Συμβουλές

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

CHRISTMAS ENDURO MTB & LESVOS GRAND PRIX MTB AWARDS 2023

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου θα συναντηθούμε για τελευταία φορά μέσα στο 2023 να γιορτάσουμε, να βραβεύσουμε τους πρώτους του LESVOS GRAND PRIX MTB series 2023 και να διασκεδάσουμε με χρονομέτρηση 2 ειδικών διαδρομών enduro MTB.
Ένταση στην τελευταία συνάντηση του χρόνου θα δώσει η (bonus) enduro-συνάντηση στις καταπράσινες πλαγιές της Αμαλής με δύο διπλές απαιτητικές χρονομετρημένες enduro MTB ειδικές διαδρομές, έτσι ώστε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο και με έντονο μαχητικό κλίμα την πλούσια αγωνιστική χρονιά του 2023.
Στις 10:00 θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί από το Olympico στη Νεάπολη, για την πρώτη ειδική που είναι το μονοπάτι «ΚΟΡΜΟΙ» και στην συνέχεια θα ανέβουμε προς το δεύτερο μονοπάτι για να ολοκληρώσουμε την αγωνιστική δράση. Με την επιστροφή μας στο OLYMPICO fun park περίπου στις 13:00 θα γίνουν και οι απονομές του LESVOS GRAND PRIX MTB series 2023 στους πρώτους κάθε κατηγορίας.
Οι φίλοι μας που θα παρευρεθούν στο OLYMPICO το πρωί για την εκκίνηση, μπορούν στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα να παραμείνουν στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του OLYMPICO fun park που είναι χριστουγεννιάτικα στολισμένο, πίνοντας τον καφέ τους και απολαμβάνοντας το γιορτινό χρώμα των ημερών.
Τις βραβεύσεις των καλύτερων αναβατών ΜΤΒ της Λέσβου θα ακολουθήσει “μπυροκατάσταση” με τους ανάλογους “μπυρομεζέδες”.
Για όσους επιθυμούν να αγωνιστούν στο CHRISTMAS ENDURO MTB πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή ΕΔΩ 
Το ελάχιστο κόστος εγγραφής των 20,00 € θα αποδοθεί στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου-Hellenic Rescue Team Branch Lesvos, που μας ακολουθεί σε κάθε αγώνα του πρωταθλήματος, φροντίζει την ασφάλειά μας, μας προστατεύει και μας περιθάλπει κάθε φορά που το χρειαζόμαστε. Η συνεισφορά μας αυτή είναι το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε σαν ένα τεράστιο “ευχαριστώ” στους προστάτες μας αυτές τις Άγιες μέρες που έρχονται.
Η χρονομέτρηση των ειδικών διαδρομών, προκειμένου να κρατηθεί ο προϋπολογισμός σε χαμηλά επίπεδα αλλά και όσο γίνεται ψηλότερο το ποσό των εγγραφών που θα αποδοθεί στην Ομάδα Διάσωσης, θα γίνει με καταγραφή χρόνου εκκίνησης – τερματισμού στο τετράδιο και τελικό υπολογισμό του συνολικού χρόνου των ειδικών, λίγα λεπτά αργότερα.

Lost

Μυτιλήνη 4/12/2050
Lost
Νέα υπηρεσία από τον Ποδηλατικό σύλλογο Λέσβου. Σε συνεργασία με την “Lesvos Electronics”, την νέα εφαρμογή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου “Find Me” και έμπειρους αναβάτες χειριστές του συστήματος, λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα της ορεινής ποδηλασίας. Αυτό του προσανατολισμού.
Μείνατε πίσω και χαθήκατε από το γκρουπ; Πήγατε μόνος (λάθος) βόλτα και δεν είστε σίγουρος για την επόμενη στροφή; Δοκιμάζετε μια νέα διαδρομή; Υπάρχουν διαφωνίες στην παρέα; Κανένα πρόβλημα.
Με ένα τηλέφωνο (ή και μήνυμα) στα γραφεία του Συλλόγου, ο χειριστής εντοπίζει μέσω της εφαρμογής το σήμα του κινητού σας και με την μοντέρνα τεχνολογία σε συνδυασμό με την έμπειρη γνώση του, σας καθοδηγεί μέχρι το επόμενο γνωστό σε σας σημείο.

Ημέρα Βουνού 2023

Στις 10/12/2023 ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού διοργανώνοντας βόλτα όπως κάθε χρόνο στην Αμαλή. Η 11η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη να γιορτάζεται παγκοσμίως ως Ημέρα Βουνού. Για 13η χρονιά ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργανώνει ποδηλατοβόλτα στο βουνό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ορεινή ποδηλασία στη Λέσβο. Η Παγκόσμια ημέρα Βουνού έχει σκοπό να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρηση και προστασία του βουνού αλλά και την ανάδειξή του ζωτικού ρόλου που παίζει στη ζωή των ανθρώπων. Η Αμαλή είναι δίπλα μας και πάντα μας χαρίζει ατέλειωτες ώρες προπόνησης, αναψυχής, ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης. Για αυτό πάντα είμαστε εκεί να την τιμούμε και να την προστατεύουμε.
Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 10:30 πμ ξεκινάμε με τα ποδήλατα από την Αγία Μαρίνα (κάτω από το γήπεδο) με προορισμό το εκκλησάκι της Παναγίας της Αμαλής. Εκεί στις 12:00 θα βρεθούμε με όσους επιθυμούν να έρθουν στην εκδήλωση, με τις οικογένειές τους και ν' ανέβουν με αυτοκίνητο. Θα προσφέρονται από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, ζεστά ροφήματα και γλυκά. Έτσι θα τιμήσουμε και φέτος τα μονοπάτια, το δάσος, το βουνό και τη φύση που μας προσφέρουν τόσα πολλά και η αξία τους είναι ανεκτίμητη. Την ίδια ημέρα στο γύρω χώρο της εκκλησίας της Παναγίας Αμαλής θα πραγματοποιηθεί και το καθιερωμένο πλέον στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της Ορεινής Ποδηλασίας Λέσβου. Ένα πευκάκι (από αυτά που έχουμε συμβάλει στη σπορά τους μερικά χρόνια πριν) θα στολιστεί συμβολικά, με οικολογικά στολίδια.
Όσοι ανέβουν στο βουνό μπορούν αν θέλουν να φέρουν ένα στολίδι (από ανακυκλώσιμα φυσικά υλικά) για το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Ορεινής Ποδηλασίας Λέσβου του 2023. Ο στολισμός θα πραγματοποιηθεί μετά τις 12:00 στην Παναγία της Αμαλής.
Όσοι ανεβείτε με ποδήλατο, εφοδιαστείτε με νερό, καλά προετοιμασμένο ποδήλατο και όπως πάντα το κράνος σας.

Bicycle School Lesvos

Μυτιλήνη 27/11/2050
Bicycle School Lesvos
Άνοιξε τις πύλες του και ξεκίνησε τις εγγραφές το πρώτο "Bicycle School" στη Λέσβο.
Τη χρυσή εποχή του ποδηλάτου, την εποχή που στην πόλη κυκλοφορούν μόνο ποδήλατα, οι νέοι αναβάτες, αν θέλουν να είναι σωστοί, πρέπει να είναι ενημερωμένοι με τα πάντα γύρω από το όχημά τους. Τι κάνουμε αν πάθουμε λάστιχο; Πως γίνεται σωστά η ρύθμιση των φρένων; Ποια είναι η ιδανική θέση της σέλας; Πως κλειδώνω με ασφάλεια το ποδήλατό μου; Ποιος τύπος ποδηλάτου είναι κατάλληλος για μένα; Τι τρώω πριν αλλά και μετά μια μεγάλη βόλτα; Πως πρέπει να πίνω νερό; Τι είναι η αφυδάτωση; Τι φοράμε μια ζεστή ή μια κρύα μέρα; Πως επιλέγω φώτα; Πότε αλλάζω ελαστικά; Με τι κριτήρια αγοράζω κράνος, γυαλιά, παπούτσια... ακόμα και ποδήλατο; Όλα αυτά και πολλά άλλα θα τα μάθουμε στις τάξεις του Bicycle School που σκοπό έχει να βγάλει καλύτερους ανθρώπους-χρήστες του δρόμου, καλύτερους συμπολίτες απ' ότι οι προηγούμενες γενιές, ότι όχημα κι αν οδηγήσουν στο μέλλον!

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish