Διαδρομές στο βουνό

"Μόρια" Από τον Τίτο Χατζέλη

Rate this item
(0 votes)

Moria ok

Μήκος : 9,81 χλμ

Έδαφος : Χωματόδρομος, βατά μονοπάτια, λίγα τεχνικά σημεία

Επίπεδο δυσκολίας : Χαμηλό

Ανάλυση διαδρομής : Μόρια

Περιγραφή διαδρομής :

Η ανάλυση κάθε διαδρομής θα χαρακτηρίζεται από το πόσο δύσκολη είναι , από το έδαφος και την ποιότητα των μονοπατιών. Η άποψη είναι προσωπική και έχοντας κάνει την διαδρομή πολλές φόρες έχω καταλήξει στα γραφόμενα μου.

Τη διαδρομή αυτή θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω εύκολη και σχολείο για όποιον κάνει τα πρώτα του ποδηλατικά βήματα σε μονοπάτια.

Βρίσκετε πολύ κοντά στην πόλη της Μυτιλήνης και διασχίζει τους λόφους της Μοριας και του Αφαλωνα .

Η βόλτα είναι ευχάριστη μέσα από ελαιώνες και με θέα από τις κορυφές των λόφων μέχρι τη θάλασσα . Κατά την διάρκεια της διαδρομής θα χρειαστεί να έχουμε μαζί μας νερό γιατί δεν θα συναντήσουμε κάποια πηγή ώστε να ανεφοδιαστούμε.

Τα σημεία πάνω στο χάρτη που ξεχωρίζουν με αστέρι χρειάζονται προσοχή γιατί είναι περάσματα με μικρή τεχνική δυσκολία και αυτά που έχουν επισημανθεί με μια λευκή γραμμή είναι σημεία που πρέπει να προσέξουμε γιατί μπορεί να χάσουμε το μονοπάτι.

Τα 9.8 χλμ που θα χρειαστεί για να ολοκληρώσετε τη διαδρομή με εύκολο ρυθμό και χωρίς απρόοπτα [σκασμένα λάστιχα , χάσιμο μονοπατιού κτλ] είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά . Δεν έχει δύσκολα περάσματα και μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Παρότι η βόλτα είναι μικρή χιλιομετρικά ο χρόνος που χρειάζεται είναι σχετικά μεγάλος και αυτό οφείλεται στο ότι η διαδρομή κατά 90% περνάει μέσα από μονοπάτια . Το έδαφος είναι με πολύ καλό χώμα και με καλή πρόσφυση . Σε κάποια σημεία υπάρχουν μεγάλες βραχώδης επιφάνειες που όμως δεν θα σας προβληματίσουν καθόλου.

Όλοι οι αγροτικοί δρόμοι που θα συναντήσουμε μας οδηγούν προς τον κεντρικό ασφαλτόδρομο Θερμής- Μυτιλήνης . Αυτό είναι απαραίτητο να το γνωρίζετε σε περίπτωση που χρειαστεί να επιστρέψει κάποιος γρηγορότερα.

Καλή εξάσκηση και καλή βόλτα

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish