Μικρές Αγγελίες

Items filtered by date: Κυριακή, 15 Ιούλιος 2018

Plomari Bike Race 2018 - Ανασκόπηση & Αποτελέσματα

Πλωμάρι Λέσβου 14/7/2018
Μια νέα σελίδα, ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε στη Λεσβιακή ποδηλασία... Μετά τα πολύ επιτυχημένα Πανελλήνια Πρωταθλήματα στο νησί της Λέσβου, Ποδηλασίας Δρόμου, Masters το 2017 και Elite (ανδρών και γυναικών) φέτος στο νησί μας, διαπιστώσαμε μερικά πράγματα. Πόσο ο κόσμος αγαπάει το άθλημα της ποδηλασίας δρόμου, πόσοι ντόπιοι ασχολούνται μ' αυτό το είδος ποδηλασίας, πόσο θεαματικό είναι, καθώς ήταν κι ένα μεγάλο τεστ για μας, μια κι ανέβασαν τόσο ψηλά τον πήχη σε διοργανώσεις τόσο μεγάλου βεληνεκούς, που ήδη έχουν αρχίσει συζητήσεις για κάτι μεγαλύτερο από "Πανελλήνιο" για το 2019.
Σ' αυτό το κλίμα, το να γίνει ένας αγώνας με ποδήλατα δρόμου στο νησί θα ήταν μια καινούρια αρχή σε κάτι που έχει αρχίσει να φαίνεται ότι ανθίζει. Εκτός αυτού προετοιμάζει το κλίμα, τους νέους, τον αθλητισμό, τον κόσμο γενικά για τις ποδηλατικές διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια στη Λέσβο. Ήρθε λοιπόν η ώρα τα ποδήλατα να τσουλήσουν τις ρόδες τους στην άσφαλτο...
Αγωνιστικά η διοργάνωση χωριζόταν σε 2 σκέλη. Πρώτο σκέλος ήταν η χρονομετρημένη ανάβαση στο φράγμα Σεδούντα. Μια απαιτητική ανάβαση σ' ένα μαγικό δρόμο, στην απότομη πλευρά του βουνού, με βράχο από τη μία και απ’ την άλλη πνιγμένο στο πράσινο, μια και αρκετά κάτω απ’ το δρόμο βρίσκονταν η κοίτη του ποταμού Σεδούντα που καταλήγει στο Πλωμάρι. Η ανάβαση ήταν κάτι περισσότερο από 6 χιλιόμετρα που ήταν ικανά να κάνουν τους καλύτερους να ξεχωρίσουν. Πτώσεις, εγκαταλείψεις και ζημιές συνέβαλαν κι αυτές στο παζλ της τελικής κατάταξης. Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για την περιβόητη ανηφόρα, όταν το κοντεράκι μας έγραψε κλίση 22,5% για περισσότερο από 100 μέτρα! Η συνολική ανάβαση ήταν από τα 63 στα 302 μέτρα (239 θετικά υψομετρικά μέσα σε 6 μόλις χλμ) κάτι που από μόνο του συνέθετε μια αγωνιστικά "ενδιαφέρουσα" ανηφόρα.
Το 2ο σκέλος του αγώνα ήταν η κλασική διαδικασία του χρονομέτρου. Εδώ το "τοπίο" όμως άλλαζε. Αντί δέντρα ποτάμια και πράσινο στη διαδρομή μας είχαμε την κεντρική ευθεία οδό του Πλωμαρίου, δίπλα στη θάλασσα, δίπλα στο λιμάνι, δίπλα στους λουόμενους τουρίστες, μέσα από τα καφενεδάκια, τα μπαρ, τα εστιατόρια, τις ψαροταβέρνες και τις καφετέριες, που Σάββατο βράδυ γέμιζαν με τουρίστες, ντόπιους και Πλωμαρίτες, που απ’ τη μια απολάμβαναν το απογευματινή τους έξοδο, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσαν την θεαματική διαδικασία του χρονομέτρου.
Οι ταχύτητες που ανέπτυσσαν στην ευθεία τα ποδήλατα ήταν μεγάλες και εντυπωσιακές. Στο χωρίο του Πλωμαρίου δόθηκε για λίγες ώρες, ένα εντελώς διαφορετικό χρώμα από την κλασική προσέγγιση του "παραδοσιακά τουριστικού προορισμού". Πολλά μικρά παιδιά εντυπωσιασμένα από τα ποδήλατα παρακολουθούσαν τον αγώνα. Κερασάκι στην τούρτα ήταν η συμμετοχή των mountain bikes που στη διαδικασία του χρονομέτρου, ο διοργανωτής Lesvos Ride είχε την ιδέα να προστεθέσει ράμπες και τεχνητά εμπόδια στη διαδρομή. Κάτι που ανέβασε το θέαμα και μάζεψε τους περισσότερους θεατές στα συγκεκριμένα σημεία, κάθε φορά που αναβάτης επιχειρούσε το άλμα...
Μετά και το τέλος της χρονοβόρας διαδικασίας των ατομικών χρονομετρήσεων, στις 22:00 το βράδυ ήρθε η ώρα για τα αποτελέσματα, τα βάθρα και τις απονομές. Φιλόξενο το Πλωμάρι μας πρόσφερε έναν ξεχωριστό οφείλουμε να ομολογήσουμε, αγώνα και μια υπόσχεση για συνέχεια και εξέλιξη στη σχέση Πλωμαρίου - "Ποδηλάτου" σ' ένα τόπο που ενδείκνυνται για όλα τα είδη αγωνιστικής ποδηλασίας (urban mtb & δρόμου) στο μέλλον.
Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα
Ακολουθεί μίνι φωτογραφικό άλμπουμ (σύντομα ολόκληρο στη σελίδα του Lesvos MTB στο Facebook)

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish