Μυτιλήνη 2050

Μια ακόμα Ευρωπαϊκή πόλη χωρίς αυτοκίνητα!

Rate this item
(0 votes)

Μυτιλήνη 24/3/2050

 Η πόλη της Μυτιλήνης κλείνει το κέντρο της για τα αυτοκίνητα.
  Η Μυτιλήνη είναι ακόμα μία Ευρωπαϊκή πόλη της οποίας η δημοτική αρχή ανακοινώνει ένα αποφασιστικό πλάνο σχεδιασμού το οποίο προβλέπει την απομάκρυνση των αυτοκινούμενων μέσων από το ιστορικό κέντρο με σκοπό την αναζωογόνησή του, προσβλέποντας στην τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής!
  "Το 2050 θα ξεκινήσουν τα έργα τα οποία θα ολοκληρωθούν το 2051 και μετά, η πόλη θα μοιάζει αγνώριστη" ανακοινώνει εκπρόσωπος του Δήμου! Η οδός Κουντουριώτου αλλά και σημαντικές οδικές αρτηρίες που είναι υπεύθυνες για τους μεγάλους κυκλοφοριακούς φόρτους στο κέντρο θα πεζοδρομηθούν. "Δεν είναι σχέδιο πεζοδρόμησης, δεν είναι μια νέα συγκοινωνιακή μελέτη, δεν είναι ένα σχέδιο τόνωσης της εμπορικής δραστηριότητας. Είναι ένα πλάνο το οποίο το χρειαζόμαστε για να επαναφέρουμε στην ζωή το κέντρο της Μυτιλήνης, να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια της αισθητικής στην καθημερινότητα αλλά και να κάνουμε την πόλη πιο ελκυστική για τους επισκέπτες!" δηλώνει ο δήμαρχος της πόλης.
  Φυσικά, οι πρώτες αντιδράσεις είναι ήδη έντονες όπως συνηθίζει να συμβαίνει και οπουδήποτε τίθεται έντονη η "απειλή" της αλλαγής των συνθηκών στις οποίες έχουμε από καιρό εγκλιματιστεί. Παρόλες όμως τις αντιδράσεις η δημοτική αρχή φαίνεται αποφασιστική παίρνοντας το ρίσκο, το οποίο θεωρεί ότι μόνο θετικά μπορεί να εξελιχθεί!
  Η ανάπτυξη του κέντρου των πόλεων φαντάζει σύμφωνα με αρκετά επιτυχημένα Ευρωπαϊκά παραδείγματα να συμπίπτει με την απαγόρευση της κίνησης των ΙΧ και τον εξωραϊσμό του αστικού χώρου, μέθοδοι οι οποίες αυτόματα αναδεικνύουν το βάδισμα και την χρήση ποδηλάτου ως τον ιδανικό τρόπο μετακίνησης.

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish