Διαδρομές στο βουνό

Αγ. Ανάργυροι από τον Τίτο Χατζέλη

Rate this item
(0 votes)

Αγ. Ανάργυροι

 ag.anarguroi 1

Μήκος : 14,4 χλμ.

Έδαφος : Ανηφορικός χωματόδρομος, πετρώδες μονοπάτι, βατά μονοπάτια .

Επίπεδο δυσκολίας : Μέτριο

Ανάλυση διαδρομής : Αγ. Ανάργυροι

Περιγραφή διαδρομής :

H διαδρομή αυτή βρίσκετε σε μια περιοχή που θα μας χαρίσει από τις ποιοσυγκλονιστικές φυσικές ομορφιές της Λέσβου. Οι εναλλαγές των τοπίων είναι συνεχόμενες. Θα περάσουμε μέσα από ελαιώνες, θα διασχίσουμε ποτάμια πάνω από γραφικά ξύλινα γεφυράκια, θα βρεθούμε σε δάσος από κερασιές μηλιές και αχλαδιές και μεγάλα πλατάνια θα μας δροσίζουν με την παχιά σκιά τους.

O βαθμός δυσκολίας της βόλτας δεν μπορεί να αξιολογηθεί και να χαρακτηριστεί με μια λέξη. Η διαδρομή έχει στιγμές μέτριας άλλα και στιγμές μεγάλης δυσκολίας και γενικά μπορώ να πω πως χρειάζεται μεγάλη εμπειρία και προσοχή στα δύσκολα κομμάτια. Τα δύσκολα σημεία επισημαίνονται πάνω στο χάρτη με ένα κόκκινο άστρο

Η διαμόρφωση της περιοχής είναι τέτοια που μπορούμε την διαδρομή να την περιορίσουμε και να επιστρέψουμε στην αφετηρία όποια στιγμή θέλουμε. Πάνω στον χάρτη θα σημαδέψω με μια γραμμή τα σημεία που μας δίνουν αυτήν την επιλογή.

Τα 14.4 χλμ χρειάζονται με γρήγορο ρυθμό λίγο περισσότερο από 2 ώρες για να ολοκληρωθούν χωρίς να μας συμβούν απρόοπτα. Η διαδρομή έχει σημεία που χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερα στις καταβάσεις οπού το χώμα είναι σαθρό και με πολλές πέτρες .

Περίπου στη μέση της διαδρομής θα βρεθούμε στο χώρο οπού βρίσκεται το εκκλησάκι των Αγ. Αναργύρων δίπλα σε μια μεγάλη πηγή που χειμώνα καλοκαίρι αναβλύζει πολύ νερό . Εκεί μπορούμε να κάνουμε μια στάση για λίγη ξεκούραση και να γεμίσουμε τα υδροδοχεία μας με παγωμένο νερό ώστε να συνεχίσουμε την διαδρομή μας με καινούργιες δυνάμεις.

Καλό θα είναι όποιος –α θέλει να προσπαθήσει να κάνει την διαδρομή, την πρώτη φορά να πάει με κάποιον που είναι γνώστης της βόλτας για να τον συμβουλεύεται και να βλέπει τα πατήματα, περάσματα.

Πάντως όπως και να ναι η περιοχή είναι μεγάλου φυσικού κάλους και η ευχαρίστηση που θα έχετε μετά το τέλος της βόλτας θα είναι μεγάλη και θα νιώθετε γεμάτοι ψυχικά και σωματικά.

Οι διαδρομές αυτού του είδους με μια λέξη θα τις ονομάσω ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ

Καλή διασκέδαση

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish