Συμβουλές

Τάκης Ανεζίνος

Τάκης Ανεζίνος

6th Lesvos Enduro MTB Alboums

Μια βδομάδα μετά το τέλος του μεγάλου αγώνα 6th Lesvos Enduro MTB που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, η σκόνη δεν έχει "πέσει" ακόμα...
Συγκεντρώσαμε εδώ σε μια συλλογή με τη σειρά που τα βρήκαμε κι εμείς, όλα τα άλμπουμ με όλες τις φωτογραφίες και βίντεο που μπορεί να είδατε ή και να χάσατε ...
Μιχάλης Κουτρουμπής 
Γιάννης Βεγιάννης
Μπάμπης Αράπης
Lesvos MTB
Βασίλης Μαϊστρέλλης
Σπύρος Παυλής
Άρης Σπέρκος
Δημήτρης Μουρατίδης
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου
Ιωάννης Μπουρνάκης

Ευχαριστούμε από καρδίας όλους τους φίλους φωτογράφους που αφιλοκερδώς αφιέρωσαν την Κυριακή τους για να μας χαρίσουν αυτές τις υπεροχές φωτογραφικές στιγμές!

30 ΧΛΜ

Μυτιλήνη 16/5/2050

30 ΧΛΜ

Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας 13-17 Μαΐου 2050.
«Δρόμοι για τη Ζωή»
Ανώτατο όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα έχει ήδη υιοθετηθεί στο 66% των δρόμων της πρωτεύουσας της Λέσβου.
Σύμφωνα με τους Λέσβιους, η μείωση του ανώτατου ορίου ταχύτητας εντός της Μυτιλήνης στα 30 χλμ./ώρα, έχει διπλό σκοπό.
Από τη μία, αφορά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας μέσω της μείωσης ατυχημάτων, αφού θυμίζουμε πως η υπερβολική ταχύτητα και ιδιαίτερα, σε περιοχές κοντά στον τόπο κατοικίας μας, που αποτελεί το 86% των συμβάντων, παραμένει ο σημαντικότερος παράγοντας για θανατηφόρα ή με σοβαρούς τραυματισμούς, τροχαία ατυχήματα.
Από την άλλη, αυτό θα βοηθήσει και στη μείωση της ρύπανσης, τόσο λόγω των μειωμένων θορύβων όσο και εξαιτίας της μικρότερης εκπομπής καυσαερίων. Το ανώτατο όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα, ισχύει ήδη στο 66% των οδών που βρίσκονται στη Μυτιλήνη.
Ταυτόχρονα, αρκετοί μεγάλοι και κεντρικοί δρόμοι διαθέτουν πλέον μόνο μία λωρίδα για αυτοκίνητα ή έχουν πεζοδρομηθεί.
Οι παραπάνω ενέργειες, εντάσσονται στο σύνολο των προσπαθειών του Δήμου Μυτιλήνης για "μείωση του χώρου που καταλαμβάνουν τα αυτοκίνητα σε δημόσιες υποδομές", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Δήμαρχος της ωραιότερης πόλης της Μεσογείου.

Ημέρα Ποδηλάτου 01 - Bike Day 01 | Ποδήλατο και Περιβάλλον - Environment and Bicycle

Ο Αστερίας (Starfish Foundation) αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της εποχής και το κοινωνικό αίτημα για μια αρμονικότερη συνύπαρξη με το περιβάλλον σε υγιέστερες πόλεις, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία "Open Bike". Το Open Bike στοχεύει να γίνει ένας κόμβος προώθησης του ποδηλάτου ως μέσου αστικής μετακίνησης, αποσυμφορίζοντας τους δρόμους μας, βελτιώνοντας την ποιότητα του περιβάλλοντός και συμβάλλοντας στην ευεξία μας!
Ο Αστερίας (Starfish Foundation) μας προσκαλεί στην παρουσίαση του προγράμματος, την Τετάρτη 11/05 στις 7μμ στο φιλόξενο χώρο του Open Space (Βουρνάζων 25) όπου θα μιλήσουν ο Μιχάλης Μπάκας, μέλος των Οικολόγων Πράσινων, για τα περιβαλλοντικά οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου, ο Ιγνάτης Λασκαρίδης από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου και ο Παναγιώτης Γιαννούλης από την Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας. Ο Δημήτρης Μουρατίδης εκ μέρους του Αστερία θα εκθέσει ιδέες για το Open Bike και πώς αυτό μπορεί να βελτιώσει τη ζωή στην πόλη μας. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Ελάτε να διαμορφώσουμε και να μοιραστούμε ένα όραμα για πόλεις πιο ανθρώπινες και τρόπους ζωής & μετακίνησης πιο φιλικούς προς το περιβάλλον!

ΕΔΩ μπορείτε να ενημερωθείτε για την εκδήλωση από τον διοργανωτή.

Σχολικός Διαγωνισμός

Μυτιλήνη 9/5/2050

Σχολικός Διαγωνισμός

Κινούμαι με τα πόδια ή με το ποδήλατο
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου σηματοδοτεί σήμερα την έναρξη της εβδομαδιαίας εκδήλωσης "Κινούμαι με τα πόδια ή το ποδήλατο", που διαρκεί από τη Δευτέρα 9/5/2050 έως την Παρασκευή 13/5/2050.
Κατά τη διάρκεια κάθε ημέρας της πολυήμερης εκδήλωσης, σχολεία σε όλη τη Λέσβο θα διαγωνίζονται για να δουν ποιος μπορεί να καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό μαθητών που περπατούν ή έρχονται με ποδήλατο στο σχολείο.
Η πρόκληση έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει περισσότερες οικογένειες να κινηθούν ενεργά, να βοηθήσει στη δημιουργία πιο υγιών και ευτυχισμένων κοινοτήτων και να θέσει εκ νέου τα θεμέλια σε μαθητές κυρίως, στοχεύοντας στην αλλαγή νοοτροπίας τρόπου αστικής μετακίνησης των επόμενων γενεών.
Να είσαι δραστήριος και να νιώθεις ενέργεια!
Βοηθήστε το περιβάλλον και αφήστε το αυτοκίνητο.
Βοηθήστε το σχολείο σας να κερδίσει μερικά φανταστικά βραβεία.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish