου Αντώνη και τρίτο τον Βουρσούκη Βασίλη. Τέλος στην κατηγορία εφήβων νικητής ήταν ο Φωτεινόπουλος Άγγελος με δέυτερο τον Μπαλιάκα Μανώλη και τρίτο τον Τριανταφύλλου Μάριο.
Δειτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα του MOLYVOS URBAN MTB OPEN.(αναμένονται από τον διοργανωτή)

Αυτό είναι το Molyvos Urban MTB και το ζήσαμε και φέτος στο φουλ. Ανυπομονούμε για το 2023...

Διαβάστε την ανασκόπηση της ΠΡΩΤΗΣ ΜΕΡΑΣ και της ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΜΕΡΑΣ

Δείτε ΕΔΩ πλούσιο φωτογραφικό υλικο

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2050

Μυτιλήνη 3/10/2050

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2050

Η Amali Bikes ή πρώτη Λεσβιακή βιομηχανία ποδηλάτου, παρότι βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων μας για σχεδόν μισό αιώνα, νοιάζεται βαθιά για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων, τον περιορισμό της χρήσης του αυτοκινήτου, τη δημιουργία ελεύθερου χώρου και την δημιουργία εκτεταμένων δικτύων ποδηλατόδρομων και πεζόδρομων στην πόλη της Μυτιλήνης.
Γι’ αυτόν τον λόγο προσφέρει 100 ποδήλατα δωρεάν σ’ αυτούς που δεν έχουν ποδήλατο για τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία της Μυτιλήνης του 2050. Η παραλαβή και η επιστροφή θα γίνει επί τόπου στην Πλατεία Σαπφούς. Γίνονται δεκτές κρατήσεις.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish