Μυτιλήνη 2050

Ο σωτήρας του δάσους

Rate this item
(0 votes)

Μυτιλήνη 11/4/2050
Πάνε 35 χρόνια από τη μέρα που ο Ε.Ψ. βετεράνος τότε, ποδηλάτης του μακρινού 2015 έκανε τη βόλτα του από το μονοπάτι (σήμερα γνωστό σαν) "Ψαρρός" όταν διαπίστωσε φλόγες να περνάνε από παρακείμενο κτήμα μέσα από το μονοπάτι και να εξαπλώνονται στο βουνό. Άμεση ήταν η αντίδρασή του, που με κλαδιά, φωνές και βοήθεια από τους γείτονες κατάφερε να σβήσει άμεσα μια εξαιρετικά επικίνδυνη πυρκαγιά, ένα χρόνο μόλις μετά την προηγούμενη μεγάλη καταστροφική του 2014 και λίγους μήνες πριν την ακόμα μεγαλύτερη του 2015!
Άμεσα η ποδηλατική κοινότητα ονόμασε το συγκεκριμένο μονοπάτι με το όνομά του, σε μια προσπάθεια να προβάλει τα φιλοδασικά αισθήματα όλων των φίλων ορεινής ποδηλασίας της Λέσβου καθώς και να αποτελέσει λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση.
Στις 13/4 λοιπόν (επέτειος της σωτηρίας του δάσους της Αμαλής) θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του "σωτήρα του δάσους". Ορειχάλκινο άγαλμα με το χέρι να δείχνει σε όλους που περνάνε από εκεί, “το σωστό δρόμο”.
Ο εορτασμός θα επαναλαμβάνεται από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, κάθε χρόνο στο ίδιο μέρος την ίδια μέρα, προκειμένου να υπενθυμίζει στον κόσμο τη σημαντικότητα της διατήρησης του πρασίνου και τη συχνή χρήση - επίβλεψή του απ' αυτούς που το αγαπάνε...

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish