Διαδρομές στο βουνό

Καμένο Δάσος "Μικρή βόλτα" από τον Τίτο Χατζέλη

Rate this item
(0 votes)

Καμένο Δάσος "Μικρή βόλτα"

kameno dasos mikri

Μήκος : 10,4 χλμ.

Έδαφος : Κακοτράχαλα μονοπάτια, ανηφορικός χωματόδρομος, περάσματα απο ποτάμια, δύσκολα κατηφορικά.

Επίπεδο δυσκολίας : πολύ υψηλό

Ανάλυση διαδρομής : Καμένο Δάσος "Μικρή βόλτα"

Περιγραφή διαδρομής :

Η αρχή για κάθε ποδηλατική βόλτα είναι η διάθεση η καλή παρέα και η σωστή επιλογή της περιοχής . Όλα αυτά αν τα έχει κάποιος τότε η διαδρομή στο Καμένο Δάσος θα είναι μια εμπειρία αξέχαστη.

Κάθε φορά που σκέπτομαι ότι έχουμε να κάνουμε αυτή τη διαδρομή ψάχνω να βρω δικαιολογίες ώστε να μη την κάνω και αμέσως αλλάζω γνώμη και η σκέψη τρέχει στην διαδρομή και η αδρεναλίνη με ανεβάζει μη μπορώντας να περιμένω την ώρα που θα ξεκινήσω.

Σίγουρα είναι η πιο σύνθετη από όλες τις άλλες διαδρομές , με πολλά και δύσκολα ανηφορικά κομμάτια γεμάτα με φυτευτές πέτρες , ρίζες που με δυσκολία τις περνάς , με πυκνή βλάστηση και με πολλά σημεία που μπορεί να χαθείς . Τα κατηφορικά ..... ,τι να πω για αυτά , ότι μπορεί να σκεφτεί κανείς όσο περίεργο και αν είναι θα το βρει . Μεγάλες και απότομες κλήσης μεγάλης διάρκειας που αν δεν έχεις την κατάλληλη τεχνική δεν κατεβαίνεις μιας και δεν μπορείς ούτε περπατώντας και όλα αυτά μαζί ΝΑΙ είναι αυτά που σε κάνουν να θέλεις να πας. Πιστέψτε με άμα πας μια φορά και μπορέσεις να σταθείς στο ύψος της περίστασης τότε έχεις κάνει το μεγάλο βήμα για πολλά θαυμαστά πράγματα με το ποδήλατο σου .

Το κερασάκι στη τούρτα είναι τα ποταμιά . Αυτά από μόνα τους είναι μια αξέχαστη εμπειρία . Δυο φόρες μπαίνεις στη δοκιμασία . Τη πρώτη φορά περνώντας διαγώνια απέναντι και την δεύτερη ακολουθώντας την κοίτη του ποταμού για αρκετά μεγάλη απόσταση . Όταν συνειδητοποιείς από πού πέρασες και γυρίσεις το κεφάλι σου πίσω και δεις τότε μόνο καταλαβαίνεις πως το έκανες και απορώντας κοιτάς το ποδήλατο σου με θαυμασμό .

Συνήθως πάνω στον χάρτη βάζω κάποιες άσπρες γραμμές και κόκκινα αστεράκια ώστε να βοηθήσω αυτούς που θα ήθελαν έχοντας τον χάρτη στα χέρια να κάνουν την διαδρομή όμως εδώ από πού να αρχίσω , όλο το μονοπάτι είναι πολλά αστέρια κόκκινα και ( μεγάλα )και οι άσπρες γραμμές παντού . Επεχείρησα να τα σημειώσω και τελικά δεν φαινόταν η διαδρομή .

Όποιος διαβάσει και θέλει να προσπαθήσει θα πρέπει να πάει μαζί με κάποιον που την ξέρει πολύ καλά και την έχει κάνει πολλές φόρες . Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος για την πρώτη φορά . Υπάρχουν μέλη της ομάδας LESVOS MTB που με μεγάλη χαρά θα συνοδέψουν όποιον θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις και την τεχνική του

Οι βόλτες στο Καμένο Δάσος είναι τρεις και όλες έχουν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας. Κάθε φορά οι ιστορίες που θα αφηγείστε στους φίλους σας σίγουρα θα είναι εντυπωσιακές .

Με χαρά περιμένουμε το κάλεσμα σας για την επόμενη βόλτα .

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish