Μυτιλήνη 2050

Η ιστορία του Ποδηλάτου στη Λέσβο.

Rate this item
(1 Vote)

Μυτιλήνη 17/12/2050
Στην ελληνική γλώσσα τα βιβλία που αφορούν το ποδήλατο είναι ελάχιστα, να μη πω ανύπαρκτα. Έτσι, η "Η ιστορία του ποδηλάτου στη Λέσβο" είναι το πρώτο βιβλίο που γράφεται για το ποδήλατο στην Ελλάδα, και από μια άποψη είναι και το ουσιαστικότερο, γιατί με αυτό το βιβλίο επιχειρείται, μέσω της ιστορίας, η καταγραφή και ο προσδιορισμός της ταυτότητας της ποδηλασίας στο νησί. Εφόσον δεν υπήρχε καμία βιβλιογραφική αναφορά πριν, η όποια "Ιστορία" απαιτούσε μια πρώτη καταγραφή του ρόλου του ποδηλάτου στη Λέσβο επί... 50 χρόνια. Αυτό με τη σειρά του χρειαζόταν άπειρο κόπο και χρόνο, κυρίως για τους αγώνες, αφού το ποδήλατο έχει εμπλακεί αγωνιστικά στον ιστό του νησιού από τη Μυτιλήνη μέχρι και το Σίγρι και την Ερεσό.
Θα εκδοθεί από τις εκδόσεις "Lesvos MTB Βooks" τα Χριστούγεννα του 2050!
Περιλαμβάνει τις πρώτες επαφές - γνωριμίες μεταξύ των ιδρυτικών μελών του Lesvos MTB... τις πρώτες βόλτες, αγώνες από το 2000 έως το 2050.
Προσωπικές ιστορίες, πως καθένας από τα ιδρυτικά μέλη ξεκίνησε το ποδήλατο, πως εντάχθηκε μέσα στο πρώτο γκρουπ, η ίδρυση του Lesvos MTB, του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, οι πρώτες διοργανώσεις, γιορτές, αγώνες, πορείες...
Οι πρώτες καταγραφές και κατασκευές μονοπατιών, στο νησί.
Πως το ποδήλατο άλλαξε σταδιακά την πόλη μας και τον τρόπο ζωής μας...
Τι ήταν αυτό που έκανε τη Μυτιλήνη την Νο1 Ποδηλατική Πρωτεύουσα της Ευρώπης;

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish